6 találat a(z) adózás 2019 cimkére

Támogatás, megerősítés, tájékozódási pont – az Adózóna egész éven át segíti munkáját Cikk

Amiért önnek is érdemes előfizetnie: • Kitűnő ár-érték arány! • Hiteles szakmai támogatás! • Max csomagban a most megjelenő 2020-as HVG Adó- és Tb különszámok! • Prémium csomagban a HVG Adó- és Tb- mellett a 2020-as HVG-Munkajog különszámot is megkapja! • Megrendelésével most garantált 2000 Ft-os HVG könyvkupont kap, ésrészt vesz a sorsoláson, ahol várgesztesi wellness hétvégét nyerhet családjának, vagy az 50 db termobögre egyikét!

Cég másik cégben való üzletrészének átruházása Kérdés

Tisztelt Pölöskei Pálné Szakértő Asszony! Köszönöm válaszát a "Cég másik cégben való üzletrészének átruházása" tárgyú kérdésemre vonatkozóan: https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_15_Ceg_masik_cegben_valo_uzletreszen_qfo. További kérdésem merült fel, ami az alábbi: Az "A" Kft.-ben 95 százalékos tulajdonos magánszemély nem tulajdonosa "B" Kft.-nek. A Ptk. vonatkozó rendelkezéseit értem, de áll-e fenn szja-, szocho-, egyéb adó- vagy járulékfizetési kötelezettsége a magánszemélynek (ha jól értem, a társaságnak nincs tao-fizetési kötelezettsége), ha például egy 100 millió forint könyv szerinti értékű részesedést 5 millió forintért vásárol meg? További segítségét köszönöm!

Viszik a SZÉP-kártyát, mint a cukrot Cikk

Jelentősen nőtt a SZÉP-kártyákra érkezett juttatások értéke idén az első negyedévben a kártyakibocsátók adatai szerint, idén a cafeteria-rendszer átalakítása miatt a feltöltések jelentősen meghaladják majd a tavalyit – közölte az OTP Bank, az MKB Bank és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Egyesületek, (köz)alapítványok, köztestületek adózása 2019-ben Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nonprofit szervezetek – egyesületek, köztestületek, (köz)alapítványok – adózásának 2019. évi alapvető szabályairól.

Kft. tözstőkéjének eladása Kérdés

T. Szakértő! Egy kft. eladja törzstőkéjének 90 százalékát, 2,7 millió forint értékben. A jegyzett tőke 3 millió forint. Kérdésem, hogy magánszemélyként mennyit kell az eladás után fizetni, illetve a kft.-nek milyen kötelezettsége keletkezik ezáltal? Válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel Bm

Megbízható forrás, nélkülözhetetlen munkatárs Cikk

Amiért önnek is érdemes előfizetnie: • Kitűnő ár-érték arány! • Hiteles szakmai támogatás! • Legújabb, Prémium csomagunkban a HVG Adó- és Tb- mellett a 2019-es HVG-Munkajog különszámot is megkapja! • Megrendelésével most garantált 2000 Ft-os HVG könyvkupont kap, és exkluzív teacsomagot is nyerhet!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Online pénztárgép

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close