110 találat a(z) dohány cimkére

Dohányzási tilalmak Oroszországban Cikk

Az orosz parlament jóváhagyta a dohányzással kapcsolatok tilalmak további szigorítását - írja a napi.hu.

Brutális mennyiségű adózatlan dohány Cikk

A többi között 110 kilogramm adózatlan vágott dohányt és 741 doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei vasárnap a pécsi vásárban - írja a hír6.hu.

Az ár négyötöde adó Cikk

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint Magyarországon a cigarettapiac egyike a legmagasabb adóterheket viselő ágazatoknak, a cigaretta teljes adótartalma 80 százalék körüli - írja a trademagazin.hu.

Aknamunkában a dohánylobbi? Cikk

Közös levélben sürgette 16 uniós tagállam, köztük Magyarország egészségügyi tárcavezetője az Európai Parlamentet a dohányipari szabályozás szigorításáról szóló irányelv mielőbbi elfogadására. A levél aktualitása, hogy az EP szakbizottsága többszöri halasztás után a tervek szerint kedden szavaz a jogszabályról készült parlamenti jelentésről - írja a bruxinfo.hu.

Lecsaptak az illegálisan árusítókra Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a fővárosban és Pest megyében több mint 150 ezer szál illegális cigarettát és mintegy 6 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le - közölte a NAV.

Könnyebb a dohánycsempészet Cikk

Dől Somogy megyébe a csempészett dohányáru a déli határszélen át. A Nemzeti Dohányboltok létrejötte rendkívül kedvező helyzetet teremtett a feketekereskedelem számára - írja a sonline.hu.

Emelik a dohány adóját, befagyaszták a parlamenti fizetéseket a lengyelek Cikk

A jövő évi költségvetési tervhez kapcsolódva a lengyel kormány szerdai ülésén a szeszes italok és és a dohánytermékek jövedéki adójának emelése mellett döntött - írja a napi.hu

Újabb cigi-csempész akadt horgon Cikk

Több mint hárommillió forint értékű cigarettára bukkantak a pénzügyőrök Zalában egy német rendszámú autóban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője kedden az MTI-t.

Varga Mihály: korai még sírni a jövedéki adó miatt Cikk

Elhamarkodott lenne Varga Mihály szerint két hónap adata alapján beszélni a dohánytörvény miatt kieső adóbevételekről, illetőleg azok pótlásáról. A nemzetgazdasági miniszter, Varju László (DK) írásban feltett kérdésére leszögezte: a hatásvizsgálathoz hosszabb időszaknak kell eltelnie, és több tényezőt kell figyelembe venni.

64 százalék nem adott nyugtát Cikk

Illegálisan forgalmazott cigaretta és alkohol, nyugtaadás elmulasztása. A NAV Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának nyári ellenőrzési tapasztalatait a sonline.hu összegezte.

Betiltaná a dohány internetes kereskedelmét Cikk

A dohánytermékek internetes kereskedelmének uniós szintű betiltását javasolja Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője, aki az EP mezőgazdasági bizottsága részéről véleményezte az európai dohánytermék-irányelv felülvizsgálatát.

Lecsaptak a zugdohányárusokra Cikk

Több százezres bírságra és akár két év szabadságvesztésre is számíthat az a győri pár, akik interneten árultak dohányt. A világhálót figyelő revizorok rendeltek tőlük 10 kiló dohányt. A győri vasútállomáson kapták el a párt, amikor át akarták adni az árut.

Lecsap a NAV a trafiktalan településekre Cikk

Az adóhatóság szigorított ellenőrzéseket tart a keleti és a déli átkelőknél, razziákat szervez a dohánybolt nélküli településeken, és az eddiginél többen teljesítenek szolgálatot a zöldhatáron is - írta a hétfői Magyar Nemzet.

Hatalmas visszaesésről szólnak a NAV adatai a dohánykereskedelemben Cikk

A cigarettaforgalom drámai csökkenéséről tanúskodik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön közzétett jövedéki statisztikája - írta a Népszabadság.

Cigi feketén Cikk

Miután augusztusban emelkedett a dohányárukra kivetett jövedéki adó Szerbiában, egyre több helyen árulnak cigarettát feketén, sőt az interneten is megjelentek cigarettát kínáló hirdetések - írta honlapján csütörtökön a B92 nevű szerbiai televízió.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elvont pihenői pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Számlán két vevő neve

Kelemen László

adószakértő, jogász

Tao szerinti écs változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs