190 találat a(z) cég cimkére

Jogszerűtlenül foglalta le a cég vagyonát az adóhatóság? Cikk

A NAV hatósági szerve pénzkövetelés biztosítását rendelte el és ennek biztosítására lefoglalta a cég vagyonát képző árut. A hatóság mindezt anélkül tette, hogy jogerős végzés lett volna a kezében, de a probléma az volt, hogy a NAV a tulajdonviszonyokat is elfelejtette tisztázni a foglalás előtt. Mit tehet ilyenkor a cégvezető?

Összehangolt revízió: több hatóság is razziázik Cikk

Húsvéthoz közeledve több hatóság is összehangolt ellenőrzéseket végez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az adóhatóság revizorai mellett gyakran vámosokkal is találkozhatnak a kereskedelemmel, vendéglátással valamint a turizmussal foglalkozó vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

Nemcsak drágább, de bonyolultabb is céget alapítani Szakértői Kommentár

2012-ben több jogszabályi változás lépett hatályba (január, illetve március 1-jétől), melyek nem csak költségesebbé, hanem bonyolultabbá is tették a cégalapítást A változások közül ezúttal kettőt részletezünk.

Több adatra és papírra van szükség cégalapításhoz Cikk

A tavalyi év utolsó napjaiban hirdették ki azt a „salátatörvényt”, amely jelentősen módosítja a társasági jogi és cégeljárási szabályokat. Az alábbiakban a módosító törvény legfontosabb következményeit ismertetjük. Az új szabályok többsége 2012. március 1-jén lép hatályba.

Az új cégek a bedőlt társaságok "romjain" alakulnak az építőiparban Cikk

Tavaly 5.960 új építőipari céget jegyeztek be a cégbíróságok, számuk megegyezett a megszűnt cégekével; az új társaságok továbbra is a régiek "romjain" alakulnak olyan tulajdonosokkal, cégvezetővel, akik korábban már adósságot hagytak hátra bedőlt vagy bedöntött cégekben - közölte a céginformációval foglalkozó Opten Kft

Átlépte a húszezres határt a cégfelszámolások száma Cikk

Átlépte a húszezres határt az idén indított cégfelszámolások száma december 23-án - közölte az Opten céginformációs szolgáltató

Jövőre nem úszhatják meg a járulékot a vezető tisztségviselők Szakértői Kommentár

Jövőre a vezető tisztségviselőnek nem lehet megúsznia a járulékfizetést azzal, hogy kevesebb megbízási díjért foglalkoztatják vagy nem díjazzák. Mennyit kell fizetni 2012-ben az ilyen vezető tisztségviselőnek?

Januártól milliós adóbírságokat is kiszabhat a revizor Cikk

Erőteljesebb adóhatósági fellépésre számíthatnak a vállalatok, valamint szigorodnak a jogkövetkezmények: emelkedik a szankciók mértéke, nő a cégtulajdonosok, ügyvezetők felelőssége, akiknél a büntetőjogi felelősségre vonás sem kizárt.

Januártól megszűnik az egyszerűsített cégeljárás Szakértői Kommentár

Milyen hatása van az adóregisztrációs eljárásnak a cégeljárás szabályaira?

Társadalombiztosítas: újabb kiskaput zárnak be Szakértői Kommentár

Miközben a kormányzat számtalan módon támogatja (illetve tervezi támogatni) a munkahelyteremtést, adó- járulék és egyéb kedvezményeket nyújtva a munkaadóknak, addig a jogalkotás nem egyszer megfeledkezik azokról, akik önmaguknak teremtik meg a munka lehetőséget: az egyéni és társas vállalkozókról. Legalábbis könnyen erre következtethetünk, amennyiben végigtekintjük a már benyújtott társadalombiztosítással összefüggő kötelezettségeket érintő törvényjavaslatokat.

Ez történhet majd 96 ezer adózóval, ha megszűnik az eva Szakértői Kommentár

A 2003-tól bevezetett egyszerűsített vállalkozói adó rendszere minden évben sok vitára adott alkalmat, és a gyors felfutás időszaka után ez az első év, amikor már nem várható ettől az adónemtől a költségvetési bevételek (kb. évi 180 milliárd forint) emelkedése. Mi vár az evásokra, ha eltörlik az egyszerűsített vállalkozói adót? Összefoglaltuk, mire célszerű készülniük az evás cégeknek.

Marketingkutatói innovációk: tanácsadás, kütyük, célcsoporthoz igazított módszerek (x) Cikk

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) és a Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) adatgyűjtése szerint...

Ahol megúszhatják az adót a kisvállalkozások Cikk

Adómentességgel segít a legalacsonyabb havi forgalmat bonyolító kisvállalkozásokon a kínai vezetés.

Nem hibázhatnak a cégek a transzferáraknál Cikk

Bár a transzferárakat érintő jelentősebb jogszabály-módosítás az elmúlt egy évben nem történt, az ellenőrzési gyakorlat szigorodása számos ponton új kihívások elé állította a transzferár szabályozás alá eső kapcsolt vállalkozásokat. A Deloitte Zrt. tapasztalata szerint az adóhatóság mára alaposabban és mélyebben vizsgálja a vállalatközi ügyletek körülményeit, a dokumentációk tartalmát, mint korábban bármikor és ennek köszönhetően jelentősen megnőtt a megállapított adókülönbözet összege is.

Korengedményes nyugdíj: mikor van az utolsó időpont, amikor el lehet még menni? Kérdés

Korengedményes nyugdíj: mikor van az utolsó időpont, amikor el lehet még menni?1953.04.03.-án születtem, 2011.dec. 31.-ig 39 év 191 nap szolgálati időt igazolt vissza a Nyugdíjigazgatóság. Cégem vállalná a nyugdíj előre való kifizetését a korengedményes nyugdíjazásom érdekében, de az a kérdés, ezt mindenképpen a rám vonatkozó, 63. életév betöltéséig kell-e fizetnie, vagy a 61.évben betöltendő 42 év szolgálati idő megszerzéséig is lehet (természetesen ekkor csökkentett nyugdíj lenne).A kérdés megválaszolásához fontos lenne nemének ismerete. 2011. évben a korengedményes nyugdíjjogosultságot már az új, 63 éves korhatár (1953-ban születetteknél) alapján kell érvényesíteni. Igy az 1953-ban született munkavállaló korengedményes nyugdíjazása az 58 éves életkor betöltésének napjától lehetséges. A munkáltatónak a munkavállaló előrehozott öregségi nyugdíjra jogosító korhatárának elérésig kell a megállapított korengedményes nyugdíj összegét a nyugdíjfolyósítás kezdetekor előre, egy összegben megtéríteni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bértámogatás – családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Alapítvány által szervezett tábor

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Webhosting számla

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close