4 találat a(z) beérkező számla cimkére

Le ne vonható áfa + 60 M lapok összefüggése Kérdés

Áfabevallás M-lapján ezer forintra kerekítés Kérdés

Hiányzó beérkező számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem könyvelése során többször előfordul, hogy a banki kivonaton bankkártyás fizetésként megjelenő tételhez hiányzik a számla. A cég szálláshelyet üzemeltet, ahol reggeliztetés is folyik, nagyon sok kis összegű számla van élelmiszerről – jellemzően ezek hiányoznak vagy kisebb üzemanyagszámlák. Mi a teendő ezekkel a tételekkel? Könyvelhetem-e bruttó módon költségként, ha igen, növeli-e az adóalapot (kiva alanya a cég)? Vagy más módon kell kezelni? Köszönettel várom válaszát.

Folyamatos teljesítés beérkező és kimenő számla Kérdés

A vállalkozás saját tulajdonú ingatlant ad bérbe. A közüzemi díjakat a szolgáltatók a tulajdonosnak leszámlázzák. A tulajdonos azokat változatlan áron tovább számlázza. A december havi díjakat a szolgáltatók január hóban számlázzák le, minden dátum januári, a számla kelte, fizetési határidő is. Csak a mellékletben látszik, hogy december havi teljesítés. A kimenő számlát csak a beérkező számla birtokában tudjuk eszközölni. A bérbeadó is január havi számlát állít ki, a számla kelte, fizetési határidő január. Úgy gondoljuk, a befizetendő áfa és a levonható áfa ebben az esetben január hóban esedékes. A számlák nettó értékét viszont az előző évre átmenő tételként le kell-e könyvelni? Aktív és passzív időbeli elhatárolás összege ugyanannyi lenne, mivel nem tesz rá hasznot a bérbeadó tulajdonos. Válaszukat előre is nagyon köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU árubeszerzés, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Páholybérlet áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close