189 találat a(z) cég cimkére

Egyszerűsített nyilvántartás: mennyit spórolhatnak a cégek? Cikk

Egyszerűsített nyilvántartások készítésével nem csak időt, de gyakran a magas tanácsadói díjakat és adatbázis-vásárlási költségeket is megtakaríthatják a vállalkozások.

Pénzügyi mutatók és hitelképesség-vizsgálat egy cégnél Cikk

A vezetői döntésekhez egyelőre alig elemzik a cég pénzügyi kimutatásait, noha számos információt nyújt a vállalatok teljesítményének megítéléséhez. Milyen pénzügyi mutatók számítanak az értékelésben?

TEÁOR: még egy hónap van a módosításra Cikk

Szűk egy hónapja maradt a cégeknek és az egyéni vállalkozóknak arra, hogy igazodjanak az új TEÁOR-besorolásokhoz, és módosítsák alapirataikat.

Adókockázatok számlázásnál, amire ugrik az APEH Cikk

A külföldi anyacégek és magyarországi leányvállalkozásaik között gyakori, hogy ott számolják el a költségeket, ahol az adózási szempontból előnyösebb. Mindez persze nem feltétlenül marad rejtve az adórevizorok előtt.

Alacsony tőke: 5 tipp veszteséges cégeknek Cikk

Éves könyvvizsgálat során merülhet fel, hogy ha az adott évi veszteség miatt a saját tőke túl alacsonnyá vagy negatívvá válik, szükségessé válhat társasági jogi vagy adómegfontolások miatt a tőkehelyzet rendezése, melynek lehetnek adókövetkezményei.

A 3,6 millió forint feletti készpénzelfogadást engedélyhez kötik Cikk

Az új pénzmosási irányelvek magyar jogba történő átültetése miatt lépett hatályba 2007. december 15-től a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, amely minden olyan kereskedőre kiterjed, aki árukereskedelmi tevékenysége során 3 millió 600 ezer forintot elérő vagy meghaladó összegű kifizetést fogad el. Ilyen készpénzes ügyletek lebonyolítását március 15-től törvényben előírt kötelezettségek kötik - figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevele.

A vállalategyesülések során szerzett vagyon akár illetékmentes is lehet Cikk

A napokban fogadta el a Magyar Országgyűlés a tőkeegyesítő társaságok határon átnyúló egyesüléséről szóló törvényét, amellyel eleget tett a mintegy 2 évvel ezelőtt kihirdetett 2005/56/EK irányelv magyar jogrendbe történő átültetésének. Az új törvény adókedvezményeket is jelenthet az érintett cégeknek, ám a tagállamok eltérő szabályozásai miatt hátrányos adókötelezettség is keletkezhet - figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) e témával kapcsolatos hírlevele.

Iparűzési adó: mennyit buktak idáig a pereskedők? Cikk

Fellélegezhet a kormány és az önkormányzatok többsége is, miután az Európai Bíróság a múlt héten úgy döntött: nem ellentétes az uniós előírásokkal az iparűzési adó. Pórul jártak viszont az iparűzési adó eltörléséért pereskedő cégek.

Mennyi illetéket kell fizetniük a cégeknek ajándékozás után? Cikk

A korábbinál szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak ingyenes vagyonátadás esetén a cégek. Januártól az illetékhivatalokat magába olvasztó adóhivatal már aligha huny szemet, ha elmulasztják az illetékfizetést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nonprofit Kft.- reprezentáció

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Eredményességi jutalom

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X