189 találat a(z) cég cimkére

Összehangolt revízió: több hatóság is razziázik Cikk

Húsvéthoz közeledve több hatóság is összehangolt ellenőrzéseket végez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az adóhatóság revizorai mellett gyakran vámosokkal is találkozhatnak a kereskedelemmel, vendéglátással valamint a turizmussal foglalkozó vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

Nemcsak drágább, de bonyolultabb is céget alapítani Szakértői Kommentár

2012-ben több jogszabályi változás lépett hatályba (január, illetve március 1-jétől), melyek nem csak költségesebbé, hanem bonyolultabbá is tették a cégalapítást A változások közül ezúttal kettőt részletezünk.

Több adatra és papírra van szükség cégalapításhoz Cikk

A tavalyi év utolsó napjaiban hirdették ki azt a „salátatörvényt”, amely jelentősen módosítja a társasági jogi és cégeljárási szabályokat. Az alábbiakban a módosító törvény legfontosabb következményeit ismertetjük. Az új szabályok többsége 2012. március 1-jén lép hatályba.

Az új cégek a bedőlt társaságok "romjain" alakulnak az építőiparban Cikk

Tavaly 5.960 új építőipari céget jegyeztek be a cégbíróságok, számuk megegyezett a megszűnt cégekével; az új társaságok továbbra is a régiek "romjain" alakulnak olyan tulajdonosokkal, cégvezetővel, akik korábban már adósságot hagytak hátra bedőlt vagy bedöntött cégekben - közölte a céginformációval foglalkozó Opten Kft

Átlépte a húszezres határt a cégfelszámolások száma Cikk

Átlépte a húszezres határt az idén indított cégfelszámolások száma december 23-án - közölte az Opten céginformációs szolgáltató

Jövőre nem úszhatják meg a járulékot a vezető tisztségviselők Szakértői Kommentár

Jövőre a vezető tisztségviselőnek nem lehet megúsznia a járulékfizetést azzal, hogy kevesebb megbízási díjért foglalkoztatják vagy nem díjazzák. Mennyit kell fizetni 2012-ben az ilyen vezető tisztségviselőnek?

Januártól milliós adóbírságokat is kiszabhat a revizor Cikk

Erőteljesebb adóhatósági fellépésre számíthatnak a vállalatok, valamint szigorodnak a jogkövetkezmények: emelkedik a szankciók mértéke, nő a cégtulajdonosok, ügyvezetők felelőssége, akiknél a büntetőjogi felelősségre vonás sem kizárt.

Januártól megszűnik az egyszerűsített cégeljárás Szakértői Kommentár

Milyen hatása van az adóregisztrációs eljárásnak a cégeljárás szabályaira?

Társadalombiztosítas: újabb kiskaput zárnak be Szakértői Kommentár

Miközben a kormányzat számtalan módon támogatja (illetve tervezi támogatni) a munkahelyteremtést, adó- járulék és egyéb kedvezményeket nyújtva a munkaadóknak, addig a jogalkotás nem egyszer megfeledkezik azokról, akik önmaguknak teremtik meg a munka lehetőséget: az egyéni és társas vállalkozókról. Legalábbis könnyen erre következtethetünk, amennyiben végigtekintjük a már benyújtott társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségeket érintő törvényjavaslatokat.

Ez történhet majd 96 ezer adózóval, ha megszűnik az eva Szakértői Kommentár

A 2003-tól bevezetett egyszerűsített vállalkozói adó rendszere minden évben sok vitára adott alkalmat, és a gyors felfutás időszaka után ez az első év, amikor már nem várható ettől az adónemtől a költségvetési bevételek (kb. évi 180 milliárd forint) emelkedése. Mi vár az evásokra, ha eltörlik az egyszerűsített vállalkozói adót? Összefoglaltuk, mire célszerű készülniük az evás cégeknek.

Marketingkutatói innovációk: tanácsadás, kütyük, célcsoporthoz igazított módszerek (x) Cikk

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) és a Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) adatgyűjtése szerint...

Ahol megúszhatják az adót a kisvállalkozások Cikk

Adómentességgel segít a legalacsonyabb havi forgalmat bonyolító kisvállalkozásokon a kínai vezetés.

Nem hibázhatnak a cégek a transzferáraknál Cikk

Bár a transzferárakat érintő jelentősebb jogszabály-módosítás az elmúlt egy évben nem történt, az ellenőrzési gyakorlat szigorodása számos ponton új kihívások elé állította a transzferár szabályozás alá eső kapcsolt vállalkozásokat. A Deloitte Zrt. tapasztalata szerint az adóhatóság mára alaposabban és mélyebben vizsgálja a vállalatközi ügyletek körülményeit, a dokumentációk tartalmát, mint korábban bármikor és ennek köszönhetően jelentősen megnőtt a megállapított adókülönbözet összege is.

Korengedményes nyugdíj: mikor van az utolsó időpont, amikor el lehet még menni? Kérdés

Korengedményes nyugdíj: mikor van az utolsó időpont, amikor el lehet még menni?1953.04.03.-án születtem, 2011.dec. 31.-ig 39 év 191 nap szolgálati időt igazolt vissza a Nyugdíjigazgatóság. Cégem vállalná a nyugdíj előre való kifizetését a korengedményes nyugdíjazásom érdekében, de az a kérdés, ezt mindenképpen a rám vonatkozó, 63. életév betöltéséig kell-e fizetnie, vagy a 61.évben betöltendő 42 év szolgálati idő megszerzéséig is lehet (természetesen ekkor csökkentett nyugdíj lenne).A kérdés megválaszolásához fontos lenne nemének ismerete. 2011. évben a korengedményes nyugdíjjogosultságot már az új, 63 éves korhatár (1953-ban születetteknél) alapján kell érvényesíteni. Igy az 1953-ban született munkavállaló korengedményes nyugdíjazása az 58 éves életkor betöltésének napjától lehetséges. A munkáltatónak a munkavállaló előrehozott öregségi nyugdíjra jogosító korhatárának elérésig kell a megállapított korengedményes nyugdíj összegét a nyugdíjfolyósítás kezdetekor előre, egy összegben megtéríteni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak.

Illetéktörvény: kiskapu az ingatlanos cégek adózásánál Szakértői Kommentár

Könnyen elkerülhetővé válhat az illetékfizetés ingatlanos cégek megszerzésekor az illetéktörvény legutóbbi módosítása következtében, kérdés azonban, hogy az adóhatóság utóbb miként értékeli az illetékfizetés nélkül lebonyolított ügyletek előzményeit – állítja a DLA Piper Adótanácsadó Kft. szakértője.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Utazási utalvány mint promóciós eszköz ügyfelek részére

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Fiatalkorú munkavégzése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – csed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X