11 találat a(z) családi adózás cimkére

Újabb adócsökkentés és otthonteremtési program jövőre is Cikk

Jövőre az adócsökkentés és az otthonteremtési program is segíti a családokat – erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az MTI-nek.

Május 31-ig félhetnek a NAV-nál – Tállai adócsökkentést javasol Cikk

Csökkenteni kell a jövedelmek adóterheit, a forgalmi, fogyasztási típusú adók arányát pedig növelni a költségvetési bevételekben – hangsúlyozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy sajtótájékoztatón, hozzátéve: az Európai Bizottság szerint is helyes ez a magyar kormány által követett irány.

Családi adókedvezmény: speciális esetek, egyértelmű válaszok Cikk

A 2011. január 1-jétől hatályos új családi adózás valóban gyökeresen különbözik az eddigi hasonló adó-szabályozásoktól. A legfőbb újítás - és egyben a nyugat-európai modellekhez közelítő elem - mindenképp az, hogy az új törvény nem adókedvezményben, hanem adóalapcsökkentésben gondolkodik. Mégis az adóforintjaikat kiszámolni igyekvők leginkább a gyermekek számától “drasztikusan” függő jóváírás mértékéről jegyezték meg a kormány által egyértelmű utat kijelölő adórendszert.

Magyarok Németországban: 24 kombináció vár a munkavállalókra Cikk

Május elsején teljesen több régi EU-tagország teljesen megnyitotta munkaerőpiacát a magyar munkavállalók előtt. A legnagyobb piacon, Németországban munkát vállalóknak 24 kombinációból álló szja-rendszerrel kell megbarátkozniuk, a tartományi specialitásokról nem is beszélve.

Családi adókedvezmény: élettársak 3 gyerekkel, közös utód nélkül - mi jár ilyen esetben? Cikk

Sok esetben problémát okozhat a kedvezmény érvényesítésénél az, hogy eltérően minősülhet a gyermekek kedvezményezett eltartotti megítélése, illetve a kedvezmény megosztása a házastársak, valamint az élettársak esetén - tudatta közleményében a NAV.

"Januártól indul a családi adózás" - jelentős változások Cikk

Január elsejétől életbe lép a családi adózás Magyarországon. A családok tehermentesítése és a gyermekvállalás ösztönzése érdekében, már az első gyermek után is adókedvezmény jár a szülőknek, jövedelemkorláttól mentesen - állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Egykulcsos adó: hány százalék lesz és mi történik a szuperbruttóval? Cikk

Bár Matolcsy György egyértelműen nyilatkozott: egykulcsos adó lesz 2011-től, azonban a bevezetés körülményeiről, a kétéves átmenetről, vagy annak elmaradásáról egyelőre nem sokat tudni. A nemzetgazdasági miniszter kijelentése ugyanis nem szólt sem adójóváírásról, szuperbruttóról.

Matolcsy: a legversenyképesebb egykulcsos lesz a mienk Cikk

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megerősítette a HírTv-nek adott vasárnapi nyilatkozatában, hogy 2011. január elsejétől egykulcsos adórendszer és családi adózás lesz Magyarországon.

Az egykulcsos adó már, a családi adózás még nem aktuális Cikk

Be lehet vezetni Magyarországon az egykulcsos személyi jövedelemadót? Igen, de ez egyértelmű visszalépést jelentene a Magyarországon kialakult adótudatosság, adórendszer fejlettségi szintjéhez képest.

Családi adó és a söralátét nagyságú bevallás: egyszerre nem megy Cikk

Söralátét nagyságú” személyi jövedelemadó bevallás, a családi típusú adózás felé elmozdulás, a vállalkozások terheinek csökkentése a foglalkoztatás növelése érdekében - csupán néhány a tervezett adóváltozásokból. A valódi adóforradalomhoz radikális változásokra lenne szükség. Lássuk, pontosan mire! Angyal József kommentárja.

Családi adózás: készül a törvényjavaslat Cikk

Várható, hogy hamarosan törvényjavaslat kerül a hazai parlament elé a családi adózás bevezetéséről. Ez már működik más országokban, de hogyan. Részlet a Világgazdaság írásából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó tankolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Egészségpénztár és kata

Lepsényi Mária

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs