183 találat a(z) befizetés cimkére

Tagdíj-kiegészítés befizetése Esemény

Eho befizetése Esemény

Adó befizetése külföldieknek Esemény

Kifizető által levont szja-előleg befizetése Esemény

Szja-előleg befizetése Esemény

Különadó befizetése magánszemélyeknek Esemény

Különadó levonása magánszemélyektől Esemény

Regisztrációs díj befizetése háztartási alkalmazottat foglalkoztatóknak Esemény

Cégautóadó: két nap és lejár a határidő - változik a törvény Cikk

A cégautóadó megfizetése néhány napon belül ismét esedékes. A jelenleg még negyedévente megfizetendő összeg egy tétellel csökkenthető, a gépjárműadó azon hónapokra eső részével, amelyben mindkét adókötelezettség fennállt

NAV: eddig több mint egymilliárdot fizettek már be különadóként Cikk

Május 5-ig magánszemélyek 1,08 milliárd forint különadót fizettek meg az adóhatóság részére és 481 magánszemély nyújtott be a különadóról szóló bevallást - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI kérdésére pénteken. Az adóhivatal a különadót az Ab-döntés nyomán visszatéríti, az eljárás módjáról a későbbiekben tájékoztat.

98 százalékos különadó: NAV-tanácsok bevallóknak Cikk

A 98 százalékos különadó azt a magánszemélyt terheli, aki állami, önkormányzati vagyonnal gazdálkodó szervezeteknél munkavégzésre irányuló jogviszonyban állt, és aki a jogviszony megszűnésével - főszabály szerint - a 3,5 millió forintot, speciális esetben a 2 millió forintot meghaladó bevételhez jutott. A 2 millió forintot meghaladó kifizetés csak az állami vezetők, polgármesterek, (fő)jegyzők, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselői és felügyelőbizottságának tagjai esetében minősül különadó-alapnak - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében.

Négy fontos APEH-határidő májusban Cikk

Nem feledkezhetünk el az adóhivatal irányában fennálló kötelességeinkről. E hónapban négy fontos napot kell megjegyeznünk: 12-ét, 15-ét, 20-át és 31-ét. Ez utóbbi vasárnapra esik, így a határidő június 2-ára tolódik, írja a Pénzcentrum.

Cégautóadó-bevallás: hétfőn jár le a határidő Cikk

Április 20-ig kell befizetni és bevallani a február 1-jén hatályba lépett új, vagyoni típusú cégautóadót.

Február 12: esedékes az egészségügyi szolgáltatási járulék Cikk

A nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult belföldi magánszemélyeknek január 1-jétől havonta 4500 (napi 150) forintot kell fizetniük egészségügyi szolgáltatási járulékként, amit a tárgyhót követő hó 12-ig, vagy ha ez az időpont munkaszüneti vagy pihenőnapra esik, akkor az ezt követő első munkanapon kell megfizetni.

Új lehetőség: munkaadója is kiegészíheti az ön nyugdíját Cikk

2008. január 1-jétől bővültek az önkéntes nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségek. A foglalkoztató is kiegészítheti munkavállalója leendő nyugdíját, ha szerződést köt valamelyik nyugdíjszolgáltatóval.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata: megfelelés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close