155 találat a(z) bankszámla cimkére

Gyanús lehet a gyakori bankszámla kivét-betét? Cikk

Pénzmosásnak minősül-e, ha valaki gyakran vett ki és tett be pénzt a számlájára? A kérdésre az Adózóna szakértője, Angyal József válaszol.

Pénztartozás utalása: kell illetéket fizetni itthon vagy külföldön? Cikk

Az illetékekről szóló törvény szerint ingónak vagy ingóhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog szerzése esetében a jogszabályt akkor kell alkalmazni, ha az ingó átadása, a vagyoni értékű jog megszerzése belföldön történt - áll az APEH honlapján. Mi a különbség a külföldi és a belföldi bankszámlára történő utalás között?

Gyes melletti munka: mit és mennyit kell fizetni? Cikk

Ha nem vagyok egyéni vállalkozó, akkor a megbízó cég milyen formában tudja kifizetni a béremet, és akkor mennyi az adó? Adózhat-e az ekho szabályai szerint tanulói jogviszonyban valaki, akinek legalább minimálbéres munkaviszonya nincs. Vállalkozói igazolványt kell kiváltani, vagy megbízási szerződést kell kötni, vagy adószámos magánszemély legyen? GYES mellet egyéni vállalkozó lettem, 4 órában dolgozom. Mennyit ehot, tb-t, nyugdíjat, járulékot kell most pluszban? Bankszámlámra tulajdonostársként jelentettem be gyermekeimet, kellett-e volna erről a banki műveletről bejelentést tenni az APEH-nél?

Külföldről hazautalt pénz után van-e szja-fizetési kötelezettségem? Cikk

Kutatóként dolgozom az Egyesült Államokban; hogyan és hol kell adóznom majd? Kincstári takarékjegyet örököltem; mennyi örökösödési illetéket kell fizetnem? Külföldről magyarországi bankszámlára utalt pénz után van-e szja-fizetési kötelezettségem? Jelzáloggal terhelt lakásomat eladtam; ha a vételárból visszafizetem a kölcsönt, a többit pedig ingatlanvásárlásra fordítom, akkor terhel adófizetési kötelezettség?

Felszámolás, át nem vett levél és vagyonbecslés Cikk

Mit tehet, akinek törvénysértő módon mondtak fel, és fizetése nagy részét zsebbe fizették? Mit tesz az APEH, ha nem veszem át a részemre kiküldött levelet? Vagyonosodási vizsgálat esetében az adóhatóság minden számlaszámot lekérdez? Mikor kérdehetek felszámolást a cégemmel szemben? A Vilmányi Ügyvédi Iroda válaszol az olvasói kérdésekre. Kérdezzen Ön is!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs