18 találat a(z) cégtelefon cimkére

Cégtelefon magánhasználat utáni kiva könyvelése Kérdés

Cégtelefon továbbszámlázás nélkül_2 Kérdés

Cégtelefon továbbszámlázás nélkül? Kérdés

Cégtelefon magáncélú használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy alvállalkozónak számlázza ki a cégtelefon részletes számlából kimutatott, rá eső részét. A kérdés az, hogy ennek az áfáját levonásba helyezheti-e. Köszönjük!

Cégtelefon-magánhasználat továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. több mobiltelefon-szolgáltatást, valamint vonalastelefon-szolgáltatást vesz igénybe. A mobiltelefon-számlában a 64.20.13, 64.20.12, 64.20.11 szj számú szolgáltatásokon kívül internet (szj. 64.20.18), útdíj, parkolás, lottóvásárlás is szerepel. Tételes elkülönítésre nincs lehetőség. Jelenleg a kft. a telefon beszédcélú magánhasználat (szj 64.20.13, 64.20.12. 64.20.11) kiadást a bruttó összeg 20%-ának alapulvételével továbbszámlázza a dolgozók felé 27% forgalmi adóval. A magánhasználatú útdíj, parkolás, lottóvásárlás szintén továbbszámlázásra kerül a dolgozók felé forgalmi adó felszámítása nélkül. Az internet magánhasználat 5% forgalmi adó feltüntetésével kerül továbbszámlázásra. Kérdéseim: a telefon beszédcélú magánhasználat bruttó összeg 20%-át a kft. kiszámlázhatja-e a dolgozók felé tételes elkülönítés lehetősége nélkül, vagy a számviteli törvény előírása alapján csak tételes kimutatás esetén teheti meg? A magánhasználatú útdíj, parkolás, lottóvásárlás esetén megfelelő eljárás lenne-e, hogy a magánhasználat értékét a házipénztárba befizetik a kollégák, melyről bevételi pénztárbizonylat-nyugtát kapnak – könyvelve az előírt követelést a munkavállaló felé és a pénztári kiegyenlítést? Az internet továbbszámlázása esetén megvalósul-e a továbbhárított szolgáltatás, és ezért 27% áfával kelene továbbszámlázni a dolgozó felé? Válaszát előre is köszönöm! Edit

Kivás vállalkozás cégtelefon utáni adói Kérdés

Tisztelt Szakértők! Nem tudtuk eldönteni, hogy kivás vállalkozás cégtelefon-magánhasználat miatti adókötelezettsége alapján csak az szja vagy szocho is terheli az adózót 2019-től. Itt a telefonköltség 20%-a alapján fizetendő adókra gondolok. Előre is köszönöm szíves válaszukat. Sándor Józsefné

Cégtelefon magánhasználata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás telefonköltségeinek 20 százalékát megtérítteti a munkavállalójával. Kérdésem, hogy ezt szükséges minden egyes telefonszámlánál megtenni, vagy dönthet úgy, hogy éves összesítés alapján egy összegben számlázza ki a tárgyévre vonatkozóan? Előre is köszönöm!

Cégtelefon magáncélú használata kivaalanynál Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Kivaalany társaság a cégtelefon magáncélú használata után a közterheket 2019. évtől – ha jól értelmezem – az alábbiak szerint teljesíti: 1. Szja esetén az adóköteles alap (vagyis 20%) * 1,18*15% szja, ezt a 1908 A 01-01 1. sorában havonta bevallja és befizeti. 2. Szocho esetében, mivel a kivás mentesül a szocho fizetése alól, ezt a 19Kiva bevallás 1. sorában tünteti fel, de csak az adóköteles alapot, nem kell alkalmazni az 1,18-as szorzót, és megfizeti rá a 13% kivát. Viszont ezt csak negyedévente fizeti és vallja be. Kérem, erősítsenek meg, hogy jó a gondolatmenetem. Köszönettel.

Telefon magánhasználata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk több alkalmazottja számára biztosít mobiltelefon, mobilinternet előfizetést. E számlák áfatartalmának a 70 százalékát számoljuk el. Mi a helyes eljárás, a magánhasználat elszámolásával kapcsolatban? Kell-e a vezetékes telefon, mobilinternet esetében magánhasználatot figyelni? Megfelelő-e az az eljárás, hogy az előfizetési díjon felüli használatot fizetik ki a cégnek az alkalmazottak? Esetleg bérszámfejtéskor kell figyelembe venni? Válaszát előre is köszönöm!

Családi gazda cégtelefon-használat II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban az esetben, ha a családi gazdának nincs alkalmazottja, viszont a családi gazdaságnak 9 tagja van, kell-e cégtelefonadót fizetni az elszámolt telefonköltség után? Tehát a cégtelefonadó a gazdaság tagjaira is kiterjed?

Továbbszámlázás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bt. az áramdíjat továbbszámlázza a bérbevevő cégnek. Kérdésem az, hogy ebben az esetben mi a helyes könyvelés? Áramszámla T511 vagy T815? Továbbszámlázott összeg K911 vagy K 96? Továbbá kérdezném, hogy a cégtelefonköltség 30 százalékának továbbszámlázása esetén melyek a helyes kontírszámok?

Cégtelefon – előlegszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás a cégtelefon kapcsán 20 százalékos vélelmezett költséghányad alapján fizeti az adót. Hogyan, és mikor kell elszámolni a mobiltelefon-szolgáltatásról előlegként (szintén szj. 642013) kibocsátott számla utáni adókötelezettséget? Köszönettel.

Cégtelefon magánhasználata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégtelefon magánhasználatával kapcsolatos a kérdésem. A vállalkozás a bruttó telefondíj 30 százalékát a munkavállalóval szembeni kötelezettségnek írja elő, és azt a havi munkabéréből le is vonja, tehát költséget nem számol el. A maradék 70 százalékot bontja 70-30 arányban levonható és nem levonható áfatartalmú költségre. Helyesen jár el, ha a magánhasználat után nem fizet adót? Itt cégtelefonadóra vagy áfára gondolok. Előre is köszönöm a válaszát!

Telefonhasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy 2015. 01. 01-től változott-e a cégtelefon magánhasználatának elszámolása? Az internet használatnak továbbra is 100 százalékban levonható az áfája? Üdvözlettel: Ildi

Cégtelefon magánhasználata Kérdés

A cégtelefon magánhasználatának 20 százalékos számításánál a telefonszámla végösszegében szereplő késedelmi kamatot, illetve felszólítási díjat figyelembe kell venni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsönzött munkavállaló átvétele

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Oktatási számla gyermek nevére

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Díjazás munkavégzés hiányában

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs