1027 találat a(z) bevallás cimkére

Bevallási határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2019. szeptember 30. és október 6. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Bevallási határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2019. szeptember 9-15. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Bevallási határidő Esemény

Teendők, ha év közben lép ki a kivából Cikk

Elég gyakori, hogy a vállalkozásoknak a naptári év közben megszűnik a kivaalanyiságuk, valamely – megszűnéssel járó – gazdasági esemény bekövetkezése miatt. A cikk azt foglalja össze, hogy milyen teendői vannak ez esetben a vállalkozásnak.

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2019. augusztus 12-18. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Előleg az áfában – adóztatás, árfolyam, összesítő jelentés Cikk

Mikor adóztatási tényállás az előleg, mikor csupán egy finanszírozási kérdés, illetve mi minősül egyáltalán előlegnek? Ezen kérdésekre keresem a választ jelen cikkemben.

Láncügylet Kérdés

Társaságunk ügyfélköréhez tartozik egy kereskedelemmel foglalkozó cég. A társaság belföldi székhelyű és telephelyű, telephellyel sem Európai Uniós tagországban, sem harmadik országban nem rendelkezik. A társaság Romániában vásárolja az árut, és azt Magyarországra történő behozatal nélkül szintén Romániában értékesíti úgy, hogy az árut az értékesítő cég telephelyéről közvetlenül a vevő cég telephelyére szállítják. Kérdéseink: 1. Tekinthető-e a kérdéses ügylet láncügyletnek? 2. A végrehajtott értékesítés után kibocsátott számlában, mely ország áfaszabályai szerint kell eljárni? Be kell-e jelentkeznie a magyarországi társaságnak Romániában adóalanyként és az ottani állam áfaszabályai szerint eljárni – adószám igénylése, romániai számlázási szabályok szerinti számlakibocsátás, romániai áfabevallás tb -, illetve megoldható-e, ha a Magyarországi társaság a számlázást kizárólag magyar adóalanyként kívánja végrehajtani? 3. Hatással van-e az áfaelszámolás szabályaira, hogy az áru fuvarozását mely társaság szervezi, fizeti? 4. Amennyiben a teljes áfaelszámolás Romániában történik a magyarországi áfabevallásban kell-e az ügyletet szerepeltetni? 5. A kereskedelmi szolgáltatás eredményeként keletkező jövedelem után mely államban keletkezik az értékesítést végző társaságnak társaságiadó-fizetési kötelezettsége? Megoldható-e az ügylet magyar adóalanyként, magyarországi társaságiadó-fizetés mellett?

Családi gazdaság vezetője elhunyt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi gazdaság vezetője elhunyt, a fia lépne a helyébe, a létszám nem változna, a feleség lép be. Az új vezető adószámot váltott őstermelőként, a nyilatkozatoknál nyilatkoztatják az életszerűségről, jelenleg 40 órás munkaviszonyban dolgozik. Mindenhol megkérdezték (NAV, NÉBIH) van-e munkaviszonya, ő elmondta igen, jelenleg nincs a családi gazdaságban főállású őstermelő. A családi gazdaság néhai vezetője 2019.06.06-án hunyt el, az ő záróbevallásait a hagyatéki eljárás után a NAV készíti el, mi a helyzet az áfával? Záróbevallás szerint rendelkezhető áfát tartanánk nyilván, ez ebben az esetben nem kérhető vissza? Az adószám a tag halálával megszűnt. Csak a családi gazdaság tevékenysége jogfolytonos? Kell-e lennie teljes foglalkoztatottságú munkavállalón a családi gazdaságban, ha egyik tag sem főállású őstermelő? Nagyon köszönöm, Hasznosné Rab Erzsébet

Bevallási határidő Esemény

Egyesület jogutód nélküli megszűnése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyesület (szakszervezet) jogutód nélküli megszűnéséről az illetékes törvényszék végzést hozott. Kérdésem az lenne, hogy milyen beszámolási, bevallási kötelezettségeket kell teljesíteni a jogerős határozat birtokában a megszűnést követően? Köszönettel V.G.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás számvitele

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése 3.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close