34 találat a(z) büfé cimkére

Visszaváltási kötelezettség Kérdés

Helyi fesztivál szervezésével kapcsolatos tennivalók Kérdés

Büfé 5 százalékos áfakulcs alkalmazása Kérdés

Turizmusfejlesztési hozzájárulás Kérdés

Megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Cikk

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1-je és augusztus 20-a között kerül sor. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok szakemberei végzik. Valamennyi ellenőrzés alkalmával fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára – közölte a Nébih pénteken.

Pályázat lovardák és kapcsolódó létesítményeik kialakítására Cikk

Magyarország számára a ló és a lótartás kiemelt érték, nemzeti kultúránk szerves része – olvasható az Agrárminisztérium közleményében. Az Agrárminisztérium a lovas ágazat megerősítését és több lábon állását kívánja támogatni az április elején megjelent, 5 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőséggel, amely fedett lovardák és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítását támogatja.

Büféhelyiség bérbeadása Kérdés

Ellenőrzés a nyaralóhelyeken: kevesebb ital a poharakban Cikk

A boltok mellett a vendéglátóhelyeken próbavásárlásokkal is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi revizorok a szeptember végéig tartó célzott akció keretében. Az eddigi tapasztalatok szerint tipikus probléma a csomagolóanyag belemérése a termék tömegébe, és az úgynevezett szűk mérés, amikor a kifizetettnél kevesebb italt töltenek a vendég poharába.

Vendéglátás áfája Kérdés

Kedvezményes áfa (büfékocsiból értékesítés) Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás strandbüfé esetében Kérdés

Kivás vendéglátó bt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kivás vendéglátó bt. büfét üzemeltet, teáorszáma 5610. Március 23-ától bezárta a büfét a vírusveszély idejére. Ez az egyedüli tevékenysége. Nem szeretné elküldeni az alkalmazottait, talán a két nyugdíjas szerződését megszüntetné. Milyen költségkímélő lehetőségei vannak? Állásidő, a dolgozók heti 40 órás munkaviszonyának csökkentése, hogy a biztositási jogviszony megmaradjon? Köszönettel!

Éttermi áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Büfét nyártól üzemeltetve merült fel az a kérdés, hogy ha a halat 5 százalék áfával tudjuk beszerezni mint alapanyag, akkor büfénkben ezt sütve árulva milyen áfát kell alkalmazni? Befolyásolja az alapanyag beszerzési árának áfája az éttermi szolgáltatás áfáját? Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm!

Piszok és sok hiányosság egy balatoni büfében Cikk

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatonboglári büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a szakemberek megállapították, hogy a büfé élelmiszer-előállító, vendéglátó-ipari tevékenység végzésére alkalmatlan – közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

Munkahelyi büfé üzemeltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. munkahelyi büfét üzemeltet. Melegkonyhával nem rendelkezik, viszont salátákat, reggeliket (müzlis joghurtokat, gyümölcssalátákat, szendvicseket) saját maguk készítenek. Kávé, frissen facsart narancslé, teák amik még helyben készülnek. Kérdésünk, hogy a fentiekben felsorolt termékeket 5%-os áfakulccsal kell értékesíteni? A társaság főtevékenysége TEÁOR'08 5610, és ha jól tudom, ez az 55.30.1 TEÁOR'03-nak felel meg. Köszönettel: Ildikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Próbaidő ugyanannál a munkáltatónál másik munkakörben

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink