135 találat a(z) autó cimkére

Használhatjuk saját autónkat adómentesen, minimális adminisztrációval Cikk

Manapság a munkát keresők autó nélkül már nem boldogulnak, mert az állásajánlatok nagy részénél feltétel a saját gépkocsi és a vezetői jogosítvány. Csakhogy az autózás egyre költségesebb, az pedig nem mindegy, hogy a kiadásokat adózott pénzből kell-e fizetni, vagy csak bonyolult adminisztrációval lehet velük az adóalapot csökkenteni. Ráadásul már harmadik éve, hogy a magánszemélyeknek is cégautóadót kell fizetniük, ha személygépkocsi-használat címén költséget számolnak el. Létezik egy költséghatékony megoldás.

Illetékszabályok: amikor autót kap a gyerek Cikk

Ha egy szülő már a gépkocsi megvásárlásakor tudja, hogy az üzembentartó a gyermeke lesz, ezt célszerű még azon a napon, akár ugyanabba az okiratba foglalni, mert ez esetben kedvezőbbek az illetékszabályok - derül ki az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztatóból.

Elengedik a regisztrációs adó felét, de több feltétele van Kérdés

Mit kell tudni a regisztrációs adóval kapcsolatos amnesztiáról? Olvasói kérdésre, a Csurgay Ügyvédi Iroda, az Adózóna partnere válaszol.

Bankjegyautomákat akart feltörni a röszkei csempész Cikk

Bankjegyautomata illegális használatára alkalmas alkatrészekkel bukott le a bolgár férfi a röszkei határátkelőnél. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene.

Utazik a VPOP a nem uniós rendszámú kocsikra Cikk

A nyári hónapokban is kiemelten ellenőrzi a Vám- és Pénzügyőrség azokat a személygépkocsikat, amelyek Európai Unión kívüli államok rendszámával közlekednek, de magyar állampolgár vezeti őket - közölte Letenyén tartott keddi sajtótájékoztatóján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

Vámosi a vagyonadóról: álságos, ami maradt Cikk

A személygépkocsi, melynek árában megjelenő általános forgalmi adó nem igényelhető vissza, a magyar adórendszer „totemállataként” 2010. január 1-től újabb adónem születését volt kénytelen elviselni. Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvény ugyanis az ingatlanadó mellett „megtalálta” a légi, a vízi járművet és a nagy teljesítményű személygépkocsit, mindezt „a vagyonarányos közteherviselés elvének fokozottabb érvényre juttatása érdekében”. Vajon sikerült-e vagyonadó megmaradt részének beváltania a hozzűfűzött reményeket?!

Új cégautóadó: méltánytalanságok, mentességek és az ellenőrzés Cikk

Legyen igazságosabb és átláthatóbb – ez volt a kormányzat szándéka a február 1-jétől bevezetett új cégautóadó-rendszerrel. Ám ez sem mentes a méltánytalanságoktól, például az egyéni vállalkozók egy része rosszabbul járt. Hogyan ellenőriz az APEH és alkotmányos-e ez a típusú vagyonadóztatás?

APEH válaszol: ingatlanértékesítés, örökölt lakás és a nyugdíjas autója Cikk

Ha eladom a személygépkocsimat az jövedelemnek számít? Hogyan kell utána adózni, ha nyugdíjas vagyok? Egy örökölt lakást szeretnénk értékesíteni. A lakás eladási árából az szja-bevallásnál mi vonható le? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

Milyen autók után nem kell adót fizetni? Cikk

Közel 190 modell kapta meg már a jövőre esedékes Euro 5 normát. A következő hónapokban egyre több ilyen, a környezetet jobban kímélő jármű kerül a piacra.

Az APEH válaszol: biztosítás, járulék, autóhasználat Cikk

Kell-e szja-t fizetni a lakáskárommal kapcsolatban felvett biztosítási összeg után? Gyesen lévő kismamaként vállalkozói igazolványt váltottam ki, bevételem nincs, kell-e járulékot fizetnem? Egy külföldi platformon keresztül sikerül árfolyamnyereséget elérnem, mekkora az adófizetési kötelezettségem magánszemélyként? Olvasóink kérdezik.

Németország: szennyező autó, magasabb adó Cikk

Németországban koalíciós megállapodás született arról csütörtökön, hogy 2010-től a forgalomba kerülő új autók adóját a jármű által kibocsátott szén-dioxid mennyisége szerint állapítják meg. Jelenleg a hengerűrtartalom szerint rakódik a fiskális teher a németországi kocsikra.

Magyarországon, de idegen nyelven kibocsátott számla alapján levonhatom az áfát? Cikk

Magyarországon, de idegen nyelven kibocsátott számla alapján levonhatom-e az abban feltüntetett áfát? Vállalkozásomba quadot szeretnék vásárolni, levonhatjuk-e az ehhez kapcsolódóan felmerülő forgalmi adót? Amennyiben személygépkocsit szerez be egy cég, akkor milyen, a gépkocsihoz kapcsolódó költségek vonhatók le? Számos olyan masszőr-tanfolyamot találtam, ahol a tanfolyam árára nem számítottak áfát, ez miért van?

Vanuatui rendszámú autókkal csalják el az adót a horvátok Cikk

A horvátországi utakon egyre több méregdrága autón - Audi, BMW, Jaguar, Maserati, Porsche típusún - látható fekete rendszámtábla, négy pálmafával, négy számmal és alatta a felirattal: Vanuatu Köztársaság.

A regisztrációs adó befizetését ellenőrzi a VPOP Cikk

Ellenőrzést tart a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) a gépjárművek tulajdonszerzésekor fizetendő, de elmaradt regisztrációs díjak feltárására - közölte a VPOP csütörtökön az MTI-vel.

A VPOP 248 millió forintos áfacsalást leplezett le Cikk

A Vám- és Pénzügyőrség 248 millió forintos áfacsalást leplezett le egy budapesti cégnél, amely 2005 szeptemberétől 2006 márciusáig 301 gépkocsit importált, mintegy 900 millió forint értékben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Személygépkocsi-vásárlás áfája bérbeadás esetén

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa háromszereplős EU-s ügyletnél

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X