130 találat a(z) bíróság cimkére

Megtagadta az áfalevonási jogot az adóhatóság, az adózó nem hagyta annyiban Cikk

Nem vonhatta volna le az általános forgalmi adót az adózó – határozott az adóhivatal, amit jogszerűnek ítélt a bíróság is. Az adózó a Kúriához fordult.

Sallert kapott a kormány az EU bíróságától Cikk

Az Európai Unió Bírósága szerint nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya rendszer és az "Erzsébet étkezési utalvány" rendszer egyes elemei.

A perek 22 százalékát elveszítette a NAV Cikk

Egyre nehezebb dolga van annak, aki győztesen szeretné elhagyni a tárgyalótermet az adóhivatal ellen indított perben. Korábban a keresetek hetven százalékát megnyerte a hatóság, tavaly viszont száz ügyből 78-ban az ügyfél ellen ítélt a bíróság. Az adófizetők 2015-ben is tízmilliárdok miatt perelték be a hivatalt – írta a Magyar Idők.

Rekord a cégtörlésben Cikk

Rekordot döntöttek a bíróságok idén a cégtörlésben. A bejegyzett cégek 35-40 százaléka nem működik – közölte a feketelista.hu.

Vagyonosodási vizsgálat: egy szalmaszálon múlhat a bizonyítás Cikk

Képzőművészeti alkotások eladását jelölte meg ingatlanjai vásárlása forrásaként az adózó. Bizonyítékait az elsőfokú bíróság nem fogadta el, ezt követően a Kúria vizsgálta az ügyet.

Ez még az adóhatóság és a bíróság számára is tilos Cikk

Új eljárásra kötelezte az adóhatóságot a Kúria, mert egy peres ügyben az egyéni vállalkozói adóalap megállapítása során a bíróság a közigazgatási határozat jogszerűségét olyan adatokra és jogcímre alapozta, amelyek nem szerepeltek a keresettel támadott határozatban.

Ítélet kétmilliárdos adócsalási ügyben Cikk

Több mint kétmilliárd forintos adócsalási ügyben hozott jogerős ítéletet szerdán a Szegedi Ítélőtábla. Az informatikai cikkekkel kereskedő cégeket ténylegesen irányító vádlottak egyikét öt és fél, a másikat négy év börtönre ítélte.

Könnyen bukhat a transzferár dokumentációjával Cikk

A transzferár-dokumentációkkal kapcsolatban számos bírósági ügy született, ezek közül mutatunk be egyet, leírva a szabályokat is.

Esélyek a NAV elleni adóperekben Cikk

Kevesen használják ki a jogorvoslati lehetőségek teljes skáláját adóügyekben, a cégek a növekvő szakmai színvonal ellenére sem bíznak a bíróságok adójogi kompetenciájában. A Deloitte második alkalommal készített felmérést a hazai vállalatok körében az adóügyekben kezdeményezett jogorvoslatokkal kapcsolatos tapasztalatokról, hogy pontosabb képet kaphassunk a magyar joggyakorlatról és az abban rejlő kiaknázatlan területekről.

Nyugdíjnövelés: mikor lehet, mikor nem? Cikk

Szolgálati járandóságban részesülő személy jogviszonya után jár-e nyugdíjnövelés? Másként látja a bíróság, másként a Kúria.

Bírósági illeték megfizetése önadózással Cikk

Meghatározott esetekben a bírósági eljárási illeték január 1-jétől önadózással is megfizethető. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a NAV tájékoztatót adott ki.

Amikor munkavégzés nélkül is jár a munkabér Cikk

Milyen orvosi vizsgálat, haláleset, bírósági, hatósági ügyintézés esetén illeti meg a munkavállalót munkabér, távolléti díj, illetve más díjazás? Itt vannak a részletek.

Trafikpályázatok: nyilvánosságra kell hozni az adatokat Cikk

A Demokratikus Koalíció (DK) másodfokon, jogerősen is megnyerte azt a pert, amely a trafikpályázatok minden lényeges iratának nyilvánosságra hozatalára kötelezi a nemzeti fejlesztési minisztert.

Két év börtön lett az adócsalás vége Cikk

Egyebek közt börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla egy gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozó férfit, aki nem vezetett könyvelést, bizonylatait nem őrizte meg, nem fizetett áfát – írja a promenad.hu.

Korrupció miatt bírákat vonnak felelősségre Kínában Cikk

Bírók, illetve bírósági alkalmazottak százai buktak le korrupció miatt tavaly Kínában, 42 százalékkal többen, mint egy évvel korábban - számolt be közleményében a kínai legfelsőbb bíróság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nők 40 gyes

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szolgálati idő

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs