11 találat a(z) családi adózás cimkére

Újabb adócsökkentés és otthonteremtési program jövőre is Cikk

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek.

Május 31-ig félhetnek a NAV-nál – Tállai adócsökkentést javasol Cikk

Csökkenteni kell a jövedelmek adóterheit, a forgalmi, fogyasztási típusú adók arányát pedig növelni a költségvetési bevételekben – hangsúlyozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy sajtótájékoztatón, hozzátéve: az Európai Bizottság szerint is helyes ez a magyar kormány által követett irány.

Családi adókedvezmény: speciális esetek, egyértelmű válaszok Cikk

A 2011. január 1-jétől hatályos új családi adózás valóban gyökeresen különbözik az eddigi hasonló adó-szabályozásoktól. A legfőbb újítás - és egyben a nyugat-európai modellekhez közelítő elem - mindenképp az, hogy az új törvény nem adókedvezményben, hanem adóalapcsökkentésben gondolkodik. Mégis az adóforintjaikat kiszámolni igyekvők leginkább a gyermekek számától “drasztikusan” függő jóváírás mértékéről jegyezték meg a kormány által egyértelmű utat kijelölő adórendszert.

Magyarok Németországban: 24 kombináció vár a munkavállalókra Cikk

Május elsején teljesen több régi EU-tagország teljesen megnyitotta munkaerőpiacát a magyar munkavállalók előtt. A legnagyobb piacon, Németországban munkát vállalóknak 24 kombinációból álló szja-rendszerrel kell megbarátkozniuk, a tartományi specialitásokról nem is beszélve.

Családi adókedvezmény: élettársak 3 gyerekkel, közös utód nélkül - mi jár ilyen esetben? Cikk

Sok esetben problémát okozhat a kedvezmény érvényesítésénél az, hogy eltérően minősülhet a gyermekek kedvezményezett eltartotti megítélése, illetve a kedvezmény megosztása a házastársak, valamint az élettársak esetén - tudatta közleményében a NAV.

"Januártól indul a családi adózás" - jelentős változások Cikk

Január elsejétől életbe lép a családi adózás Magyarországon. A családok tehermentesítése és a gyermekvállalás ösztönzése érdekében, már az első gyermek után is adókedvezmény jár a szülőknek, jövedelemkorláttól mentesen - állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Egykulcsos adó: hány százalék lesz és mi történik a szuperbruttóval? Cikk

Bár Matolcsy György egyértelműen nyilatkozott: egykulcsos adó lesz 2011-től, azonban a bevezetés körülményeiről, a kétéves átmenetről, vagy annak elmaradásáról egyelőre nem sokat tudni. A nemzetgazdasági miniszter kijelentése ugyanis nem szólt sem adójóváírásról, szuperbruttóról.

Matolcsy: a legversenyképesebb egykulcsos lesz a mienk Cikk

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megerősítette a HírTv-nek adott vasárnapi nyilatkozatában, hogy 2011. január elsejétől egykulcsos adórendszer és családi adózás lesz Magyarországon.

Az egykulcsos adó már, a családi adózás még nem aktuális Cikk

Be lehet vezetni Magyarországon az egykulcsos személyi jövedelemadót? Igen, de ez egyértelmű visszalépést jelentene a Magyarországon kialakult adótudatosság, adórendszer fejlettségi szintjéhez képest.

Családi adó és a söralátét nagyságú bevallás: egyszerre nem megy Cikk

Söralátét nagyságú” személyi jövedelemadó bevallás, a családi típusú adózás felé elmozdulás, a vállalkozások terheinek csökkentése a foglalkoztatás növelése érdekében - csupán néhány a tervezett adóváltozásokból. A valódi adóforradalomhoz radikális változásokra lenne szükség. Lássuk, pontosan mire! Angyal József kommentárja.

Családi adózás: készül a törvényjavaslat Cikk

Várható, hogy hamarosan törvényjavaslat kerül a hazai parlament elé a családi adózás bevezetéséről. Ez már működik más országokban, de hogyan. Részlet a Világgazdaság írásából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Romániai ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs