5 találat a(z) bírósági végzés cimkére

Bírósági végzés alapján befolyt összeg Kérdés

Ügyfelünk 2014-ben egyik ügyfelének elvégzett egy 4 millió forint értékű munkát, és ki is számlázta azt. A cég a számlát nem fogadta be, nem ismerte el a teljesítést. Így cégünknél sem került lekönyvelésre a számla, nem jelent meg bevételként és áfafizetés sem történt. 2019-ben a bíróság 1 200 000 forint tőke és 440 000 forint késedelmi kamat megfizetésére kötelezte a céget, amely már ügyfelünk számlájára meg is érkezett. Kérdésem Van-e a cégnek számlakibocsátási kötelezettsége? Kell-e áfát bevallani és fizetni? Ha igen, akkor a beérkezett összeg lesz a bruttó összeg és ez alapján történik az áfafizetés? Csak a tőke összegét kell áfásan számolni, vagy a késedelmi kamat összegét is? Köszönöm válaszukat!

Ingatlan: ajándékozás, eladás Kérdés

Egy magánszemély ingatlan tulajdonhoz jutott ajándékozási szerződés révén 2014. június 19-ei dátummal, ahol a megajándékozott 50 százalék tulajdont szerzett az ingaltanban. Az ingatlant ajándékozó halála után az örökjösök megtámadták ezt az ajándékozási szerződést. Az eset bíróságon zárult le, ahol egyezséget kötöttek a felek 2019 áprilisában, melynek értelmében az 50 százalék tulajdoni hányad módosult 105/300-ad tulajdoni hányadra. Az ingatlan eladásra került 2019. július 4-én. Melyik dátum és tulajdoni hányad mérvadó a szja megállapításánál?

Járulékfizetési kötelezettség rendezése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Tavalyi év decemberében tettük fel fenti témában kérdésünket (http://adozona.hu/kerdesek/2017_12_19_Jarulekfizetesi_kotelezettseg_ren_nwn) melyre Hunyadné Szűts Veronika szakértőjük válaszolt, melyet ezúton is köszönünk! Fenti kérdésünk kapcsán az alábbiakat közöljük: a volt munkavállalónak bírósági végzés alapján elmaradt munkabér (bruttó) került kifizetésre, melyről nyilatkozat van. A munkavállaló a bruttó bérét kapta meg átutalással, így a járulékok közül az szja, nyugdíjjárulék és egészségbiztosítási járulékokat neki kell rendeznie az adóhatóság felé. Kérdésünk utolsó része arra vonatkozott, hogy ezt hogyan tudjuk az adóhatóság felé bejelenteni vagy jelezni? Természetesen tudjuk, hogy van nekünk is ezzel kapcsolatban adófizetési kötelezettségünk (szocho és szakképzési járulék). Segítségüket előre is köszönjük!

Adatlap a bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Letiltás érkezett egy végrehajtó irodától kölcsöntartozás címén egy munkavállalónk ellen. A munkavállaló munkaviszonya megszűnt. Kérdésem a következő: ezt a letiltást rá kell-e vezetni az adatlap a bírósági végzéssel meghatározott tartási kötelezettségekről nevű nyomtatványra? Vagy ezen a nyomtatványon csak a gyerektartás, asszonytartás szerepelhet? Köszönöm válaszát.

Nyugdijból való levonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valakinek a bíróság jogerős megállapítása alapján fizetnie kell, a nyugdíjból letiltható-e a tartozásának a 33 százaléka? A következő kérdésem: a nők 40 évnyi munkaviszony után, ha nyugdíjba mennek, az özvegyi nyugdij feléled-e, vagy csak akkor, ha ténylegesen betöltik a rájuk irányadó nyugdíjkorhatárt? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close