5 találat a(z) edzőterem cimkére

SZÉP-kártya elfogadása Kérdés

Edzőtermi szolgáltatás adókötelezettsége 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy munkáltató szerződést kötött egy edzőteremmel, hogy a dolgozói ott ingyen edzhetnek, és a terem minden hónapban kiszámlázza az igénybe vett szolgáltatást, amiről egyösszegű számlát állít ki, tehát nem részletezi a dolgozók nevét, akkor az a benyújtott számla hogyan adózik a munkáltatónál? Ugye jól gondolom, hogy ha részletes számlát bocsát ki az edzőterem, akkor a felsorolt dolgozóknak bérként adózó jövedelmük keletkezik az igénybe vett szolgáltatás kapcsán? Ha nem csak a dolgozói, hanem a kölcsönzött diákok is használhatják a szolgáltatást, akkor az ő részük egyes meghatározott juttatásként adózik? Szíves válaszát előre is köszönöm!

Egyesületi támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne: Egy egyesület (jelen esetben gázművek) szeretné támogatni a vidéki dolgozók sportolását. Milyen módon és arányban teheti ezt meg? Edzőtermi bérletről van szó, ebben az esetben a helyiség bérleti díjának fizetése nem lehet megoldás, mint egy csapatsport esetében (van 4 szakosztály: tenisz, tömegsport, teke, vitorlás). A tagdíj éves összege 5000 forint. Minden csak az alapszabályzattól függ, hogy ezt meghatározzák-e benne, vagy van más is, amit adózási szempontból figyelembe kell venni? Válaszukat előre is köszönöm.

Esetleg kata? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély bérel egy termet és ott kíván személyi, illetve csoportos edzést tartani, a bevétel pár százezer forint körül van, mi szerint a legegyszerűbb adóznia és milyen formában végezze a tevékenységet? Köszönöm.

Testedzési szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mivel 2017. évtől a 93.13 testedzési szolgáltatás tevékenysége pénztárgép használatához kötött, ezért a személyi edzőknek (akik számlát adnak az edzőtermeknek) is kell pénztárgépet vásárolniuk? Vagy a törvény az edzőtermekre vonatkozik? Amennyiben a személyi edzőkre is vonatkozik, bejelenthetik-e, hogy minden esetben számlát állítanak ki? Köszönettel: Molnár O.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs