111 találat a(z) bíróság cimkére

Vagyonosodási vizsgálat: egy szalmaszálon múlhat a bizonyítás Cikk

Képzőművészeti alkotások eladását jelölte meg ingatlanjai vásárlása forrásaként az adózó. Bizonyítékait az elsőfokú bíróság nem fogadta el, ezt követően a Kúria vizsgálta az ügyet.

Ez még az adóhatóság és a bíróság számára is tilos Cikk

Új eljárásra kötelezte az adóhatóságot a Kúria, mert egy peres ügyben az egyéni vállalkozói adóalap megállapítása során a bíróság a közigazgatási határozat jogszerűségét olyan adatokra és jogcímre alapozta, amelyek nem szerepeltek a keresettel támadott határozatban.

Ítélet kétmilliárdos adócsalási ügyben Cikk

Több mint kétmilliárd forintos adócsalási ügyben hozott jogerős ítéletet szerdán a Szegedi Ítélőtábla. Az informatikai cikkekkel kereskedő cégeket ténylegesen irányító vádlottak egyikét öt és fél, a másikat négy év börtönre ítélte.

Könnyen bukhat a transzferár dokumentációjával Cikk

A transzferár-dokumentációkkal kapcsolatban számos bírósági ügy született, ezek közül mutatunk be egyet, leírva a szabályokat is.

Esélyek a NAV elleni adóperekben Cikk

Kevesen használják ki a jogorvoslati lehetőségek teljes skáláját adóügyekben, a cégek a növekvő szakmai színvonal ellenére sem bíznak a bíróságok adójogi kompetenciájában. A Deloitte második alkalommal készített felmérést a hazai vállalatok körében az adóügyekben kezdeményezett jogorvoslatokkal kapcsolatos tapasztalatokról, hogy pontosabb képet kaphassunk a magyar joggyakorlatról és az abban rejlő kiaknázatlan területekről.

Nyugdíjnövelés: mikor lehet, mikor nem? Cikk

Szolgálati járandóságban részesülő személy jogviszonya után jár-e nyugdíjnövelés? Másként látja a bíróság, másként a Kúria.

Bírósági illeték megfizetése önadózással Cikk

Meghatározott esetekben a bírósági eljárási illeték január 1-jétől önadózással is megfizethető. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a NAV tájékoztatót adott ki.

Amikor munkavégzés nélkül is jár a munkabér Cikk

Milyen orvosi vizsgálat, haláleset, bírósági, hatósági ügyintézés esetén illeti meg a munkavállalót munkabér, távolléti díj, illetve más díjazás? Itt vannak a részletek.

Trafikpályázatok: nyilvánosságra kell hozni az adatokat Cikk

A Demokratikus Koalíció (DK) másodfokon, jogerősen is megnyerte azt a pert, amely a trafikpályázatok minden lényeges iratának nyilvánosságra hozatalára kötelezi a nemzeti fejlesztési minisztert.

Két év börtön lett az adócsalás vége Cikk

Egyebek közt börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla egy gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozó férfit, aki nem vezetett könyvelést, bizonylatait nem őrizte meg, nem fizetett áfát – írja a promenad.hu.

Korrupció miatt bírákat vonnak felelősségre Kínában Cikk

Bírók, illetve bírósági alkalmazottak százai buktak le korrupció miatt tavaly Kínában, 42 százalékkal többen, mint egy évvel korábban - számolt be közleményében a kínai legfelsőbb bíróság.

Így megy a felülellenőrzés Cikk

Van-e lehetőség felülellenőrzésre olyankor, ha az adózó az adóhatósági vizsgálat során már tisztázta magát? Mi a gyakorlat és mit mond a jog? Milyen lehetőségei vannak az adózónak és milyen jogosítványai az adóhivatalnak?

Csalás, adócsalás, költségvetési csalás: ez a bírósági gyakorlat Cikk

A vádlottak, akiket büntetőeljárás során védtem, a cselekményeket 2002 nyarán követték el. Azóta többször változott az adóval kapcsolatos cselekmények büntetőjogi elbírálása. A bíróságnak ítélkezésében rá kellett arra mutatnia arra, hogy a jelenleg hatályos Btk. szerinti költségvetési csalás a Btk. melyik - változó - tényállása szerint értékelhető. Ez azonban nem történt meg. Marosi Andrea ügyvéd írása.

Iratanyag bevonása Kérdés

Egyik gazdasági társaságnál az Adóhivatal vizsgálatot végzett, de néhány számlát bevont.Mivel törvényi hivatkozás nem szerepel a Nav által kiállított dokumentáción, így nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent? Mikor fogja visszaadni a bevont bizonylatokat? Az ügy most lett beadva a bíróságra, mert az adózó nem értett egyet a II. fokú hatóság határozatával

Áfalevonás: hogyan viszonyul a Kúria az Európai Bíróság ítéleteihez? Cikk

Az Európai Unió Bírósága mint az már a sajtóban is megjelent, több ítéletében is az ÁFA levonási jog körében a jelenlegi magyar adóhatósági és bírósági joggyakorlattal ellentétes álláspontra helyezkedett. A megjelent EU Bírósági döntések egyértelműen leszögezték azt, hogy az adózó áfalevonási joga nem sérülhet és csak abban az esetben támadható meg, ha csalárd módon járt el, avagy arról tudomása volt, hogy a másik fél csalárd módon járt el (ezt nevezhetjük joggal való visszaélésnek).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjba vonulással kapcsolatos kérdések

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

EU-s alkalmazott nyugdíjazása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Hobbiállat-tenyésztés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close