333 találat a(z) adózás cimkére

Magyar munkavállaló Észtországban Kérdés

Most még elkerülheti a bírságot, dönthet adózásáról, ha ezekre figyel Cikk

Decemberben, illetve az adóév utolsó hónapjában több, adózással kapcsolatos bejelentés, bevallás és befizetés esedékes, amelynek elmulasztása bírságot vagy az adózó szándékától eltérő adózást vonhat maga után. Praktikus tudnivalók a kata, a kiva, az eva választásáról, az adók feltöltéséről.

Adózási fejtörést okoznak az új szabályok Cikk

A néhány hete hatályba lépett elszámolási törvény adózási vonatkozásai, és az amerikai adózók azonosításának részletszabályai is fejtörést okozhatnak a hazai pénzintézeteknek. A Deloitte néhány jelentős, kifejezetten a szektort érintő jövő évi változást, és a legfontosabb nyitott kérdéseket gyűjtötte össze.

Nyereményjáték adózása Kérdés

Saját építésű lakás átminősítése Kérdés

Bezáródnak az adózási kiskapuk Cikk

Írország fokozatosan bezárja azokat a kiskapukat, amelyek lehetővé tették a multinacionális vállalatoknak, hogy elkerüljék az adókötelezettségeik egy részét – írja a Reuters-re hivatkozva a vg.hu.

Külföldi kiküldetés elszámolása Kérdés

Alig adóznak a menő cégek – szigorítanának a szabályokon a szlovákok Cikk

Széleskörű szigorításokat tervez a vállalkozók adóalap-csökkentésének feltételeiben jövő januártól a szlovák kormány - közölte honlapján a Pravda független szlovák lap kedden.

Orbán Viktor az adóztatásról Cikk

Az elvi kérdéseknek meg kell előzniük a személyi döntéseket - hangoztatta Orbán Viktor az MTI kérdésére szerdán kora este Brüsszelben, amikor megérkezett az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozójára.

Újabb adózási kiskaput zárt be az EU Cikk

Az agresszív adótervezés elleni fellépés legújabb eredménye a vállalatcsoporton belüli osztalék-kifizetések adóztatását szabályozó EU irányelv múlt héten elfogadott módosítása. Az EU egy olyan kiskaput zár be, melynek kihasználásával a vállalatcsoportok eddig mind az anyavállalat, mind a leányvállalat tagállamában kibújhattak az adókötelezettség alól, több milliárd eurós bevételkiesést okozva a nemzeti költségvetések számára. Nemzetközi trendek alapján a jövőben még szigorúbb fellépésre lehet számítani a jogszabályok szövegének megfelelő, de elsődlegesen adóelkerülést szolgáló tranzakciókkal szemben – hívja fel a figyelmet a Ryan globális adótanácsadó cég szakértője.

Online póker adózása Kérdés

Megjelent a júniusi VálaszAdó Cikk

Az adóbevallások és beszámolók készítését segítő cikközönünk mellett számos érdekes és hasznos adózási, számviteli, társadalombiztosítási, munkajogi kérdésben nyújtottak támpontot és foglaltak állást szakértőink az elmúlt hónapban.

Szeretne véleményvezér lenni? Most itt az esély Cikk

Adózási, számviteli, munkaügyi, illetve társadalombiztosítási területen dolgozó előfizetőink vagy volt előfizetőink jelentkezését várjuk egy kötetlen beszélgetésre, amelyen szeretnénk felmérni az Adózónával kapcsolatos tapasztalataikat. Jelentkezzen most: [email protected]

Legyen Ön is véleményvezér! Hol vannak fekete lyukak az adózásban? Cikk

Adózási, számviteli, munkaügyi, illetve társadalombiztosítási területen dolgozó előfizetőink vagy volt előfizetőink jelentkezését várjuk egy kötetlen beszélgetésre, amelyen szeretnénk felmérni az Adózónával kapcsolatos tapasztalataikat.

Ha társasház, akkor magánszemély! Bizarr adózási szabályok Cikk

A társasház nem jogi személy, ezért adóalanyként nem illeszkedik automatikusan az általános szabályozás kereteibe. Fő funkciója a közös tulajdonnal kapcsolatos felelősség és működtetés biztosítása, amelyhez döntően a tulajdonostársak befizetéseiből biztosítják a forrásokat. Ugyanakkor a társasházak többsége – bár vállalkozási tevékenységet nem folytathat – jellemzően a közös tulajdon hasznosítása révén és egyéb (például támogatás, kamat) formában jövedelmet is szerez. Mit kell tudni a társasházi jövedelmek adózásáról?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó feltöltés bevallása, ha az előlegfizetés nem történt meg

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X