3 találat a(z) biztosításközvetítés cimkére

Alanyi adómentes határ Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás üzletviteli tanácsadás mellett biztosításközvetítési tevékenységet is végez és alanyi mentességet választott. Az áfatörvény 188. § (3) f) pontja szerint az alanyi adómentesség választására jogosító értékhatárba nem számítandó bele a 86. § (1) bekezdésének a)-g) pontjai szerinti adómentes, kiegészítő jellegű szolgáltatásnyújtás. Szeretnénk tájékoztatásukat kérni arra vonatkozóan, hogy az idézett rendelkezés alapján e levélben szereplő vállalkozás figyelmen kívül hagyhatja-e az értékhatár számításakor a biztosításközvetítési tevékenységből származó bevételét? Köszönöm válaszát.

Közvetített szolgáltatás biztosításközvetítés esetén Kérdés

Független biztosítási alkusz kft. több biztosítóval áll szerződéses kapcsolatban biztosításközvetítői tevékenység végzésére. Az alkusz kft. a biztosításközvetítői tevékenységet kizárólag ügynökökön keresztül végzi, akikkel közvetítői szerződést kötött. A szerződés tárgya a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény 33. § (1) bekezdésében szabályozott biztosításközvetítői tevékenység végzése, azaz biztosítási szerződések megkötésének elősegítése, biztosítási termékek ismertetése, ajánlása, az ezzel kapcsolatos felvilágosítás, illetve a biztosítási szerződések megkötése. Az ügynök számláz az alkusz kft. felé, az alkusz kft. számláz a biztosító felé, ez utóbbin szerepel, hogy a számla összege továbbszámlázott szolgáltatást tartalmaz (a biztosítóval kötött szerződésekben is szerepel, hogy a szolgáltatás nyújtásához megbízottakat vesz igénybe). Kérdés: helyesen történik az ügynökök számlájának az elszámolása továbbszámlázott szolgáltatásként és levonása az iparűzésiadó-alapból?

Katás egyéni vállalkozás mellett családi gazda Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, aki bejelentkezett a katába, egyéni vállalkozóként 6622 biztosításközvetítéssel foglalkozik, mellette családi gazdálkodó is, ő a családi gazdálkodás feje. Ebben az esetben egyéni vállalkozóként a családi gazdálkodás tevékenységét is be kell jelenteni a 101E nyomtatványon, vagy egyéni vállalkozói tevékenységen kívüli tevékenységnek kell jelenteni a 0111-es tevékenységet (növénytermesztés) ugyanezen a 101E nyomtatványon, vagy maradhat az egyéni vállalkozás tevékenységei között a növénytermesztés is? Vállalkozói adószáma van és áfakörös.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close