2 találat a(z) bérnevelés cimkére

Baromfi bérnevelés kft.-ben Kérdés

Egy kft. csirkeneveléssel foglalkozik, ez fő tevékenysége. Most azonban úgy kapott kiscsibét, hogy csak bérbe kihelyezték és a felneveléshez szükséges tápot is folyamatosan biztosítják a kft. részére. Tehát bérnevelés folyik. A felnevelt csirkék leadásakor azonban számlán csak a kihelyező cég elszámolásán szereplő bérnevelési egyenleget kérik feltüntetni csirkenevelés címén áfával terhelten. Kérdésem, hogy ebben az esetben a kettős könyvitelt vezető kft. könyveiben szabályos az, hogy nem jelenik meg sem a bruttó csirke árbevétele, sem a neveléshez kapcsolódó táp, kiscsibe és egyéb költség? Válaszukat tisztelettel köszönöm!

Őstermelős elszámolása Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Mezőgazdasági őstermelő esetén bérnevelés, bérhízlalásra vonatkozóan olyan kérdésem lenne,hogy abban az esetben, ha az őstermelő úgy köt szerződést bérnevelésre, hogy a kihelyezett állat, illetve takarmány esetén a tulajdon átruházása nem kerül sor, azaz csak a ráhízlalt súly került számlázásra. Ilyen esetben hogyan értelmezhető az szja törvény 3. § 18.c pontja? Köteles vagyok minden esetben bruttó módon elszámolni, vagy van olyan eset is, amikor megengedhető, hogy nettó módon, azaz csak a ráhízott értéken veszem figyelembe bevételként. Segítségüket köszönöm.Pné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó – NAV-ellenőrzés

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close