105 találat a(z) díj cimkére

Önkormányzat hitelezői igénybejelentésének díja Kérdés

Amennyiben egy gazdálkodó szervezet felszámolása kapcsán egy önkormányzat is szeretne hitelezői igényt bejelenteni, akkor neki is ki kell fizetnie a regisztrációs díjat, vagy mentességet élvez?

Az Airbnb-nek módosítania kell a díjairól adott tájékoztatást Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb Ireland, private unlimited company (Airbnb) kötelezettségvállalását. Az eljárásban vállaltak alapján a társaság köteles módosítani a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásait a díjaival kapcsolatosan. A Hivatal – tekintettel a kötelezettségvállalásra – jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

Eho vagy szocho fizetési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Uniós országból jöttek külföldi személyek egy magyarországi kifizető rendezvényére, előadást tartani. Az előadás megtartásáért nem kértek díjazást, de az előadás anyagát felhasználási díj ellenében adták át. Rendelkeznek illetőségigazolással, így adóelőleget nem vonunk a felhasználói díjból. Kell-e szochót vagy ehót fizetni a díjazásuk után? Válaszát köszönöm

Ön tudta, hogy eltörölték ezt a díjat? Cikk

A külföldet megjárt magyar mobilhasználók 99 százaléka, az összes magyar mobilhasználó 71 százaléka tud az uniós roamingdíjak tavaly júniusi eltörléséről – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb felméréséből, amelyről az MTI-t pénteken tájékoztatták.

Új parkolási övezetek és díjváltoztatások lehetnek a fővárosban Cikk

Új parkolási övezetek lehetnek Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén pedig óránként 525 forintra emelkedhet a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkenhetnek a parkolási díjak – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslatból.

Élelmiszerboltosok, figyelem! Fontos határidő közeleg Cikk

Május 31-éig vallhatják be szankciómentesen az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat az élelmiszerlánc szereplői – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Pénzügyi adataggregátor nyerte el a FinTechShow díját Cikk

Egy pénzügyi adatgyűjtő megoldást, az Aggreg8.io-t választották a második alkalommal megrendezett FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének – erről pénteken tájékoztatta az MTI-t a konferenciával egybekötött versenyt szervező FinTechGroup.

Nőnek a taxi tarifák a fővárosban Cikk

Július elsejétől drágább lesz Budapesten taxival utazni: a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedik, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

Akadálymentesítés a metróban, módosulhat a taxirendelet: ezekről dönthet a Fővárosi Közgyűlés Cikk

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén dönthet 3-as metróvonal felújításával kapcsolatban több állomás speciális akadálymentesítéséről és a taxirendelet módosításáról, amely nyomán július elsejétől drágulhat a budapesti taxizás.

Díjazott jövedelme utáni adók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem közhasznú alapítvány fiatal biostatisztikusok részére pályázatot hirdet és a nyertesnek pénzbeli díjat ad át. A díjnak milyen adó- és járulékvonzatai vannak? Illetve ha ezt a díjat mint tárgyévi kutatásaira ösztöndíjként (egyszeri díj) kapja a díjazott, akkor milyen adó és járulék terheli az összeget? Válaszát előre is köszönöm.

Televízióhasználat elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves állásfoglalását: Egy társaság kedvezőbb csomagajánlatot kapott egy szolgáltatótól a jelenleginél az internet- és telefonszolgáltatásra. Még úgy is kedvezőbb, hogy a csomag tartalmazza a televízió előfizetési díját is, pedig erre nincs is szüksége. Nyilván gazdaságos lenne számára ezt a csomagot választani. Viszont felmerült, hogy miképpen kell kezeljük ezt a televízió-előfizetési költséget, mely a számlában majd megjelenik? Nem vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos kiadásra kell könyvelni? Ennek lesz közterhe? Levonható-e az áfája? Ilyenkor is meg kell fizetni talán az Artisjus díjat annak ellenére, hogy nem is használ tv szolgáltatást (és nincs is tv készülék) a társaság? (Úgy emlékszem régen volt egy üzembentartói díj a céges televíziókra, de nem tudom, hogy az az előfizetésre is vonatkozik-e vagy él-e.) Kérem tehát legyen kedves megvilágítani ezt a kérdést ezekről az oldalakról, mert nem szeretnénk, ha kiderülne, hogy az olcsóbb előfizetés ami több szolgáltatást tartalmaz a jelenleginél esetleg az adóterhek miatt mégiscsak többe kerülne. Persze felmerült mindjárt az a kérdés is, hogy mi van akkor, ha a cég úgy dönt, hogy márpedig ő vesz egy céges televíziókészüléket és használja? Hiszen sok hírműsor tekinthető meg, illetve a várótérben az ügyfelek is nézhetnék a műsort. (Itt már biztosan nem kérdés legalább az Artisjus-díj.). Kapcsolódik-e bármilyen adóteher a tv-használathoz és díjhoz? Kösznettel várjuk állásfoglalását.

Belföldi tarifával lehet majd eurót utalni Cikk

Az Európai Bizottság szerdán azt javasolta, hogy mostantól az euróövezeten kívülről euróban teljesített tranzakciókért is ugyanannyi költséget számoljanak fel, mint a helyi hivatalos pénznemben végrehajtott belföldi kifizetésekért.

Közadat újrahasznosítása: kérelem, eljárás, díj a NAV-nál Cikk

Ha valaki újrahasznosításra közadatot kér a NAV-tól, ezt szabályozott keretek között intézheti. Az eljárásról tájékoztatót közölt a NAV.

Magáncélú autóhasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egyik kisteherautóját magáncélra használja a munkavállaló. Milyen módon kellene kiszámítani a cég felé a kilométerek után fizetendő összeget, illetve amortizációs összeget (9 forint) kellene térítenie felénk? Előre is köszönöm válaszát.

Így érvényesítik az áfacsökkentést a díjakban a szolgáltatók Cikk

Januártól 18 százalékról 5 százalékra mérséklődött az internet-szolgáltatás áfája, a csökkentés az internetszolgáltatók januári számláiban jelenik meg, az áfa módosításával arányosan az előfizetési díjak is csökkentek – közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs