348 találat a(z) adózás cimkére

Vásárolt követelés behajtásából származó nyereség Kérdés

Érdeklődöm, hogy MAGÁNSZEMÉLY esetében milyen jövedelemnek számít, és hogyan adózik, az a vásárolt követelés, amely beszerzési értéken felül térül meg (például 200 Ft-os névértékű követelést 100 Ft-ért vesz, majd sikerül 150 Ft-ot behajtania).Köszönettel:Vasvári Erzsébet

Amit a strómanokról tudni kell Cikk

A vállalkozói lét árnyékvilágának egyetlen látható eleme sok esetben a stróman, de arról csak keveset tudunk, kik ők valójában.

Minden eddiginél több adóvégrehajtás van folyamatban Cikk

Romlott az adózási morál Magyarországon: minden eddiginél több, csaknem 360 ezer adóvégrehajtás van folyamatban, és ezzel együtt az adóvégrehajtással érintett tartozás összege ez év július végén megközelítette az ezermilliárd forintot - állapította meg a feketelista.hu gazdasági adatbázis elemzésében.

Ennyit bukhat a költségvetés a fordított áfa uniós módosításán Cikk

Ahogy arról a napokban hírt adtunk, augusztus közepétől EU-s szinten két irányelvi módosítás lépett hatályba a közös hozzáadottérték-adózás területén az itt tapasztalt, elsősorban a határokon átívelő adócsalások visszaszorítására. Mindkét módosítás azonos témában fogant, éspedig a fordított adózás alkalmazásának szélesítésében és bevezetésének könnyítésében. Közös jellemzőjük még, hogy a tagállamok számára az új irányelvi szabályok aprópénzre váltása nem kötelezettség, hanem lehetőség, és ha élnek ezzel, akkor is csak átmeneti jelleggel, végső soron 2018 végéig tehetik. A következőkben áttekintjük, hogy az előzmények ismeretében a fordított adózásra vonatkozó opciók milyen hatással lehetnek rövid távon a magyar áfa-szabályok alakulására.

Fordított áfa: új EU-s irányelvek augusztus közepétől Cikk

Bizonyos agrárgazdasági termékeknél legfeljebb kilenc hónapra, másoknál legalább két évre teremti meg a fordított áfa adózás könnyített bevezetési lehetőségét az a két új uniós irányelv, amely augusztus közepétől lép hatályba. Az EU-s intézkedések egyértelműen az áfa csalások ellen irányulnak. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a nyári szabadságolások után azonnal megkezdi az új uniós szabályozás tanulmányozását, és folyamatosan napirenden kívánja tartani a fordított adózás ügyét, írja az agrárszektor.hu.

Adózási szempontok alapján vonzó lehet Magyarország a focistáknak Cikk

Egy gazdasági elemzés azt mutatja, hogy a külföldi labdarúgók számára adózási szempontból Magyarország jó célállomás lehet.

Nyolc jó dolog adóforintokból Cikk

Az adónk újraelosztása közben, a méretes bakik mellett találni néhány olyan projektet is, aminek akár örülhet is az, aki befizette rá a beugrót. A lista természetesen nem tükröz semmilyen sorrendet és teljességet. Kedves olvasók, kommentben várjuk a Ti kedvenceiteket!

nyelvtanfolyam Kérdés

Tisztelt Szakértő!A munkáltató a munkavállaló nyelvtanfolyamának költségét kifizeti. A szolgáltató és a munkáltató szerződést kötött, melyben rögzítették, hogy a nyelvtanfolyamot ki veszi igénybe. A nyelvtanfolyam összesen 60 óra, heti 2 órában. A számla a munkáltató nevére szól. A nyelvtanfolyamot nem akkreditált vállalkozás tartja. A munkavállalónak esetenként van szüksége az angolnyelvhasználatra, amikor külföldön szakmai továbbképzésen vesz részt a beszállító cégnél a termékeivel kapcsolatos tréningeken. Kérdésem: Egyéb jövedelemnek minősül ez a nyelvtanfolyam és bérként adózni kell utána vagy teljesen adómentes a munkavállalónak és a munkáltatónak?Köszönettel,

Világgazdaság: nő az adócentralizáció Cikk

A 2011-ben mért csökkenés után idén várhatóan 39 százalékra nő az adócentralizáció mértéke - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium a Világgazdaságot.

Programozásból származó jövedelem Kérdés

Tisztelt közösség, illetve olvasó. Adózás tekintetében egyáltalán nem rendelkezem ismeretekkel, és lényegében azért regisztráltam a honlapra, hogy a következő kérdésre választ kapjak:Diák vagyok, aktív hallgatói jogviszonnyal. Szeretnék saját készítésű mobiltelefonos alkalmazásokat az arra alkalmas alkalmazásboltban közzétenni (konkrétan android alapú alkalmazásról lenne szó, a GooglePlay áruházban szeretném publikálni). A szoftver értékesítése után, illetve a belőle származó egyéb jövedelem után milyen adózási kötelezettségeim vannak? Milyen formában tudom ezt legálisan végezni? Nem rendszeres tevékenységről lenne szó, mivel iskola mellett végezném, azt pedig egyenlőre nem tudom megbecsülni, hogy nagyságrendileg milyen bevételre számítok. Előre is köszönöm!

Örökölt részvények utáni adózás Kérdés

Örökségként megkapott, 50 millió forint névértékű zrt. részvényt a NAV 77 millió forintra értékelt, ez alapján állapította meg a fizetendőt. Az AKG Zrt az elmúlt években folyamatosan nyereséges volt, azonban osztalékot nem fizettek, az eredmény tartalékba került. Jogos-e a NAV adómegállapítása, illetve hogyan lehet a megállapított adó mértékét csökkenteni, hiszen az örökös kvázi "eszmei értéket" kapott!

Adóellenőrzési határidők 2013-ban Cikk

A címben foglaltakat a 2003. évi XCII. törvény, az adózás rendjéről (Art.) 92. §-a rögzíti, ami alapesetben 30 nap az ellenőrzés kezdetétől számítva. Összegyűjtöttük, mikor, mennyi idő áll az adóhatóság rendelkezésére az ellenőrzés lefolytatására.

Így adózunk 2013-ban Cikk

Ez évtől változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

Fontos módosítás az Adózás rendjéről szóló törvényben Cikk

Nem először fordul elő, hogy a jogalkotó a jogszabályszöveg módosításával szünteti meg a NAV önkényes és téves jogértelmezéseit. 2013. január 1-jétől a határozat jogerőssé válását követő 15. napon a NAV jogszerűen végezhet végrehajtási cselekményt, inkasszót nyújthat be a számlavezető bankhoz..Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Így kell adózni az e-kereskedelemben Cikk

Az e-kereskedelem voltaképpen gyűjtőfogalom: a megrendelés, a fizetés és a termékek szállítása vagy a szolgáltatások igénybevétele közül, ha csak az egyik is online történik, már e-kereskedelemről van szó. Adózási szempontból azonban fontos, hogy milyen mértékben tartalmaznak internetalapú megoldásokat az ügyletek, írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Biztosítás adóvonzata 2

Szipszer Tamás

adószakértő

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Tervezett kata szigorítás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close