192 találat a(z) befizetés cimkére

Különadó levonása magánszemélyektől Esemény

Regisztrációs díj befizetése háztartási alkalmazottat foglalkoztatóknak Esemény

Cégautóadó: két nap és lejár a határidő - változik a törvény Cikk

A cégautóadó megfizetése néhány napon belül ismét esedékes. A jelenleg még negyedévente megfizetendő összeg egy tétellel csökkenthető, a gépjárműadó azon hónapokra eső részével, amelyben mindkét adókötelezettség fennállt

NAV: eddig több mint egymilliárdot fizettek már be különadóként Cikk

Május 5-ig magánszemélyek 1,08 milliárd forint különadót fizettek meg az adóhatóság részére és 481 magánszemély nyújtott be a különadóról szóló bevallást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI kérdésére pénteken. Az adóhivatal a különadót az Ab-döntés nyomán visszatéríti, az eljárás módjáról a későbbiekben tájékoztat.

98 százalékos különadó: NAV-tanácsok bevallóknak Cikk

A 98 százalékos különadó azt a magánszemélyt terheli, aki állami, önkormányzati vagyonnal gazdálkodó szervezeteknél munkavégzésre irányuló jogviszonyban állt, és aki a jogviszony megszűnésével - főszabály szerint - a 3,5 millió forintot, speciális esetben a 2 millió forintot meghaladó bevételhez jutott. A 2 millió forintot meghaladó kifizetés csak az állami vezetők, polgármesterek, (fő)jegyzők, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselői és felügyelőbizottságának tagjai esetében minősül különadó-alapnak - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

Négy fontos APEH-határidő májusban Cikk

Nem feledkezhetünk el az adóhivatal irányában fennálló kötelességeinkről. E hónapban négy fontos napot kell megjegyeznünk: 12-ét, 15-ét, 20-át és 31-ét. Ez utóbbi vasárnapra esik, így a határidő június 2-ára tolódik, írja a Pénzcentrum.

Cégautóadó-bevallás: hétfőn jár le a határidő Cikk

Április 20-ig kell befizetni és bevallani a február 1-jén hatályba lépett új, vagyoni típusú cégautóadót.

Február 12: esedékes az egészségügyi szolgáltatási járulék Cikk

A nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult belföldi magánszemélyeknek január 1-jétől havonta 4500 (napi 150) forintot kell fizetniük egészségügyi szolgáltatási járulékként, amit a tárgyhót követő hó 12-ig, vagy ha ez az időpont munkaszüneti vagy pihenőnapra esik, akkor az ezt követő első munkanapon kell megfizetni.

Új lehetőség: munkaadója is kiegészíheti az ön nyugdíját Cikk

2008. január 1-jétől bővültek az önkéntes nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségek. A foglalkoztató is kiegészítheti munkavállalója leendő nyugdíját, ha szerződést köt valamelyik nyugdíjszolgáltatóval.

Új nyugdíjszámítási modell: nem, végzettség, foglalkozás Cikk

Egyénre szabott, a foglalkozást, végzettséget, nemet és kort is figyelembe vevő új nyugdíjszámítási modellt mutattak be, amelynek segítségével mindenki megtudhatja, hogy milyen járadékra számíthat - hangzott el a TÁRKI és az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár sajtótájékoztatóján.

Július 12-ig kell eva-előleget befizetni Cikk

Az egyszerűsített vállalkozói körbe (eva) tartozóknak július 12-ig kell átutalniuk a második negyedév utáni adóelőleget, bruttó bevételük 25 százalékát.

Április 12-ig kell befizetni az első negyedévi evaelőleget Cikk

Az egyszerűsített vállalkozói körbe (eva) tartozóknak április 12-ig kell átutalniuk az első negyedév utáni adóelőleget, bevételük 25 százalékát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgép szüneteltetése

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Éven átnyúló átalakulás

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Kivás kft. osztalék kifizetése

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close