211 találat a(z) cég cimkére

Törölhetik a céget, ha lemond az ügyvezető Cikk

A korlátolt felelősségű társaság (továbbiakban: társaság) ügyeinek intézését és a társaság törvényes képviseletét a tagok közül vagy harmadik személyek köréből a taggyűlés által választott egy vagy több ügyvezető látja el. Meddig tart a megbízás és mik a jogviszony felmondásának feltételei?

Mikor törvénytelen az adószám felfüggesztése? Cikk

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak az adószám-felfüggesztések. Tipikus eset az amikor az adóhatóság, döntését azzal indokolja, hogy nem találta a székhelyen az arra címre bejelentett céget. De a revizoroknak sem mindig van igazuk. Mit tehet ilyenkor az adózó?

Osztalék kifizetése: átmeneti megoldás és kizáró okok Szakértői Kommentár

A vállalkozások jelentős része profitorientált tevékenységet végez, így a megtermelt haszon kivétele központi kérdés számukra. A cégek tagjai rendszerint akkor juthatnak hozzá a vállalkozás működése során képződött haszonhoz, ha a társaság annak megfelelő feltételek melletti kifizetéséről dönt.

Húsvéti ellenőrzések: tizenhárom millióra bírságoltak húsipari cégeket Cikk

Összesen mintegy 13 millió forint bírságot szabtak ki a munkaügyi ellenőrök a húsvéti ünnepekkel összefüggő ellenőrzések során húsipari vállalkozásokra, az ellenőrzött munkáltatók 52 százaléka követett el valamilyen munkaügyi szabálytalanságot a vizsgálatba vont munkavállalók 15 százalékának sérelmére - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF).

A NAV ellenőriz, de a cégek nem félnek Cikk

A vállalatok és a hatóságok között alapvetően jó az együttműködés, de a cégek nagy része nem alkalmazza, vagy nem ismeri azokat a lehetőségeket, amelyek tervezhetőbbé tennék az adózásukat.

Százmillióval tartoznak az APEH-nak Cikk

Egyre több cég tartozik tartósan az adóhatóságnak, a tartósan adós magánszemélyek listája ugyanakkor rövidült - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.

Drasztikusan nőtt a transzferár-bírságok száma Cikk

A multinacionális cégek kétharmadánál volt transzferár-vizsgálat, minden ötödik vizsgálat érdemi megállapítással zárult. Az adóellenőrök a feltörekvő országok cégeire koncentrálnak.

Negyvennégy millió forintos adócsalás: 5 évre lecsukhatják a cégvezetőt Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) adóigazgatási munkatársai ellenőrizték, nyomozói pedig őrizetbe vették azt a cégvezetőt, akinek cége alvállalkozóként jegyellenőröket foglalkoztatott, de adóbevallási és -fizetési kötelezettségét nem teljesítette. A cégvezetőt egyelőre 44 millió forintos adócsalással gyanúsítják.

Nem a minimálbér után kell járulékot fizetni 2011-től - új szabály Cikk

Megszűnt a tevékenységre jellemző kereset, de nincs vége a bosszantásnak, 2011-től a garantált bérminimum szerint kell egyes esetekben a járulékokat fizetni. Az eseteket széljárás szerint lehet megítélni.

APEH-ellenőrzés: trükközhetnek a revizorok - új szabály Cikk

Az önellenőrzés szabályaival eddig a cégek élhettek vissza, a 2011-es módosítást követően már ez a lehetőség az adóhatóság kezében van. A kérdés csupán az, hogy él-e majd a törvény adta jogával?

"Békét a magyaroknak, adót a bankoknak" Cikk

Békét a magyaroknak, adót a bankoknak címmel közölt budapesti tudósítást pénteki számában a Financial Times Deutschland (FTD). Az írás szerint a jobboldali magyar kormány "kasszíroz" a pénzintézeteknél, ami sokkolja az ágazatot, a lakosság viszont ünnepel.

Minden ötödik cégre rászáll az APEH Cikk

A munkahely elvesztésétől való félelem miatt egyre többen gondolkoznak azon, hogy saját vállalkozásba kezdenek. Bár az elmúlt év tömegesen termelte az új vállalkozásokat, a válságban született beruházások életképessége erősen megkérdőjelezhető. Ahhoz, hogy a cégek hosszú távon is működő képesek legyenek nem elég egy jó ötlet, a működésről szóló szabályokról és a felmerülő költségekről is érdemes tájékozódni – jobb esetben még a piacra lépés előtt.

Közokiratot állít ki, de kénye kedve szerint ad számlát Cikk

A Cégszolgálatnak rövidíthető szervezet felel a cégnyilvánosságért a Cégközlöny szerkesztősége pedig a közleményekért, lehetőleg felelősségvállalás nélkül. Pedig csinos éves bevételt tudhat magáénak általuk a minisztérium. Mire jó ez a szervezeti rend és jelenleg mi múlik ezen?

Hétfői határidő: ne adjunk tippet az APEH-nek Cikk

A kettős könyvvitelt vezető vállalkozások számára fontos határidő május 31-e: hétfőig van ugyanis lehetősége a cégeknek letétbe helyezni és közzétenni éves beszámolójukat. Az APEH a tavalyi év végéig több száz esetben rendelte el az adószám felfüggesztését a beszámoló közzétételének elmulasztása következményeként, idén ez a szám már kétezer körül van.

Több mint 100 ezer adós cég a feketelistán Cikk

Az elmúlt egy évben folyamatosan mintegy 120 ezer vállalkozás neve szerepel az adóvégrehajtás alá vont cégekről készült listán annak ellenére, hogy hetente több mint ötezer cég adóvégrehajtási ügyét lezárják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Iratselejtezés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Átalányadó teszor

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozás megszüntetése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs