333 találat a(z) adózás cimkére

Adózás 2013: cégként vagy egyéni vállakozóként éri meg működni? Cikk

Évi 40 millió forint bruttó bevétellel rendelkező egyéni vállalkozó vagyok, nincs alkalmazottam, de van négy gyermekem. Érdeklődöm, a jövő évben milyen adózási formát érdemes választanom? Esetleg cégként jobban járnék? Ha van jövőre valamilyen jobb ötlet, akkor van-e mód arra, hogy az idén felmerülő osztalékterhek (10+16%) a jövő évre átvihetők legyenek, és kedvezőbben adózzam le? Olvasói kérdésre Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője válaszol.

Tételes adó: ennyit kell fizetni januártól Cikk

Ki választhatja a tételes kisadózást és mennyit kell fizetnie 2013 januártól? Olvasói kérdésre Angyal József, az Adózóna okleveles adószakértője válaszol.

Domokos: sok bizonytalanság övezi a jövő évi költségvetést Cikk

A 2013-as költségvetési javaslat finanszírozási elképzelései az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint számszakilag kimunkáltak és megfelelően alátámasztottak, de a tervezetet számos bizonytalansági tényező övezi, amelyek sikeres és hatékony kezeléséhez elengedhetetlen a biztos finanszírozási háttér.

Változások, amelyek a legtöbb adózót érintik szeptembertől Cikk

A nyári pihenésről visszatérve az őszi szezon megkezdése előtt célszerű áttekintenünk az előttünk álló adózási teendők listáját, átgondolni az év első felében bekövetkezett gazdasági események adóvonzatait, illetve fontos előre látnunk, hogy az év hátralévő részében milyen feladatok várnak még ránk. Ha csoportosítani szeretnénk az adózási tennivalókat, akkor érdemes egyrészről a Munka Törvénykönyvében és az adójogszabályokban történt változtatásokat áttekinteni, másrészről pedig az aktuális, vagy „örökzöld” közeljövőbeli adózási teendők közül célszerű szemezgetnünk.

Diákmunka adózása és munkajogi szabályozása Cikk

A munkát vállaló diák, tanuló a Munka Törvénykönyve szerint fiatal munkavállalónak számít, ha a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be. A munkavállaó korának adózási szempontból ugyan nincs jelentősége, de munkajogi szempontból annál inkább. A diákmunka adózására vonatkozó szabályok mellett a fiatalkorúak foglalkoztatására vonatkozó munkajogi szabályokat szedtük össze.

Hogyan tovább kisvállalkozások? – Választási lehetőség az adózási modellek között Cikk

A kisvállalkozási körben adózási választási lehetőségek sorozata várja jövőre az adózókat, hiszen a jelenlegi speciális formák – úgymint eva, ekho, átalányadó – mellett két újabb modell is szerepel a beterjesztett törvényjavaslatban. A következőkben ezeket hasonlítjuk össze, továbbá azt vizsgáljuk, hogy a kisvállalkozás költségszerkezet függvényében hogyan alakulnak az egyes adózási formáknál az elvonások.

Ők lehetnek a tételes adó nyertesei Cikk

A Parlament elé T/7954 számon beterjesztette a kormány a „Kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról” szóló törvényjavaslatot. Kik lehetnek a kisadózó vállalkozások által fizetendő tételes adó nyertesei?

Hipa: mikor kell fizetni raktározás után? Cikk

Átmeneti raktárbérlet keletkeztet-e iparűzési adó kötelezettséget, ha csak raktározás történik, értékesítés nem?

Falusi turizmus: megszűntek a kedvezmények, hogyan kell adózni? Cikk

Az alkalmi falusi és agroturisztikai szolgáltatás adózási szabályaiból jelenleg mi a hatályos? Olvasói kérdésre Szolnoki Béla, az Adózóna adószakértője válaszol

Ez történt a héten adófronton Cikk

Új autó után járó kisvállalkozói kedvezmény, az önkéntes pénztárba gyűjtött tőke felhasználása, nyugdíjszámítás szabályai – többek között erről írt a héten az Adózóna.

A magyar válságadó sajátosságai Cikk

A hazai távhőszektorba évente nagyjából a Főtáv jelenlegi piaci értékének megfelelő korszerűsítésösztönzési pénzt önthetne a kormány a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tétele címén beszedett adóból. Mivel azonban ezt a költségvetési hiány csökkentésére költik, a fogyasztók nem a szolgáltatás minőségén érzik majd meg, hogy a sarc jövőre megduplázódik.

Válaszadó 2012/2. Cikk

VálaszAdó 2012/1. Cikk

Adót vetnek ki a lengyel bankokra Cikk

Lengyelország még idén bevezeti a bankadót - mondta szerdán egy pénzügyi fórumon a lengyel pénzügyminiszter. Jan Vincent-Rostowski részleteket egyelőre nem közölt a készülő törvényről.

Változik a bejelentési kötelezettség januártól Cikk

A magyar társaságokhoz nem önálló tevékenység végzésére kirendelt külföldiekre vonatkozó bejelentési kötelezettség 2012-től módosul. Jövőre minden olyan külföldi magánszemélyre kiterjed a bejelentési kötelezettség, akinek az Szja törvény és a kettős adóztatást elkerülő egyezmények előírásait figyelembe véve személyi jövedelem adókötelezettsége keletkezik vagy várhatóan keletkezni fog Magyarországon.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alapítvány – elengedett kötelezettség és üdülési térítés számlázása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Iparűzési adó feltöltés bevallása, ha az előlegfizetés nem történt meg

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X