926 találat a(z) adatszolgáltatás cimkére

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adózási határidők 2020. április 6-12. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Közeleg a határidő! Adatot kell szolgáltatniuk a katások számláit befogadóknak Cikk

Március 31-éig adatot kell szolgáltatniuk az adózóknak azokról a katás vállalkozó partnereikről, akiknek 2019-ben 1 millió forintot meghaladó összeget fizettek ki.

Adózási határidők 2020. március 16-22. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Kötelező-e a KSH-adatszolgáltatás? Kérdés

A KSH – kormányrendeletre hivatkozva 388/2017. (XII. 13.) – olyan adatszolgáltatásra kötelez (éves munkaügyi jelentés), melyet a havi 08-as jelentéseken a NAV megkap. Állandóan, az adminisztráció csökkentése címén egyre több, részletesebb bevallást adunk be. A KSH igen nyakatekerten adja elő, hogy a mulasztás milyen közigazgatási eljárás keretében több százezres bírságot von maga után. Tényleg kötelező egy 5 fős, semmi extrával nem rendelkező mikrocégnek ezt beküldenie? Köszönöm válaszukat. H.Zs.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Közösségi szolgáltatás alanyi mentes adóalanytól Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. közösségi szolgáltatást vesz igénybe az általa árusított pólók grafikai tervezésére. A szállító a saját országában (Románia) alanyi mentes státuszú adóalany. Kérdés, hogy az áfabevallás 17. sorában (Adómentes szolgáltatás igénybevétele közösségi adóalanytól és harmadik országbeli adóalanytól) fel kell-e tüntetni a szolgáltatást, és kell-e A60-s adatszolgáltatást teljesíteni az ügyletről? Köszönettel: Hallainé Marianna

Adózási határidők 2020. március 9-15. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Alanyi mentesek adatszolgáltatása 2. Kérdés

Tisztelt Dr. Szeiler Nikolett! Meglepődve olvasom az ön által adott választ a hasonló címmel feltett kérdésre, tekintettel arra, hogy minden szakmai fórumon és előadáson egységesen kizárólag azzal az állásponttal lehet találkozni, hogy 2020. július 1-től minden adóalany által kiállított számlára vonatkozik az adatszolgáltatási kötelezettség. Országos hírnevű áfaszakértőnek konferencián feltett kérdésre adott válaszában is egyértelműen ezen az állásponton van. Kérdésem, hogy ön továbbra is kitart álláspontja mellett? Kérem, hogy legyen olyan kedves megnyugtató és egyértelmű választ adni arra, hogy mi a helyes értelmezés és a "többi szakértő" Ön szerint mit értelmez félre a törvény olvasása során. Köszönöm válaszát!

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Katás számlázás kapcsolt vállalkozásnak Kérdés

Tisztelt Cím! Alanyi mentes katás egyéni vállalkozó (bankszámla nyitására nem kötelezett) üzletviteli tanácsadásról kiállított egy 1 490 000 Ft értékű készpénzes számlát egy magyarországi székhelyű társaságnak, mely társaságnak a férje az ügyvezetője. A leírtak alapján terheli-e valamelyik felet adatszolgáltatási kötelezettség vagy bármiféle szankció a számlázás miatt? A válaszukat előre is köszönöm!

Adózási határidők 2020. március 2-8. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Alanyi mentesek adatszolgáltatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az "Adóellenőrzések az online számlaadatok alapján" dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó cikkében megjelent állítással kapcsolatban kérdeznék: "Alanyi mentesek adatszolgáltatása Előfordulhat, hogy alanyi mentes vállalkozásokat is érinthet az online adatszolgáltatás. Ez akkor lehetséges, ha például átlépik az alanyi mentesség határát." Egy NAV-os előadásban azt mondták, hogy nem előfordulhat, hanem az alanyi adómenteseknek is jelenteni kell majd a számláikat, eképpen: "2020. július 1-től minden adóalany vevőre kiállított számla (AM, TM, FAD, különbözeti) adatát be kell küldeni". Kérdésem, hogy kell vagy sem adatot szolgáltatni az alanyi adómenteseknek július 1-jétől? Köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjjárulék-fizetési felső határ

Széles Imre

tb-szakértő

Konszignációs raktár

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs