176 találat a(z) alkalmi munkavállaló cimkére

Alkalmi munkavállaló díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmi munkavállaló foglalkoztatása esetén, amennyiben a munkavállaló csak 3 órát dolgozik, kaphat-e napi 5500 forintot adómentesen? Köszönettel,

Alkalmi munkavállaló egyéb jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. több alkalommal foglalkoztat egyszerűsített munkavállalás keretében egy magánszemélyt. Kérdésem az, hogy ugyanezt a magánszemélyt az alkalmi munkavállalás mellett megbízhatja-e valamely munka elvégzésére megbízási szerződéssel is (az alkalmi munkavállalással azonos időre, vagy azon kívül eső időre)? Válaszát előre is köszönöm.

Munkába járás költségtérítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Alkalmi munkavállalóink saját személygépkocsival jönnek be a munkahelyre. Kérdés, hogy részükre is adható-e 15 forint kilométerenként adómentes munkába járási költségtérítésként, ugyanúgy, mint a normál munkavállalók számára? Köszönettel KG

Alkalmi munkavállaló foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmi munkavállaló évente maximum 90 napot dolgozhat egy munkáltatónál. Amennyiben egy éven belül egy munkáltatónál 90 napot dolgozott, akkor dolgozhat-e ugyanez a munkavállaló egy másik munkáltatónál is ugyanebben az évben alkalmi munkavállalóként. Esetleg egy harmadik munkáltatónál is, vagy csak 90 napot dolgozhat egy évben, akármennyi munkáltatónál dolgozik is? Köszönöm a válaszát.

Szabadságszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szabadság kiszámításában kérném a segítségét. Egyik dolgozónk 1978-ban született. Szülés ideje: 2014.04.30-án, 1. gyermek. Csed ideje 2014.04.07-2014.09.21. Gyed ideje: 2014.09.22-2016.04.30. 2014-ben 8 nap szabadságot vett ki. Ha jól számoltunk, akkor 2014 évben 19 nap ki nem adott szabadsága volt. A segítségét a 2015. és 2016. évekre járó szabadság kiszámításában kérném. 2015-ben végig gyeden volt. Az erre az évre járó szabadság kiszámítását kérném levezetni. 2016. 04.03-án visszajött dolgozni, ekkor mindjárt megkezdte a szabadságát, ami 9 nap volt. Ezután 2016.04.15-től táppénzen volt a második gyermekével veszélyeztetett terhessége miatt, 2016.09.06-án megszületett a második gyermeke is, tehát a táppénz időszaka 2016.04.15-2016.09.05. A csed időszaka: 2016.09.06-2017.02.20, ezt követően gyeden lesz majd. Az első gyermeke után még gyesen van. Kérném a 2016. évre vonatkozóan is a szabadság levezetését, valamint a 2017. évre járót, amennyiben feltételezzük, hogy az idei évben végig gyeden lesz, és nem fog munkába állni. A kettő gyermekre és az életkora alapján más pótszabadságra nem jogosult. További kérdésünk, hogy ingatlan-bérbeadással foglalkozó hetes adószámmal rendelkező nem egyéni vállalkozó magánszemély jogosult-e alkalmi munkavállalót alkalmazni, a bérbe adott társasház takarítására?

Alkalmi munkavállalók bérszámfejtése Kérdés

1. kérdés: Közúti fuvarozásban 3,5 tonnát meghaladó tehergépkocsit vezető, alkalmi munkát végző gépjármű vezetőnek kötelező a szakképzettséget igénylő bért fizetni (2017-ben minimum 806 Ft/óra, maximum szja-mentesen fizethető 926 Ft/óra)? 2. kérdés: Ha napi 10 órát dolgozik és a maximális 926 Ft/óra díjat számfejtünk, akkor 2 óra 50%-os túlóra pótlékot is kap, a napi bére meghaladja az szja-mentesített keretösszeget. A túlóra pótlék miatti összeg is szja-alapot képez és szja-t kell vonni belőle? 3. kérdés: Ha meghaladja a kifizetés összege az szja-mentesített részt, akkor az szja-n felül más teher nem fizetendő a cég részéről? 4. kérdés: Szabadság számfejtésére is kaphatnék egy példát? Ha mondjuk 3 egymást követő hónapban 15-15 napokat dolgozik az alkalmi munkavállaló, a kötelezően fizetendő szabadság is beleszámít a maximális éves keret napjaiba?

