11 találat a(z) bevételi pénztárbizonylat cimkére

Egyházi szervezet számlakibocsátása Kérdés

Áfa M lapja Kérdés

Elromlott pénztárgép, pénztár mínusz összege Kérdés

Készpénzes számla, pénztárgép, adatszolgáltatás Kérdés

Pénztárbizonylat kontra valóság Kérdés

Bankból készpénzfelvét és befizetés bizonylata Kérdés

Bizonylati fegyelemsértés az, ha a készpénzfelvét és befizetés könyvelése csak a banki kivonatból történik átvezetési számlára, és az alapján történik a be- és kifizetés könyvelése a pénztárba? Legtöbb esetben nem küldik hozzá a banki be- és kifizetési cetlit, a bankkártyás bizonylatot így anélkül történik meg a pénztárba könyvelés, mivel az átvezetési számlán nem maradhat összeg. Kis cégről van szó, egyáltalán nem állítanak ki bevételi és kiadási pénztárbizonylatokat a pénztárban.

Óvodai, bölcsődei ellátás adómentessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A szülő alapítványi óvodába járatja gyermekét, és az óvodának nem az ellátást, szolgáltatást fizeti meg, hanem támogatást fizet havonta. A támogatásról számlát kiállítani nem tudnak, csak bevételi pénztárbizonylatot állítanak ki az átvett összegről. Ez esetben is adható adómentesen ez juttatás? Elfogadható alátámasztó dokumentumként a bevételi pénztárbizonylat (úgy állították ki, mintha a cég fizette volna be az összeget)? Előre is köszönöm válaszukat. Üdvözlettel, Mária

Bérbeadás Kérdés

Egy vállalkozó bejelentette a NAV-hoz, hogy magánszemélyként lakásbérbeadást végez. Ha magánszemélynek ad bérbe, köteles-e számlát, nyugtát kiállítani vagy elég a bevételi pénztárbizonylat? Köszönöm.

Bevételi pénztárbizonylat Kérdés

Tisztelt Szakértők! Társaságunk kizárólag nagykereskedelmi értékesítéssel foglalkozik. Online pénztárgépünk nincs, de számláinkat kizárólag gépi úton állítjuk elő. A készpénzes számláinkról nem készítünk bevételi pénztárbizonylatot, azt vevőinkkel aláíratjuk, és magát a számlát tekintjük a pénz bevételezésének bizonylataként. Esetleges egyéb, nem számlázott bevételekről és kiadásokról természetesen készítünk bevételi és kiadási pénztárbizonylatot. Szükséges-e a készpénzes számláinkhoz is csatolnunk bevételi pénztárbizonylatot? Pénztáros és a vevő a számla aláírásával igazolhatja-e a készpénz átvételét?

Ingatlan-bérbeadás magánszemélyként kifizetőnek Kérdés

Adószámmal nem rendelkező magánszemély iroda, raktár céljából haszonbérbe adja ház, udvar megnevezésű ingatlanát saját tulajdonában lévő társaságának határozatlan időre. 10 százalékos költséghányad alkalmazásáról nyilatkozott, valamint a jövedelme az 1 millió forintot nem haladja meg. Bizonylatolást tekintve a bérleti szerződés és a magánszemély által kiállított bevételi pénztárbizonylat megfelel-e? Természetesen a társaság az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelmet önálló tevékenységként számfejti tulajdonos-alkalmazottjának. Megköszönve válaszát.

Elektronikus számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem elektronikus számlával kapcsolatos. Cégünk április 1-jétől áttér az elektronikus számlázásra. Készíthet-e a cég elektronikus számlát készpénzfizetés esetén? Ha igen, akkor milyen feltételei vannak, konkrétabban ebben az esetben például kell külön kiállítani bevételi pénztárbizonylatot? Válaszukat előre is köszönöm: Asbóth Istvánné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlaneladás adókötelessé tétele

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan bérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Exportszámlák árfolyama

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close