2 találat a(z) csoportos kockázati biztosítás cimkére

Csoportos kockázati biztosítás adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk évek óta folyamatosan köt csoportos kockázati biztosítást a munkavállalókra. A biztosítási szerződésben a csoportot alkotó magánszemélyeket nem kell név szerint megnevezni, csupán az állományi létszámot adja meg a szerződő fél. Értelmezésünk szerint ebben az esetben nem lehet megállapítani az egyes személyek által megszerzett jövedelmet /arányos biztosítási díjat, így ez esetben a munkáltató egyes meghatározott juttatásként adózik a biztosítási díj egésze után. Amennyiben helyes a feltevésünk, az lenne a kérdés, hogy ez esetben mikor keletkezik az adófizetési kötelezettség, mely időpontban? A számla kiállításának napján a teljes számlázott biztosítási díjra abban az esetben is, ha ez a biztosítási díj számviteli szempontból egy egész éves időszakot fed le és a költség elszámolása ennek megfelelően arányosan történik, vagy más időpont figyelembevételével állapítandó meg az adófizetési kötelezettség? Szíves válaszukat előre is köszönöm!

Üzleti biztosítások adózása 2019-ben Kérdés

Kérdéseim a következők: – a csoportos egészségbiztosítási szerződés megkötése még ebben az évben megtörténik, a díj havonta előre fizetendő, így még ebben az évben megfizetésre kerül a 2019. januárra vonatkozó díj, de a 2. hónapra vonatkozó díj csak 2019 januárjában. A szerződött időszakra, ami 1 évet jelent, alkalmazható-e a 2018. évi, az egyes meghatározott juttatásokra vonatkozó törvény 70. § (1) c, pontja, egészen a biztosítási szerződés lejáratáig, tehát 2019. 12. hónapjáig, vagy pedig csak a szerződött időszak első (2018. decemberben kifizett) díjrészére? – a csoportos kockázati biztosítás, ha nem kell név szerint, konkrét adatokkal megjelölni a csoport tagjait, egyes meghatározott juttatásként továbbra is elszámolható-e? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close