Alkalmi munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmi munkavállalót alkalmazunk, ezzel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének: 1. Társaságunk alkalmi munkavállalót alkalmaz. Van úgy, hogy az alkalmazás csütörtöktől-vasárnapig szól (4 nap). Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben kell-e pótlékolni a szombat és a vasárnapi napot? 2. Az alkalmi munkavállalót, amelyik napon dolgozik, annak a napnak a végén ki kell fizetni, vagy lehetséges összevontan hónap végén a napokat összesítve kifizetni neki a járandóságot? 3. Az alkalmi munkavállalónak az adható legkisebb bér naponta (szakképzettséget igénylő munkakör esetén) a garantált bérminimum 87%-a, azaz 806 Ft/óra (806 x 8 órával= 6448 Ft/nap) Tehát ezt minimum meg kell adni. A mentes rész napi 7410 Ft/nap. Az lenne a kérdésem, hogy a 6448 Ft/nap és a 7410 Ft/nap között adható minden nap a munkavállalónak adó- és járulékmentesen, 1000 Ft közteher megfizetésével. A 7410 Ft/nap feletti rész pedig adó- és járulékköteles lesz? Szíves válaszukat várva, köszönettel.

Kiva – egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kiva alapját képezi az alkalmi munkavállaló bruttó bére? Köszönettel

Részidőben foglalkoztatott alkalmi munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 90 nap/év korlátozás tárgykörében érdeklődöm, hogy amennyiben nem 8 órában foglalkoztatjuk az alkalmi munkavállalót, hanem például 4 órában, az akkor is egy napnak számít-e, vagy arányosan alakul a maximálisan igénybe vehető alkalmi munka személyenként? Amennyiben az alkalmi munkavállaló személye beválik a vállalkozásnál, és a 90 nap elteltével munkaviszonyt létesítenénk, kihathat-e ez visszamenőleg az alkalmi munkavállalói jogviszonyra? Köszönettel.

Tehergépkocsi-vezető alkalmazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft., amely fuvarozási tevékenységet is folytat, annak ellátására alkalmaz főállásban egy fő munkavállalót. Kettő tehergépkocsival rendelkezik, mert esetenként előfordul, hogy az állandó, napi megbízás mellett megbízzák ugyanarra a napra egy másik fuvarral, amelynek ellátására eddig esetenként, alkalmi munkavállalót (tehergépkocsi-vezetőt) alkalmazott. Állandóra nem tudta utóbbi munkavállalót felvenni, mivel a kettő fuvarozási megbízás ugyanazon napra csak eseti volt. A tavalyi év utolsó negyedévétől azonban a megnövekedett fuvarozási szolgáltatásmegrendelések miatt úgy döntött, hogy az alkalmi munkavállalót be szeretné jelenteni alkalmazottként, de mivel a megbízások nem napi szintűek, szeretné kikérni a tanácsukat, hogy mi lehetne a legalkalmasabb formája a foglalkoztatásnak (rugalmas munkaidő, kötetlen munkaidő, napi 4 órás bejelentés stb.). Köszönöm segítségüket.

Alkalmi munkavállaló munkábajárás térítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alkalmi munkavállaló részére köteles-e fizetni a munkába járás költségét a munkaadó? Tisztelettel:

Alkalmi munkavállalók külföldi munkavégzése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk egy magyarországi kft. magyar alkalmi munkavállalókat foglalkoztatna. A foglalkoztatás alatt sor kerülne egy négynapos németországi rendezvényen történő munkavégzésre is. A kérdésünk az, hogy az alkalmi munkavállalókat foglalkoztathatjuk-e németországi munkavégzési helyen a bejelentett négy napig? Egy részük rendelkezik más magyar cégnél biztosítási jogviszonnyal, de vannak, akiknek semmilyen más jogviszonyuk sincs. Kaphatnak-e A1 jelű igazolást, és ki tudjuk-e vinni az alkalmi munkavállalóinkat Németországba a rendezvény négy napjára? Köszönettel: KG.

Őstermelő alkalmazottja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy őstermelő által készített koszorúkat alkalmi bejelentéssel értékesíthet-e alkalmi munkavállaló? Őstermelői igazolvány másolatát, valamint a bejelentési igazolást vinné magával a piacra. Köszönöm!

Gyed ideje alatti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyeden lévő kismamánk szeretne hetente egy-két napot újra dolgozni. Ez esetben alkalmi munkavállalóként bejelenthetjük? Ha nem, akkor milyen módon kellene a munkanapjait kezelni?

Alkalmi munkavállalás éves keret Kérdés

Az alkalmi munkavállalás éves maximuma 90 nap. Kérdés, hogy ez az időtartam egy munkáltató esetén vagy egy munkavállalóra igaz? Másképp fogalmazva: ha egy személy egy munkáltatónál teljesíti az éves 90 napot, másik munkáltatónál foglalkoztatható-e alkalmi munkavállalóként?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Új kata választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs