276 találat a(z) családi pótlék cimkére

Családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi kedvezmény érvényesítésével kapcsolatban lenne kérdésem. Fiatalkorú, nappali tanulmányait végző hölgy 5 évvel ezelőtt, egyedülállóként szült. A gyermek felügyeleti jogát a nagypapa (az anya édesapja) kapta meg, a családi pótlékot is az ő nevére utalják. Jelenleg is a család egy háztartásban él, keresete azonban csak az azóta dolgozó anyának van. A nagyapa a családi kedvezményt nem tudja igénybe venni. Kérdésem az lenne, hogy az anya kérheti e a családi kedvezmény figyelembevételét a munkáltatójánál. Válaszukat köszönöm!

Orban: elnapolják a családi pótlék megduplázását Cikk

Augusztus elsejéig elnapolták Romániában a családi pótlék megduplázását: erről sürgősségi rendeletet fogadott el csütörtökön a román kormány.

Külföldről hazatelepült magyar családi kedvezménye Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy Svédországból 12 év után hazatelepült 4 gyermekes házaspár igénybe tudja-e venni a családi kedvezményt, illetve az édesanya a 4 gyermekes kedvezményt? A gyerekek kivétel nélkül Svédországban születtek, családi pótlékot is Svédországból kapják, soha Magyarországról nem kaptak családi pótlékot (a gyerekek 12 év alattiak) de minden gyermek és mindkét szülő magyar állampolgár. Le kell mondaniuk a svéd családi pótlékról ahhoz, hogy a magyar szja-alap családi kedvezményt érvényesíteni tudják?

Négy gyermek után járó adómentesség Kérdés

Tisztelt szakértő! Négy gyermeket szültem, az első gyermekem 1996-ban született és betegségben 1997-ben elhunyt. Tehát a mai napig 3 gyermeket nevelek, kettő már nagykorú, egy gyermek után pedig még most is kapok családi pótlékot. A kérdésem az, hogy mivel az első gyermekem 21 hónapos korában elhunyt, ezért jogosult vagyok e az adómentességre.

Egyedül neveli a gyermekét? Ezekre az ellátásokra, kedvezményekre jogosult Cikk

Egyedülálló szülőként sokkal nagyobb anyagi terhet jelent gyermeket nevelni, mint párkapcsolatban. Cikkünkben azt vesszük végig, hogy gyermekszületés után milyen összegű ellátásokra, támogatásokra jogosult a szülő, ha egyedül neveli a gyermekét.

Személyijövedelemadó-mentesség Kérdés

Négy gyermekem született. Három gyermeket neveltem fel, mert sajnos a negyedik 3 éves korában meghalt súlyos betegségben. Kaptam családi pótlékot utána amig élt. Jár-e nekem a négy gyermek utáni szja-mentesség 2020. január 1-jétől? Köszönöm válaszukat!

Családi pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyermekem középiskolai tanulmányait nappali tagozaton végezte november 21-éig. Az ezt követő naptól esti/levelező tagozaton folytatja. Kérdés, hogy a családi pótlék továbbra is jár-e?

Adózási határidők 2019. december 2-8. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Egészségbiztosítási ellátások igénylése Cikk

Írásunkban azt mutatjuk be, hogy a különböző egészségbiztosítási pénzbeli és családtámogatási ellátásokat hogyan lehet igényelni, hová kell leadni a kitöltött nyilatkozatokat, dokumentumokat.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Ukrán munkavállalók családi kedvezménye Kérdés

Magyar kft. ukrán állampolgárokat munkaviszonyban foglalkoztat. Az ukrán dolgozók ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Családjuk, gyermekeik Ukrajnában élnek életvitelszerűen. A foglalkoztatásukhoz kapcsolódóan felmerült kérdéseink a következők: 1. Jár-e pótszabadság a gyermekek után? 2. Jár-e családi pótlék a gyermekek után? 3. Igénybevehető-e a családi kedvezmény? Segítségüket előre is köszönöm

Gyermekek utáni ellátások visszamenőleg: meddig lehet igényelni? Cikk

Számos olyan nehézség merülhet el gyermek születésekor, amely megakadályozza az ellátások időben történő igénylését, illetve igénybevételét. Cikkünkben sorra vesszük, hogy meddig visszamenőleg tudják igényelni a szülők a családtámogatási ellátásokat.

Koraszülött gyermek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Terhes nő szülésre kiírva 09.02-re, augusztusban kórházba került. 08.30-ån az orvosok úgy döntöttek, hogy a baba élete veszélýben van, ezért megindították a szülést. A gyermek 08.31-én megszületett. Kérdésünk, hogy a koraszülöttekre vonatkozó 3 éves korig járó magasabb összegű családi pótlékra jogosult-e az édesanya? Tisztelettel várjuk válaszát!

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Családi kedvezmény Kérdés

1998 októberében született gyermek 2019 júniusában befejezte a középiskolát, és – az iskolában maradva – technikusi képzésre jár, nappali tagozatra. Nem sajátos nevelési igényű gyermek. Kérdésem, hogy a családi pótlék és a családi adókedvezmény meddig jár a tanuló után? Köszönöm a segítségüket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó anyuka gyed, gyes, táppénz

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szlovák cég belföldi ingatlanon végez építési munkát

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Hatósági díj továbbszámlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs