747 találat a(z) bírság cimkére

Feltörték a Facebook-fiókokat, brutális bírságot kaphat a közösségi portál üzemeltetője Cikk

A Facebook akár 1,66 milliárd dolláros bírságot is kaphat az ír adatvédelmi hatóságtól, miután mintegy 50 millió felhasználói fiókot érintő biztonsági problémára derült fény.

Újabb bírság a Magyar Telekomnak Cikk

Újra, ezúttal 61,5 millió forintra bírságolta a Magyar Telekomot és annak vezérigazgatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szeptember 10-én, miután a szolgáltató nem tett maradéktalanul eleget a rá kiszabott 2015-ös hírközlési hatósági határozatnak – tudatta az NMHH kommunikációs igazgatósága. A magyar Telekom közölte: nem fellebbezett a döntéssel szemben, intézkedési tervet nyújt be a hatóságnak a határozatban foglaltaknak való megfelelés érdekében.

A környezetvédelmi termékdíj alanya Kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok és csak egy tevékenységem van, az a főtevékenység, 494104 - Autómentés rakfelülettel rendelkező járművel. Az idén váltottam könyvelőt, az előző könyvelő bejelentett a környezetvédelmi törvény alá, de nem jelentett be a csekély mennyiségű anyagok utáni átalány alá. Az adóhatóság minden negyedévben felszólít az adózásra, ezek után elküldte, majd hibás volt a bevallás, egyedül javítgattuk össze-vissza, most a hiányzó 2. negyedévi bevallást, többszöri felszóllítására 50 ezer forintra megbírságoltak. Az új könyvelőmhöz elvittem a papírokat, hogy javítsuk már ki rendesen a negyedéves bevallást, és mondja meg, mit nem adtunk be. Erre ő azt mondja, erre a tevékenységre nem is kell környezetvédelmi termékdíjat fizetnem. Ilyenkor mi a teendő?

Ismét bírságolt az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában hétmillió forintra bírságolta a Fókusz Takarékszövetkezetet. A hitelintézetnek az MNB kötelezése alapján december végéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket.

Hétfőig kell bevallani és megfizetni a bevándorlási különadót Cikk

A bevándorlási különadóról szóló első bevallást szeptember 17-éig kell benyújtani, és a 25 százalékos mértékű adót is eddig az időpontig kell megfizetni. A különadót a bevándorlást segítő szervezeteknek kell fizetni.

3 millió forint bírság egy óriásponty miatt Cikk

Jogerősen lezárta az eljárást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az illegálisan áttelepített óriásponty ügyében. A hatóság a jellegzetes pikkelyrajzolat-rendellenességgel rendelkező egyedet zár alá helyezte, ezzel egyidejűleg 3 millió forint halgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezte az érintett vízterület halgazdálkodásra jogosultját. A halgazdálkodásra jogosult szeptember 30-áig kapott határidőt a kapitális méretű hal eredeti élőhelyére történő visszaszállítására, ellenkező esetben további szankciókra számíthat, közölte a Nébih.

Óvakodjon a sokat ígérő ügynököktől! Ismét bírságolt az MNB Cikk

Az MNB összesen 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a G7 Capital Kft. és a Kálecz Consulting Kft.-re jogosulatlan pénzpiaci függő ügynöki tevékenység miatt és megtiltotta a bejelentés hiányában végzett tevékenységük folytatását. A két cég a jegybank által már korábban ideiglenes intézkedéssel sújtott társaságnak gyűjtött törvénysértő módon ügyfeleket, évi átlagosan 12 százalékos kamatígérettel – közölte az MNB.

Figyelmeztetések és bírságok: itt a Nébih nyári ellenőrzésének mérlege Cikk

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által július 1. és augusztus 20. között elrendelt ellenőrzés során 5659 létesítményt ellenőriztek és több mint 25 millió forint bírságot szabtak ki a szakemberek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai irányítása mellett, a Nébih és a megyei kormányhivatalok munkatársainak közreműködésével sikeresen lezajlott az élelmiszerlánc idei nyári szezonális ellenőrzése – közölte honlapján a hivatal.

Bírság áthárítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk saját tulajdonú gépkocsik bérbeadásával foglalkozik. A bérlők által elkövetett szabálysértések következtében kiszabott gyorshajtási, parkolási, autópályamatrica-hiány miatti bírságok címzettje a mi társaságunk. Amennyiben tovább szeretnénk hárítani ezt a költséget a bérlők felé, akkor áfásan vagy áfamentesen kell megtennünk? Járulékos költségnek minősül tehát vagy sem? A szerződésünkben a bérleti díj ezeket nem tartalmazza, a bírság a bérbevevő által megtérítendő. Köszönettel, Mónika

Figyelem, visszamenőleg is semmis lehet a NAV határozata! Cikk

A Kúria a közelmúltban több az adózás rendjét érintő, garanciális eljárásjogi kérdésben döntött az adózók javára. A kérdéses ítéletekben lefektetett jogelvek a vállalkozások már lezárt ügyeire is hatással lehetnek, tekintettel arra, hogy azok adóhatósági figyelmen kívül hagyása olyan súlyos jogszabálysértést eredményez (történjen az akár a régi, akár az új Art. égisze alatt), mely – a megfelelő eljárási lépések esetén – akár visszamenőlegesen is jogi reparációt vonhat maga után.

Az ING-t 775 millió euróra büntették Hollandiában pénzmosási ügyek miatt Cikk

Mintegy 775 millió euró (254 milliárd forint) pénzbírságot kellett megfizetnie az ING-nek Hollandiában, amiért a bank éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, és így nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak – közölte kedden a helyi ügyészség.

7 hazai hitelintézetet vizsgált, 56 millió forint bírságot szabott ki a jegybank Cikk

Nem tárt fel az ügyfélérdekeket súlyosan sértő hibát az MNB-nek az adósságfék-szabályok alkalmazását hét hazai hitelintézetnél, pénzügyi szolgáltatónál áttekintő célvizsgálat-sorozata. A jegybank összesen 56 millió forint bírságot szabott ki ugyanakkor egyebek közt egyes esetekben az ügyféljövedelmek hibás elfogadási gyakorlata és annak ellenőrzése, a JTM számítás célzott kikerülése, illetve a témára vonatkozó adatszolgáltatás hiányosságai miatt.

Kórházi termékbeszerzés: GVH-bírság a GE Hungary-nak és a Silver Wood – IT-nek Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a GE Hungary Kft. és a Silver Wood – IT Kft. jogsértést követett el a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak radiológiai IT termékeinek beszerzésekor azzal, hogy a két társaság 2015 májusában megállapodott a nyertes vállalkozás személyében, és ezért egyeztették ajánlati áraikat is. Az eljárás alatt azonban mindkét vállalkozás együttműködött a hatósággal, ezért a GVH több mint tízmillió forintos bírságcsökkentést alkalmazott – írja honlapján a GVH.

A jegybank 19 millió forintra bírságolta a Növekedési Hitel Bankot Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 19 millió forint bírságot szabott ki az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-re (NHB Bank) a felügyeleti vizsgálat során feltárt vállalatirányítási, hitelkockázat-kezelési, számviteli, adatszolgáltatási, informatikai, illetve a pénzmosás és terrorizmus finanszírozását megelőzendő hiányosságok miatt – közölte az MNB kedden az MTI-vel.

Az MNB 91 millió forintra bírságolta az Atlantic GAM S.A.-t Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 91 millió forintra bírságolta az Atlantic Global Asset Management S.A.-t (Atlantic GAM) és büntetőfeljelentést is tett ellene visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi szolgáltatási járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Bejelentett részesedés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close