229 találat a(z) béremelés cimkére

Sztrájk a General Motorsnál Cikk

Vasárnap éjféltől sztrájkolnak a General Motors munkavállalói az Egyesült Államokban bérköveteléseik nyomatékosítása érdekében.

Csed, gyed ellátás alatti szerződésmódosítás béremelés miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy abban az esetben, ha béremelés van a cégnél: - év elején: a kismamák részére is kell módosítást készíteni, vagy elég akkor, ha visszajön dolgozni (év elején a minimálbér és garantált bérminimum természetesen követve van) - év közben: a kismamák részére is kell módosítást készíteni, vagy elég akkor, ha visszajön dolgozni Előre is köszönöm. válaszát. Üdvözlettel: Humán Centrum Kft.

Akciósorozatra készül a Pedagógusok Szakszervezete Cikk

PSZ ősztől akciósorozatot indít, mert az eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre.

Emelik az önkormányzati dolgozók bérét Cikk

Havi 50 ezer forintos átlagos béremelést kaphatnak az önkormányzati dolgozók jövő márciustól, ennek egy részét az állam fizeti – írja a Népszava

Ügyvezető bérezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő esettel kapcsolatban kérném a segítségét. Adott egy kft., melynek 4 tulajdonosa van (45, 30, 18, 7 százalékos tulajdonrészekkel). A 45%-os tag egyben a cég ügyvezetője is, feladatát munkaviszonyban látja el. A többi tag nem munkavállalója a kft-nek. Az ügyvezető bérét a tagok határozzák meg, mely szavazáson az ügyvezető tag nem vehet részt, mivel érintett, így a maradék 55% lesz a 100%, azaz 50+1% a 30%-os tag kezében van. A 30%-os tulajdonos nem szavazza meg az ügyvezető béremelését, mivel a 30%-os tulajdonrésszel rendelkező tag egyedül is meggátolhatja a béremelést, így az ügyvezető bére nem változik. Kérdéseim: helyes a fenti megállapítás, hogy az ügyvezető tag nem szavazhat a saját bére ügyében, még ha a legmagasabb tulajdonrésszel is rendelkezik a vállalkozásban? Az is helyes, hogy a 30%-os tag egyedül dönt minden olyan kérdésben, amiben az ügyvezető mint munkavállaló érintett, és 50+1% töbséggel lehet elfogadtatni a taggyűlésen? Mit tehet ilyen esetben a 45%-os tulajdonrésszel rendelkező tag, aki egyben munkavállaló (ügyvezető) is? Sajnos a tagok között megromlott a viszony, így nem lehet nem jogi oldalról megközelíteni ezeket a kérdéseket. Köszönöm és várom mielőbbi válaszukat.

Ennyivel keresnek többet a fizikai dolgozók, mint egy éve Cikk

Az első negyedévben átlagosan 16 százalékkal emelkedett a fizikai dolgozók órabére egy felmérés szerint. Eközben a középvezetői fizetések átlagosan 5,2 százalékkal nőttek.

Nem úszhatják meg a cégek a béremelést Cikk

A rendelkezésre álló munkaerő-tartalék jelenlegi összetétele mellett a foglalkoztatási ráta legfeljebb szakpolitikai intézkedésekkel, esetleg a regionális eltérések szűkítésével javítható. A munkaerőpiac telítettsége a béremelés és a termelékenységet javító beruházások irányába tereli a vállalati döntéshozókat – így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma nyilvánosságra hozott foglalkoztatási adatait.

Sztrájkoltak a Metro áruházaiban Cikk

Újabb sztrájkot tartottak a Metro Kereskedelmi Kft. dolgozói szerdán délután 12 és 16 óra között, a közelmúltbeli figyelmeztető sztrájk után.

Tovább tüntetnek béremelésükért a lengyel pedagógusok Cikk

Több ezer pedagógus tüntet a varsói oktatásügyi minisztérium előtt, az immár tíz napja zajló bérsztrájk megtámogatására – számolt be róla szerdán a lengyel média.

Gyedről visszatérő munkavállaló béremelése, pozíciója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem arra irányul, hogy a gyed lejárta után a munkáltató ugyan visszavenné a dolgozót, de alacsonyabb pozícióba. Szülés előtt manageri pozícióban volt, most viszont oktatásszervezőit ajánlottak fel. A bért milyen munkakörűekhez kell igazítani a visszatérés után és köteles-e elfogadni az alacsonyabb pozíciót? Köszönettel várom válaszát!

Figyelmeztető sztrájk a Chinoinnál Cikk

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak kedden 13 és 15 óra között a Chinoin dolgozói a cég budapesti, csanyik-völgyi és veresegyházi telephelyén, bérkövetelésük nyomatékosítására – közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

Feszült a helyzet a Hankooknál Cikk

A Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában kedden délután kezdődött munkabeszüntetésben a dolgozók 70 százaléka vesz részt, a termeléskiesést a cég a nappali munkarendben foglalkoztatottak munkaidejének növelésével próbálja csökkenteni – mondta a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Bérvita és sztrájkbizottság a Metronál Cikk

Sztrájkbizottság alakult a Metro Kereskedelmi Kft.-nél, mert a dolgozók nem fogadják el a vállalat béremelési politikáját – közölte Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASz) elnöke az MTI-vel kedden. A társaság szerint a korábban lezárt bértárgyalások után a szakszervezet javaslatait személyes egyeztetés keretében lehet érdemben megvitatni – közölték a KASz bejelentésére reagálva az MTI megkeresésére.

Sztrájk az oroszlányi autóipari üzemben Cikk

Reggel nyolc órától három napos sztrájk kezdődött kedden a kipufogó öntvényeket készítő, kínai tulajdonú Wescast Hungary Autóipari Zrt. 1200 dolgozót foglalkoztató oroszlányi üzemében. Egy műszak sem veszi fel a munkát, és a munkások hétvégén sem mennek be a gyárba dolgozni – közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Újabb sztrájk várható a Hankook dunaújvárosi gyárában Cikk

A vasárnap hajnali bértárgyalások eredménytelensége miatt hétfőn éjféltől újabb sztrájk várható a Hankook Tire Magyarország Kft. dunaújvárosi gumigyárában – mondta a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kft. és őstermeői tevékenység

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kattás ev. mezőgazdasági kompenzációs rendszer mellett

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Adószámos magánszemély

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs