333 találat a(z) adózás cimkére

Vásárolt követelés behajtásából származó nyereség Kérdés

Amit a strómanokról tudni kell Cikk

A vállalkozói lét árnyékvilágának egyetlen látható eleme sok esetben a stróman, de arról csak keveset tudunk, kik ők valójában.

Minden eddiginél több adóvégrehajtás van folyamatban Cikk

Romlott az adózási morál Magyarországon: minden eddiginél több, csaknem 360 ezer adóvégrehajtás van folyamatban, és ezzel együtt az adóvégrehajtással érintett tartozás összege ez év július végén megközelítette az ezermilliárd forintot - állapította meg a feketelista.hu gazdasági adatbázis elemzésében.

Ennyit bukhat a költségvetés a fordított áfa uniós módosításán Cikk

Ahogy arról a napokban hírt adtunk, augusztus közepétől EU-s szinten két irányelvi módosítás lépett hatályba a közös hozzáadottérték-adózás területén az itt tapasztalt, elsősorban a határokon átívelő adócsalások visszaszorítására. Mindkét módosítás azonos témában fogant, éspedig a fordított adózás alkalmazásának szélesítésében és bevezetésének könnyítésében. Közös jellemzőjük még, hogy a tagállamok számára az új irányelvi szabályok aprópénzre váltása nem kötelezettség, hanem lehetőség, és ha élnek ezzel, akkor is csak átmeneti jelleggel, végső soron 2018 végéig tehetik. A következőkben áttekintjük, hogy az előzmények ismeretében a fordított adózásra vonatkozó opciók milyen hatással lehetnek rövid távon a magyar áfa-szabályok alakulására.

Fordított áfa: új EU-s irányelvek augusztus közepétől Cikk

Bizonyos agrárgazdasági termékeknél legfeljebb kilenc hónapra, másoknál legalább két évre teremti meg a fordított áfa adózás könnyített bevezetési lehetőségét az a két új uniós irányelv, amely augusztus közepétől lép hatályba. Az EU-s intézkedések egyértelműen az áfa csalások ellen irányulnak. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a nyári szabadságolások után azonnal megkezdi az új uniós szabályozás tanulmányozását, és folyamatosan napirenden kívánja tartani a fordított adózás ügyét, írja az agrárszektor.hu.

Adózási szempontok alapján vonzó lehet Magyarország a focistáknak Cikk

Egy gazdasági elemzés azt mutatja, hogy a külföldi labdarúgók számára adózási szempontból Magyarország jó célállomás lehet.

Nyolc jó dolog adóforintokból Cikk

Az adónk újraelosztása közben, a méretes bakik mellett találni néhány olyan projektet is, aminek akár örülhet is az, aki befizette rá a beugrót. A lista természetesen nem tükröz semmilyen sorrendet és teljességet. Kedves olvasók, kommentben várjuk a Ti kedvenceiteket!

nyelvtanfolyam Kérdés

Világgazdaság: nő az adócentralizáció Cikk

A 2011-ben mért csökkenés után idén várhatóan 39 százalékra nő az adócentralizáció mértéke - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium a Világgazdaságot.

Programozásból származó jövedelem Kérdés

Örökölt részvények utáni adózás Kérdés

Adóellenőrzési határidők 2013-ban Cikk

A címben foglaltakat a 2003. évi XCII. törvény, az adózás rendjéről (Art.) 92. §-a rögzíti, ami alapesetben 30 nap az ellenőrzés kezdetétől számítva. Összegyűjtöttük, mikor, mennyi idő áll az adóhatóság rendelkezésére az ellenőrzés lefolytatására.

Így adózunk 2013-ban Cikk

Ez évtől változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

Fontos módosítás az Adózás rendjéről szóló törvényben Cikk

Nem először fordul elő, hogy a jogalkotó a jogszabályszöveg módosításával szünteti meg a NAV önkényes és téves jogértelmezéseit. 2013. január 1-jétől a határozat jogerőssé válását követő 15. napon a NAV jogszerűen végezhet végrehajtási cselekményt, inkasszót nyújthat be a számlavezető bankhoz..Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Így kell adózni az e-kereskedelemben Cikk

Az e-kereskedelem voltaképpen gyűjtőfogalom: a megrendelés, a fizetés és a termékek szállítása vagy a szolgáltatások igénybevétele közül, ha csak az egyik is online történik, már e-kereskedelemről van szó. Adózási szempontból azonban fontos, hogy milyen mértékben tartalmaznak internetalapú megoldásokat az ügyletek, írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Haszonbérleti szerződés: adómentes vagy nem

Lepsényi Mária

adószakértő

Láncügylet Kanári-szigetekre

Verbai Tamás

jogász

Külföldi napidíj

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X