452 találat a(z) cégvilág-rss cimkére

Változás egyes társaságiadó-kedvezményekben Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 53. számában, március 18-án jelent meg a tao-törvényt is módosító 2022. évi I. törvény.

Így kerülhetik el az öt leggyakoribb hibát a webáruházak Cikk

Magyarországon az aktív webáruházak száma harmada a szlovákiainak és tizede a csehországinak. Tehát van tér, sok lehetőséggel kecsegtet a magyar online piac. Ezt a lehetőséget felismerve egyre többen vágnak bele saját webshop indításába. Azonban van néhány tévhit, amelybe a friss webáruház-tulajdonosok hajlamosak belefutni és emiatt a kezdeti lelkesedést hamar kudarc követheti. Ezeket a hibákat érdemes elkerülni.

Határidő közeleg: adatot kell szolgáltatniuk a NAV-nak a katásokkal üzletelőknek Cikk

Március 31-éig adatot kell szolgáltatniuk az állami adóhatóság részére a kisadózók számláit befogadó, az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) szerinti adózóknak (ideértve a társasházakat, de ide nem értve az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemélyeket és a kisadózók tételes adójának hatálya alá tartozókat).

Nem hajlandó bezárni a Burger King és a Marks and Spencer oroszországi partnercége Cikk

A Burger King tulajdonosa szerint az oroszországi 800 üzletének üzemeltetője „nem volt hajlandó” bezárni a helyeket a kereskedelem felfüggesztésére vonatkozó kérések ellenére sem – írja a hvg.hu.

NAV: üzemszünet lesz a KKK közvetítő rendszeren Cikk

Karbantartás miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2022. március 19-én (szombaton) 22 óra és 2022. március 20-án (vasárnap) 6 óra között – teljeskörű üzemszüneti eljárás bevezetésével – leállítja a KKK közvetítő rendszert – írja honlapján a NAV.

Legújabb NAV-slágertéma: a be nem jelentett foglalkoztatás ellenőrzése Cikk

A címben szereplő ellenőrzési módról azért kell részletesebben is írnunk, mert a jelenlegi szabályozás alapján, ha egy NAV-ellenőrzés során kétszer is találnak be nem jelentett foglalkoztatottat, akár csődbe is mehet a vállalkozás.

Távmunka, részmunkaidő, munkaerőt kiváltó beruházások – ilyen megoldásokat látnak a cégek a munkaerőhiányra Cikk

Továbbra is munkaerőhiányra számít a vállalkozások többsége, nagy részük szerint még súlyosabb is lesz a helyzet – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) az MTI-vel szerdán.

A világ legnagyobb adócsalásai – az Adózóna podcastsorozata Cikk

Az Adózóna podcastsorozatot indít „A világ legnagyobb adócsalásai” címmel. Az egyes adásokban dr. Kiss Anna kriminológus és Sinka Júlia okleveles adószakértő beszélget egy-egy híres adóbotrányról és annak adó- és büntetőjogi vonatkozásairól.

Rövid a munkahét, de a NAV helyszíni ellenőrzései ekkor sem állnak le Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 11. héten.

Könnyített szabályok a menedékesek foglalkoztatására Cikk

Március 4-én hirdették ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában a Tanács (EU) 2022/382. végrehajtási határozatát a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek Ukrajnából való tömeges beáramlásának megállapításáról és átmeneti védelem bevezetéséről. Itthon március 8-án lépett hatályba az ideiglenes védelemre jogosultként elismert személyekkel kapcsolatos szabályokról szóló 86/2022. kormányrendelet, mely a nemzeti jog szerinti védelmet biztosítja.

A Pfizer felvásárolta az Arena Pharmaceuticalst Cikk

Az amerikai Pfizer Inc. befejezte az ugyancsak amerikai Arena Pharmaceuticals gyógyszergyártó felvásárlását 6,7 milliárd dollárért.

További kiviteli szankciók Oroszországgal és Belarusszal szemben Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítás Vám Főosztálya főosztályvezetője március 11-én felhívást adott ki az orosz-ukrán konfliktus miatt elrendelt újabb uniós szankciókról.

Újabb cégek függesztik fel tevékenységüket Oroszországban Cikk

Újabb külföldi cégek jelentették be, hogy felfüggesztik tevékenyégüket vagy kivonulnak az orosz piacról, tiltakozásul az Ukrajna elleni orosz háború miatt.

Két kérdés a nyílt végű pénzügyi lízing lezárásáról Cikk

A nyílt végű pénzügyi lízing lezárása kapcsán számos kérdés érkezik szakértőinkhez. Ezekből sok irányul az értékcsökkenés elszámolására, illetve arra, hogy a futamidő végén miként lehet szabályosan kivezetni az eszközt a könyvekből. A témában érkezett olvasói kérdésekre Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Átalányadózó egyéni vállalkozó számlázása saját cégnek Cikk

Megfelel-e a rendeltetésszerű joggyakorlás elvének, ha a kft. mint fővállalkozó szerződik az ügyfelekkel, az átalányadózó egyéni vállalkozó tulajdonosok pedig mint alvállalkozók beszámláznak a saját cégüknek? – kérdezte az Adózóna olvasója. Kis Gábor, a Finacont Kft. szakértője válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tüdőszűrő

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs