15 találat a(z) bevándorlás cimkére

Johnson: 2021 első napjától új bevándorlási rendszer lép életbe Cikk

A brit kormány 2021 első napjától érvényesíteni akarja a tervezett új bevándorlási rendszert, amely azonos elbírálás alá veszi az Európai Unióból és az EU-n kívüli országokból érkezőket – mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Gazdasági bevándorlás: kvótarendszert vezet be Franciaország Cikk

Jövő nyártól évente meghatározandó kvótarendszerrel tervezi a kormány szabályozni a gazdasági bevándorlást – erősítette meg ma Muriel Pénicaud francia munkaügyi miniszter.

Letelepedés, munkavállalás Nagy-Britanniában a Brexit után Cikk

A brit kormány szerdán ismertetett tervei szerint azonos feltételekkel telepedhetnek le Nagy-Britanniában az uniós és az unión kívüli bevándorlók a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után.

Új brit bevándorlási rendszer: a magas szakképzettségű EU-munkavállalóknak kedveznének Cikk

A magas szakképzettségű EU-munkavállalóknak kedvezne, az alacsonyabb végzettségűek jogosultságait ugyanakkor jelentősen korlátozná az új brit bevándorlási szabályozás a The Daily Telegraph által látott előkészítő munkaanyag szerint.

Ezért nem fizet bevándorlási különadót a Helsinki Bizottság Cikk

A Magyar Helsinki Bizottságnak – saját megítélése szerint – nem kell bevándorlási különadót fizetnie, mivel jelenleg nem folytat a törvény hatálya alá eső tevékenységet – közölte a szervezet.

Nem kíméli a NAV a bevándorlási különadóval sújtott szervezeteket Cikk

Felkészült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bevándorlási különadó beszedésére, az új adóteher szabályait következetesen számon fogja kérni az érintett szervezeteken – mondta a NAV-ot vezető államtitkár a Magyar Időknek.

Bevándorlási különadóval sújtja a kormány a segítő szervezeteket Cikk

Bevándorlási különadót róna ki a kormány a bevándorlást segítő szervezetekre.

Nagyon fogy a magyarországi lakosság, miközben 1,5 millióval többen élnek az EU-ban Cikk

Egy év alatt nagyjából 1,5 millióval bővült az Európai Unió lakossága, amely becslések szerint 511,8 millió fő volt 2017. január 1-jén; a növekedés oka a pozitív migrációs egyenleg – derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) ma közzétett jelentéséből.

Multik támadják Trump bevándorláskorlátozó rendeletét Cikk

Százhatvankét jelentős amerikai cég jogi úton megtámadta Donald Trump amerikai elnök második bevándorláskorlátozó rendeletét, amely – hasonlóan a januári elsőhöz – egy időre megtiltja menekülteknek és hat muzulmán ország állampolgárainak a belépést az Egyesült Államokba.

Olasz tervek az illegális bevándorlás kezelésére Cikk

Az Olaszországba érkező és az ott befogadott illegális bevándorlók ingyenes közmunkavégzését is felvetette és a bevándorlók arányos "szétosztását" szorgalmazta az olasz tartományok, illetve az európai országok között csütörtökön az olasz belügyminiszter.

A britek továbbra is korlátoznák a külföldiek munkavállalását Cikk

Nagy-Britannia akkor maradhat továbbra is az Európai Unió tagja, ha korlátozhatja az EU-társállamokból érkező munkavállalók bevándorlását - mondta a brit munkaügyi miniszter.

Szigorítottak a munkavállalási szabályokon a németek Cikk

A német kormány szerdán elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette az uniós társállamokból érkező bevándorlókra vonatkozó munkavállalási szabályok szigorításáról szóló javaslatait.

Új bevándorlási szabályok Franciaországban Cikk

Megfelelő francia nyelvtudás nélkül nem jár majd hosszú távú vízum, sem állampolgárság. Az új törvény a megalkotói szerint a társadalmi beilleszkedést segítené elő. A reformok kiterjednének a "tehetség vízumra" és a menekültkérdés megoldására is. A kormány reméli, a külföldiek is belátják majd, hogy az integrációs intézkedés az ő javukat hivatott szolgálni – írja a kitekintő.hu.

Svájc is nehezítené a külföldiek munkavállalását Cikk

Svájcban jobboldali kezdeményezésre a bevándorlók létszámának korlátozásáról tartanak hamarosan népszavazást, üzleti vezetők azonban arra figyelmeztetnek: a bevándorlók nélkül komoly bajba kerülhet a svájci ipar - írja a privátbankár.hu.

Tovább korlátoznák a britek a bevándorlást Cikk

A brit kormányfő szerint Nagy-Britanniának csak a hozzá hasonló gazdasági fejlettségű EU-társállamokból lenne szabad engedélyeznie a korlátozás nélküli bevándorlást - írja a napi.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close