13 találat a(z) adóvégrehajtás cimkére

Beindulnak az adóvégrehajtások Cikk

A pandémia miatti korlátozások enyhülésének nagyon örülünk, de rossz hír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elindul az adóvégrehajtások foganatosítása érdekében.

BKIK: adóvégrehajtási moratóriumot a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozásoknak Cikk

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő vállalkozásoknak, azt javasolja, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által indított hatósági beszedési megbízások kiadását – közölte a köztestület szerdán az MTI-vel.

Július 6-án újraindulnak az adóvégrehajtások Cikk

Az adóhatóság előtt 2020. március 24-én folyamatban volt végrehajtási eljárások automatikusan szünetelnek a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig. A kormány bejelentése szerint a veszélyhelyzet június 18-ával megszűnt, így az adóvégrehajtások 2020. július 6-án újrakezdődnek.

Adóvégrehajtás felfüggesztése: mire vonatkozik, és mire nem? Cikk

Olvasónk az adóvégrehajtási eljárás felfüggesztésével kapcsolatos új szabályok értelmezésében kért segítséget. Kérdéseire Kocsis Zoltán közgazdász (Dr. Szeiler és Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda) válaszolt.

Adóvégrehajtás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az 57/2020. kormányrendelet 9. § (1) bekezdésének tartalmát nem tudom másként értelmezni, hogy a március 24-én már folyamatban levő végrehajtási eljárásokat fel kell függeszteni a járványügyi vészhelyzet végét követő 15. napig. Azt viszont nem találom a jogszabályok sokaságában, hogy új eljárások indításával is köteles az adóhatóság, várni ezen időpontig. Ha nem köteles, indíthat végrehajtást akár korábbi késedelem miatt, de ami rázósabb: az elmúlt közel két hónapban keletkezett késedelem behajtása végett. Nagyon bízom benne, van ilyen fék, de kérem segítsenek: elegendő a jogszabályhelyet megjelölni. Köszönettel: Kisházi Sándor

Az adóvégrehajtások szünetelnek, de adót fizetni továbbra is kell Cikk

A 2020. március 24-én hatályba lépett kormányrendeletben a kormány kibővítette a veszélyhelyzeti intézkedések körét, és előírta, hogy az adóhatóság előtt folyamatban levő végrehajtási eljárások a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig szünetelnek. A vállalkozások azonban nem mentesülnek az adó önkéntes megfizetése alól – írja közleményében a Deloitte Legal.

Visszaesett az adóvégrehajtások száma Cikk

Az elmúlt évben az adótartozások behajtására 538 227 esetben indított végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hatalmas szám ellenére 35 százalékkal kevesebb esetben, mint 2015-ben, amikor 826 619 alkalommal nyúlt az adóhatóság ehhez az eszközhöz – közölte a feketelista.hu.

Új stílus az adóvégrehajtásban Cikk

Az elmúlt évben 826 619 esetben indított végrehajtást az adó befizetésével elmaradt hátralékosok ellen az adóhatóság. Ez ugyan a 2014-es esztendőhöz képest (809 787) alig 2 százalékos növekedés, az ügyekben érintett adótartozások összege azonban 11 százalékos emelkedést mutat. Tavaly összesen 1345 milliárd forint adótartozás végrehajtását kezdeményezte az adóhatóság; 2014-ben a hasonló intézkedés 1213 milliárd, 2013-ban pedig 1181 milliárd forint beszedésére terjedt ki – tájékoztat a feketelista.hu.

Negatív bankszámla könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A könyvelt cég adóvégrehajtást követően az év végi záró bankszámlakivonatot úgy kapta meg, hogy a hó végi terhelések miatt a számla negatív lett. A könyvelés is így történt a bizonylat alapján. A 1429-es bevallást viszont a NAV nem tudta ezekkel az adatokkal feldolgozni, mert a pénzeszközök összege kisebb volt, mint a pénztár (A01 lap 10. és 11. sorai). Mikor járok el helyesen: ha a könyvelés változatlanul hagyása mellett módosítom a bevallást (a negatív résszel növelve a kötelezettségeket), vagy a bizonylattal ellentétben ezt a könyvelésen is átvezetem, és a mérleg is ennek megfelelően módosul?

Több mint 300 ezer adós ellen folyik adó-végrehajtás Cikk

Minden eddiginél több, 336 700 adóvégrehajtás folyik az adósok ellen, amiből 873,3 milliárd forint beszedését célozta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a tizenegy állami nyilvántartás adatait feldolgozó feketelista.hu.

Számban és értékben is több az adóvégrehajtás 2012-ben Cikk

Május végéig 134.800 adóvégrehajtást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ezekből 156,5 milliárd forint folyt be, a végrehajtások száma 3,3 százalékkal, míg a befolyt összeg 6,7 százalékkal növekedett egy év alatt - közölte a feketelista.hu céginformációs adatbank.

Adóvégrehajtás: többezer új ügy hetente Cikk

Magyarországon jelenleg mintegy 120 ezer cég ellen folyik adóvégrehajtás, az érintett vállalatok összhátraléka pedig 534 milliárd forint - derül ki a fekelista.hu internetes portál legfrissebb összesítéséből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján készült.

Több mint 100 ezer adós cég a feketelistán Cikk

Az elmúlt egy évben folyamatosan mintegy 120 ezer vállalkozás neve szerepel az adóvégrehajtás alá vont cégekről készült listán annak ellenére, hogy hetente több mint ötezer cég adóvégrehajtási ügyét lezárják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használt tárgyi eszközök átvétele és vámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

9 személyes személygépjármű vásárlás

Bunna Erika

adótanácsadó

Román magánszemélynek számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close