104 találat a(z) díj cimkére

Drága lett az autó biztosítása Cikk

2016 első negyedévében a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja 31 600 forint volt, ami 31 százalékkal haladja meg a tavaly ilyenkor regisztrált 24 100 forintos összeget, derül ki a netrisk.hu legfrissebb adataiból. A piacvezető online biztosításközvetítő cég statisztikái szerint az évközi kötések közel kétharmadát jelentő azonnali (az autó vásárlásakor végrehajtott) kötések átlagdíja az első három hónapos időszak során már 37 ezer forint felett alakult. Az év első három hónapja ugyanakkor már érdemi díjemelkedés nélkül telt el.

Drágult az előtörlesztés, olcsóbb lett a hitelkiváltás Cikk

2016. március 21-étől megváltozott a jelzálog fedezettel bíró lakáscélú és szabad felhasználású hitelek elő- és végtörlesztésére vonatkozó törvényi szabályozás. Az előtörlesztés drágább lett, a hitelkiváltás olcsóbb a Bankmonitor.hu piacfelmérése szerint.

Forgalomnövelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a szolgáltatásának forgalomnövelése érdekében a termékértékesítő helyek (vállalkozások) között versenyt hirdet, A játékban azokat értékelik, akik a játékot megelőző 30 naphoz képest (március 1–31.) a játék időszakában (2016. március 28–április 26.) összesen több terméket értékesítettek, közülük pedig az első három legtöbb terméket értékesítő árushely alkalmazottait díjazzák. A díj wellness pihenés, illetve Sodexo utalvány. Kérdésem, lehet-e adómentesen adni a juttatást, illetve ha nem, akkor hogyan és kinek kell az adó- és járulékterheket megfizetni? Köszönettel: Bácsi Ferencné

Autósok figyelem: az idén előbb kell fizetni a kgfb díjat! Cikk

A mai szökőnap a kötelező biztosítás díjfizetési határidejére is hatással van: azoknak az autósoknak, akiknek továbbra is év végi évfordulós a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk (kgfb), idén a szokásos március 1-jei határidő helyett már február 29-én éjfélig rendezniük kell esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Kgfb: hamarosan lejár a türelmi idő Cikk

A január 1-jén esedékes kgfb-díjak befizetésére a türelmi idő március elsején éjfélkor lejár – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Pénznyeremény közterhei Kérdés

Egy közhasznú besorolású sportegyesület versenyt szervez, nem csak a tagjainak. A verseny első három helyezettjét pénzjutalommal díjazza. Első helyezett 100 000 forintot, második helyezett 70 000 forintot, a harmadik helyezett pedig 40 000 forintot fog kapni. Az egyesület a versenyzőkkel nem áll semmilyen jogviszonyban. Kifizetőként, milyen közterheket kell fizetnie az egyesületnek?

Drágul a kötelező autóbiztosítás Cikk

A vasárnap éjféli határidőig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításban (kgfb) érintett 14 biztosító közül 13 hirdetett új tarifát az év végi kampányidőszakra. A Netrisk.hu előzetes számításai szerint az új kötések átlagdíja akár a 15 ezer forintos szintet is átlépheti.

Újítási díj Kérdés

Egy meglévő terméken végrehajtott fejlesztésért hasznosítási díjat kívánunk fizetni. Ezt a kifizetendő összeget milyen adók és járulékok terhelik?

Díjak és járulékok szűnhetnek meg Cikk

Tucatnyi állami díj és járulék megszüntetésére tesz javaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A minisztériumnak fizetnek a könyvvizsgálók Cikk

Igazgatási szolgáltatási díjat kötelesek fizetni a könyvvizsgálók a nemzetgazdasági tárca részére egy tegnap megjelent NGM-rendelet értelmében.

Astrások figyelem: durván nőhet a biztosítási díj! Cikk

A román ASTRA S. A. Biztosító annak ellenére csődbe ment, hogy korábban piacvezető társaság volt hazájában. Az őt korábban alacsony kötelező biztosítási díjai miatt választó és hamarosan biztosítóváltásra kényszerülő, mintegy 160 ezer magyar autós akár jelentős díjemelkedéssel is találkozhat – olvasható a biztosítás.hu internetes biztosítási portál közleményében.

Durván nőttek a kgfb-díjak, és még nincs vége Cikk

A Netrisk.hu adatai szerint az első félév végén átlagosan 26 311 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték 22 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt.

Rangos elismerés az adótanácsadónak Cikk

Az International Tax Review (ITR) idén is az EY-t választotta az év adótanácsadó cégének, és az év transzferár-tanácsadójának Magyarországon. A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin immár tizenkét alkalommal ismerte el az EY Magyarország adótanácsadási szolgáltatásait.

Túlárazás miatt büntetett a versenyhivatal Cikk

A Tettye Forrásház Zrt. visszaélt gazdasági erőfölényével, mert 2011 májusától túlzottan magas díjat kért a fogyasztóitól a mellékvízmérők szakszerűségi vizsgálatáért, ezért 1 millió 300 ezer forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását is – közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.

Autópálya: két új szakasz a nem fizetős listán Cikk

Két új autópálya szakasz került fel a nem fizetős listára, három pedig a jövő év elejétől lekerül onnan, a nemzeti fejlesztési miniszter rendeletmódosítása értelmében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős állampolgár

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs