21 találat a(z) agrártámogatás cimkére

A tervezettnél több, de csökkentett agrártámogatás az EU-tól Cikk

Több agrártámogatást kap Magyarország az Európai Uniótól, mint amire számítani lehetett – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1-en.

Gazdák, szőlészek, méhészek, figyelem! Tucatnyi támogatási rendelet változott Cikk

Egyes agrártámogatások augusztus végéig kérelmezhetők, nőtt a méhészek által igényelhető támogatás összege, de többek között a szőlőültetvényeseknek és a baromfitartóknak is érdemes figyelniük az agrárminiszter csaknem egy tucat korábbi jogszabályt módosító, június közepétől hatályos rendeletére.

Siessen, ha javítani szeretné agrártámogatási kérelmét, még szankciómentesen megteheti! Cikk

Június 19-éig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására – hívja fel a gazdálkodók figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Ezt kell tudni a megnövelt agrár de minimis értékhatárról Cikk

Az európai uniós tagállamok emelt összegű (25 ezer euró) egyéni és nemzeti (az éves mezőgazdasági termelés 1,5 százalékának megfelelő) keret figyelembe vételével nyújthatnak mezőgazdasági csekély összegű támogatást az egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő kedvezményezettek részére, az Európai Bizottság 2019/316/EU rendelete nyomán.

Jövő szerdán indul az agrártámogatások előlegfizetése Cikk

Jövő szerdán indul a Magyar Államkincstáron (MÁK) keresztül a mezőgazdasági termelőknek nyújtott agrártámogatások előlegfizetése, amely idén 240 milliárd forintot tesz ki – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Egyéni vállalkozói támogatás – hipa Kérdés

Tisztelt Adózóna! Segítségüket kérem. Egyéni vállalkozó az MVH-tól földalapú, területalapú, szarvasmarhatartási, öko- stb. támogatást kap. Ez a bevételének kb. 70 százaléka. Az iparűzésiadó-bevallásban a nettó árbevétel sorba be kell írni? Köszönöm. Üdv: Éva

Falugazdászok segítik az egységes agrártámogatási kérelmek beadását Cikk

Idén is ingyenes segítséget nyújtanak a falugazdászok az egységes kérelmek beadásában – tájékoztat közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Összesen 46 jogcímre lehet támogatási és kifizetési kérelmet benyújtani. Több jogcím igénylése esetén változtak az előírások és a kötelezettségek, erről a kérelem kitöltésekor a NAK szakemberei felvilágosítást adnak.

Indul az agrártámogatási és vidékfejlesztési pályázat Cikk

Április 9-étől május 15-éig nyújthatók be szankciómentesen az egységes támogatási kérelmek a Magyar Államkincstár (MÁK) e-ügyintézési felületén. Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint ezen jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség – közölte az Agrárminisztérium (AM).

Mától fizethetők az idei agrártámogatások előlegei Cikk

Október 16-ától fizethetők ki az uniós és a magyar költségvetésből az agrártámogatási előlegek a legfrissebb Magyar Közlönyben található agrárminiszteri rendelet szerint.

Irtsa a parlagfüvet és más gyomokat, ha agrártámogatást akar kapni! Cikk

A parlagfűvel szennyezett területet kizárják az agrártámogatásból, ha a támogatási szerv tudomására jut a nem megengedett mértékű fertőzöttség, például a helyszíni ellenőrzések során – közölte Nagy István agrárminiszter a parlament honlapján.

Hárompercenként csődbe megy egy családi gazdaság az EU-ban Cikk

Egyre több családi kisgazdaság kénytelen felhagyni a termeléssel az Európai Unióban. A zöldek és a baloldal felmérései szerint a legutóbbi tíz évben három percenként történt egy ilyen kényszerű pályaelhagyás. Az ok: az agrártámogatások 80 százalékát a termelőknek a 20 százaléka kapja – szemlézi az Agroinform.hu a topagrar.com írását.

Magyarország nem ért egyet az Európai Bizottság költségvetési terveivel Cikk

Magyarország megérti, hogy az Egyesült Királyság mint az egyik legnagyobb befizető kilépése miatt csökken az Európai Unió költségvetése, de nem értünk egyet a kohéziós és agrárpolitikai források megkurtításával – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután csütörtökön hivatalában fogadta Margrethe Vestagert, az Európai Bizottság versenypolitikáért felelős biztosát. A tárgyaláson szó volt a digitális cégek adózásáról is.

Kinek a bevétele az MVH-támogatás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan kell azózni az olyan, a családi gazdálkodó halálát követően a családi gazdaság volt tagjának bankszámlájára 2017. évben befolyt mezőgazdasági támogatás után, ami szerepel a hagyatékátadó végzésben, és amit még a családi gazdálkodó igényelt meg a halála előtt, 2016-ban? Az örökös – aki egyben a családi gazdaság tagja is volt – adózik utána? Ha igen, milyen formában? A családi gazdaság, mint olyan megszűnt a családi gazdálkodó halálával, ugyanis a családi gazdaság tagjának a szükséges végzettsége nem volt meg, nincs adószáma és őstermelői igazolványa sem, hiszen ő "csak" a családi gazdaság tagja volt korábban. Vagy az elhunyt családi gazdálkodónak kell még ezzel elszámolni, leadózni? Ha ez utóbbi a helyes, akkor az örökösnek van-e valami tennivalója, adatszolgáltatási kötelezettsége ezzel kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm. B.B. É.

Agrártámogatások: Magyarország a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekelt Cikk

Magyarország kitart a kétpilléres (közvetlen mezőgazdasági és vidékfejlesztési) uniós közös agrárpolitika (KAP) mellett, ez a magyar gazdák érdeke – hangoztatta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

Bírálja az agrártámogatási rendszert az LMP Cikk

Érdemben nem változott az elmúlt tíz évben az agrártámogatás rendszere, továbbra is milliárdosok juthatnak milliárdokhoz – mondta Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó – támogatott ingatlan tevékenység alóli kivonása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close