24 találat a(z) behajtás cimkére

Új módszert alkalmaz a NAV a köztartozások behajtásánál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a köztartozások behajtásánál egyebek közt kényszerítő lépések helyett 2016-ban jóval többször küldött felszólítást az adósoknak – nyilatkozta Tállai András, a hivatal vezetője.

Fizetési meghagyással is behajthat kölcsönadott pénzt, bérleti díjat Cikk

Az előző évinél 13 százalékkal több mint 526 ezerre nőtt a fizetési meghagyási kérelmek száma tavaly – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyilvántartásából.

Behajtás ügyvédi irodán keresztül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk mintegy 30 magánszeméllyel szembeni követelés érvényesítésére ügyvédi irodával kötött szerződést három évvel ezelőtt. A behajtással kapcsolatos levelezést, fizetési meghagyások intézését, valamint a pénz beszedést is az ügyvédi iroda intézte (a törlesztések is az ügyvédi iroda bankszámlájára érkeztek). Az ügyvédi iroda – nagy nehezen – három év után hajlandó volt a követelésekkel, a beszedett pénzekkel elszámolni felénk. Így most adott át részünkre a végrehajtóktól az ügyvédi irodának 2-3 évvel ezelőtt megküldött nyilatkozatokat mintegy 12 darab követelés behajthatatlanságáról. Ezeket 2015-ben vezetnénk ki a könyveinkből, mivel csak most jutott a tudomásunkra a behajthatatlanság ténye a mérlegkészítésig. Kérdésünk ezzel kapcsolatban: Mivel a végrehajtók 2013-2014-ben már kiadták a nyilatkozatokat a behajthatlanságról a követelésekkel kapcsolatban, így helyes-e az, hogy mivel csak most kaptuk meg az ügyvédi irodától, így 2015-ben vezetjük ki a nyilvántartásból egyéb ráfordításként? Egy adóhatósági ellenőrzés ezt kifogásolhatja-e? Vagy önellenőrizni kellene emiatt a 2013., 2014. évi adóbevallásokat, mivel 2013-2014-ben kellett volna kivezetni a követeléseket a végrehajtók levele alapján? Válaszukat előre is köszönöm.

Melyik ország hatóságához kell fordulni? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tavalyi évről van egy kifizetetlen számlám egy angol vállalatnál. Magyarországi fióktelepénél végeztem egy szolgáltatást, amit még nem fizettek ki. Forduljak az angol hatóságokhoz vagy Magyarországon is van lehetőség jogorvoslatra? Előre is köszönöm a segítséget.

Tartásdíj, letiltás, végrehajtás a munkabérből Cikk

Tartásdíj, jogtalanul felvett táppénz, bármilyen más végrehajtható követelés: mekkora hányad vonható le a dolgozó munkabéréből és milyen egyéb szabályokat kell betartania a munkáltatónak? Összefoglaltuk.

Sírkövet, napszemüveget és esküvői ruhát is lefoglalt a NAV Cikk

Az idén is számos eljárást indított az adóhatóság a köztartozások beszedésére, így pénzt vont el, vagyontárgyakat foglalt le - köztük sírkövet és esküvői ruhát - vagy ingatlanokat árverezett el - számol be róla a Magyar Nemzet.

71 ezer inkasszóval 14,5 milliárd forintot hajtott be az APEH Cikk

Közel 52 milliárd forint adótartozás behajtására tavaly 32 ezer 230 végrehajtási eljárást indított az APEH az észak-alföldi régióhoz tartozó három, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - írta pénteki számában a Kelet-Magyarország.

Köteles felszólítani az APEH a felszámolási indítvány előtt? Cikk

A fizetésképtelenségi ok miatt benyújtott felszámolási indítványt megelőzően a hitelezőnek (adóhatóságnak) kötelező fizetési felszólítást küldenie az adósnak.

Behajtható-e az adótartozás öt év elteltével is? Cikk

Alapesetben öt év után évül el az adófizetési kötelezettség, melynek kezdete többnyire az elmulasztott bevallás éve. Néhány speciális esetben azonban meghosszabbodik az elévülési idő. Mit tehet az APEH a tartozás behajtása érdekében, és milyen eszközök vannak az adózó kezében? Dr. Marosi Andrea egykori APEH-revizor segít a törvény értelmezésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs