55 találat a(z) csökkentés cimkére

Gyurcsány: az APEH segítőkész és határozott Cikk

Adó- és járulékcsökkentésre szükség van, de azt nem lehet az állam működőképességének a rovására, a szociális és jóléti biztonság kárára megtenni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Balatonfüreden, az adóhivatali dolgozók országos konferenciáján.

Adó- és járulékcsökkentés: 5-10 pontos csomag körvonalazódik Cikk

Rövid, mindössze egyórás volt pénteken az a zártkörű tanácskozás, amelyen Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, néhány miniszter és az MSZP-frakció vezetői egyeztettek adó- és járulékkérdési ügyekben - írta hétfőn a Népszabadság.

Melyek lehetnek csökkentett áfakulcsos szolgáltatások? Cikk

Az Európai Bizottság a mai napon javasolta az áfa-irányelv módosítását annak érdekében, hogy a tagállamok rugalmasabban alkalmazhassanak tartós jelleggel csökkentett áfakulcsokat bizonyos szolgáltatások tekintetében. A Bizottság javaslata olyan területekre irányul, ahol megfelelően bizonyított, hogy a csökkentett áfakulcsok alkalmazása nem okoz zavart a belső piac működésében.

Részlegesen eltörölnék a haláladót Cikk

A mai napon végre célba érhet az MDF sokéves munkája, mivel a parlamenti pártok kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy csökkenteni és egyszerűsíteni kell a haláladót. Az elmúlt hetek tárgyalásai során az is kiderült: a pártoknak más-más elképzelése van az adónem jövőjéről.

Vámosi-Nagy: a bérterhek csökkentése nem fehéríti a gazdaságot Cikk

A magyar adórendszer egyik fő problémája a munkát terhelő adók (járulékok) magas szintje. Sokan ennek tudják be a bejelentés nélkül történő foglalkoztatást, amely sajnos valóban jellemző a magyar gazdaságban, elsősorban – de nem kizárólag – a mikrovállalkozásoknál. Nem kevesen a külföldi működő tőke oly kívánatos beáramlása egyik fő gátjaként is a munkaerő magas közterhét jelölik meg. A gazdaságot nem fehérítené, de mégis mivel járhat a közterhek csökkentése?

Elmaradt adócsökkentés: mivel kárpótolják az adófizetőket? Cikk

Törvénybe foglalt adócsökkentés helyett adóemelés történt az elmúlt három évben. Az iparűzési adó eltörlése helyett a különadó bevezetése és a 15-ről 25 százalékra növelt eva-kulcs mellett hosszan sorolhatók még az adófizetők pénztárcájába vágó intézkedések. Mi maradt a javaslatokból?

Adóreform: meghiúsult adócsökkentési remények Cikk

Minél tovább hátrál Gyurcsány Ferenc és pártja a néhány hete meghirdetett közteher-csökkentési javaslatokból, annál inkább dübörög a reformkövetelő közgazdászok hangja.

Adórefom Ausztriában: 3,5 milliárd eurós tehercsökkentést akarnak a munkavállalók Cikk

Összességében három és félmilliárd eurós tehercsökkentést javasolnak az osztrák munkavállalók képviselői a 2010-re előirányzott adóreform keretében, méghozzá úgy, hogy a fő kedvezményezettek az alacsony és a közepes jövedelműek legyenek.

Adók, járulékok: 200-300 milliárdos csökkentés lehet? Cikk

Inkább kevesebb programot hirdessen meg a kormány, de azt fejezze is be; ezzel árnyalta Gyurcsány Ferenc keddi, a szocialista frakció előtt elmondott beszédét több, a Népszavának nyilatkozó képviselő.

Svédország csökkentené a személyi jövedelemadó-terheket Cikk

A svéd kormány a személyi jövedelemadó csökkentését tervezi jövőre a foglalkoztatás javítása céljából. A teljes munkaidőben dolgozók 2008 januárjától havonta 1000 koronával, hozzávetőleg 28 ezer forinttal többet vihetnének haza.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Főállású átalányadózó

Széles Imre

tb-szakértő

Katabevétel

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs