1027 találat a(z) bevallás cimkére

Osztalék utáni adót kiváltó adó Kérdés

T. Szakértő! Ha megfizette és bevallotta a vállalkozás az osztalék utáni adót kiváltó adót, kivehetik-e a tagok az így megmaradt (adózott) jövedelmet, és ha igen, szerepeltetni kell e a 2008-as bevallásban mint osztalékot? Köszönettel. Jeszenszky Lászlóné

Termőföld-bérbeadás személyi jövedelem adója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély elhunyt édesapja után 2020. évben termőföldet örökölt. A termőföldre az elhunytnak érvényes haszonbérleti szerződése volt. A szerződés időtartama 5 évet meghaladó volt, illetve 2020. december 31-én jár le. Kérdésem: a termőföldet öröklő magánszemélynek keletkezik-e a föld területileg illetékes önkormányzatához személyi jövedelem adó kötelezettsége a bérleti szerződéssel kapcsolatban, illetve az adókötelezettséget ki állapítja meg, illetve ki vallja be és ki fizeti meg, milyen határidővel. Köszönettel!

Alanyi adómentes közösségen belüli szolgáltatás igénybevételének bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes vállalkozás közösségi adóalanytól vesz igénybe szolgáltatást. A kérdésem az lenne, hogy az áfáját az áfabevallás 07-es sorában tüntetem fel? Valamint a 20A60-as bevallást is ki kell töltenem hozzá? Segítségét előre is köszönöm.

19K102 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 19K102 nyomtatvány kitöltésekor az összeghatár elérése szempontjából a 2018. évben valamely katás által kibocsátott, 2018. évi teljesítésű, de a csak 2019-ben kifizetett számlákat is be kell-e számítani? Köszönöm.

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2020. február 17-23. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Bevallási határidő Esemény

Lakás bérbeadása Kérdés

T. Szakértő! Magánszemélynek való bérbeadáskor milyen fizetési, bevallási, bejelentkezési kötelezettsége van a bérbeadónak? Mi van, ha a bérbeadó EU országban él, és ott bérel lakást? A kinti lakás bérleti díját levonhatja-e a magyarországi bérleti díj összegéből? Segítségét köszönöm, Ildi

Evás bt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Evás cég átalakul alany mentest társas vállalkozássá 2020.01.01-jén. Milyen bevallásokat kell készíteni a 43 TAO bevalláson kívül, ha bevételi nyilvántartásra volt kötelezett a bt?

Bevallási határidő Esemény

Újítások az online nyomtatványkitöltő alkalmazásban Cikk

A 2020. adóévre vonatkozó bevallások közül vannak, amelyek már elérhetők az online nyomtatványkitöltő alkalmazásban (onya). Az új forma lehetővé teszi, hogy a kitöltőprogramot és annak keretprogramját ne kelljen az adózónak minden alkalommal frissítenie, az új verziókat nyomon követnie, a nyomtatványokat a saját számítógépén tárolnia.

Végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő, Egyszerűsített végelszámolással történő megszűnést határozotott el a kft.-nk. A végelszámolás elhatározásának dátuma 2019.12.30. A végelszámolás kezdete: 2020.01.01. Szeretnénk a mérlegzárással és a bevallások év végi beadásával együtt beadni az iratokat. A decemberi 08, és a IV. n.éves áfát beadtuk "V" megjelölés nélkül, mert a 201T nyomtatványt még nem adtam be sajnos, mert a többi iratanyaggal együtt gondoltuk, így pedig nem lehetett. Elkészült az egyszerűsített beszámoló és a 71. bevallás, Úgy gondolom január 30-áig beadható, kérdésem a sima év végi bevallás beadható "V" megjelöléssel? Mi a teendő a 08, 65, bevallásokkal? Hogyan kell beadni ismét? És a még be nem adott 01 bevallással? Van mód az év végi bevallások és a végelszámolási bevallások egyszerre való kezelésének? Köszönettel GG

Eva megszűnése miatti bevallások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy korábban evás kft.-nek milyen bevallást kell kitölteni most? A kft.-nek 2019-ben nem volt semmi bevétele. A 1943-ast vagy valami mást is? A tao szerinti adózást választotta, és az alanyi adómentességet, még 2019 decemberében. Köszönöm a választ.

Bevallási határidő Esemény

Kata mellett gyesen vagyok Kérdés

Katás egyéni vállalkozó vagyok, a múlt évben mind a 12 hónapban gyesen voltam, és még vagyok is, adót nem fizettem, így szeretnék érdeklődni hogy a 19KATA bevallásban mennyi összegig írhatok be jövedelmet, hogy ne kelljen adót fizetnem?! Előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás számvitele

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése 3.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close