1 találat a(z) alapanyag könyvelése cimkére
Szakácskönyv készítése Kérdés
Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég egy interaktív szakácskönyv megjelentetésén dolgozik. A receptek majd egy telefonos applikáción keresztül lesznek láthatók. Az applikációt külső cég fejleszti, az erről készült szolgáltatásról számlát adnak, amit a szellemi termékek között fogunk majd kimutatni. A receptekhez fotó is készül, amihez legyártják az ételeket. Ehhez vettek már egy komplett konyhaberendezést, sütővel, főzőlappal. Az ételalapanyagokról pedig folyamatosan hozzák a könyvelés részére a számlákat. Az ügyvezető ráírja minden számlára, hogy az ételek ehhez a projekthez lettek vásárolva. Kérdésem az, hogy ha ezeket az ételszámlákat alapanyagként könyveljük, helyesen járunk-e el? Illetve az is felmerül, hogy az elkészült ételeknek mi a sorsa? Mi van, ha a cégnél dolgozó kollégák megeszik? Illetve mi van akkor, ha kidobják az ételeket? Hogyan kell ezt dokumentálni? A vállalkozásnak egyébként más a fő tevékenységi köre (kábeltévé-szerelés), így elég sokan dolgoznak a cégnél, van kapacitás az ételek elfogyasztására. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kaszab Éva