44 találat a(z) adóváltozások cimkére

Mely adónemektől szabdulhatnánk meg? Cikk

A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter is hitet tett amellett, hogy az adórendszer egyszerűsítésének jegyében 10-12 adónemet megszüntetnek. Ebben bírhatják az adóval szakszerűen foglalkozók támogatását. Kevés kérdésben van teljes egyetértés a szakmában, de ez bizonyosan közéjük tartozik. Vámosi-Nagy Szabolcs kommentál.

Eltörölnék a szuperburttót, emelik a minimálbért, 10 százalék lesz a társasági adó Cikk

Magyarországon a nyereséges kis- és középvállalkozások (kkv-k) teljes köre 10 százalékos kulccsal fog adózni, a kedvezményes kulcs igénybevételét korlátozó feltételek megszűnnek - ismertette Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért felelős államtitkára csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón.

Vámosi-Nagy az adótörvények változásáról: túl a kafkai fantázián Cikk

Az adószabályok alakulása a mindennapok részévé vált, sajnos, a napi politika szerves eleme is. Ez utóbbit azért nevezem sajnálatosnak, mert a politikai gondolkodás természetszerűleg megelőzi a szakmait, s ez - adott esetben - igencsak furcsa végeredményhez vezet - írja Vámosi-Nagy Szabolcs az Élet és Irodalomban.

Szja-szabályok egyszerűsítése: zene füleinknek? Cikk

Áttekinthetetlen és feleslegesen bonyolult a jelenlegi magyar személyi jövedelemadózás szerkezete, melyen érdemben, csak egy új és egyszerűbb jogszabály segíthetne. Többek közt ezt a gondolatot sugallja a mai naptól megtekinthető az adózásról szóló zenés-táncos produkció, az ADÓZENE 2009 teljes, 10 perces változata.

Adójóváírás: mi volt és mi lesz? Cikk

Az adójóváírás (alkalmazotti kedvezmény) jelenleg is használatos formája 1997-ben került be a személyi jövedelemadó törvénybe. Bevezetését indokolta, hogy ez időben az alkalmazottaknak viszonylag csekély „adótervezési” (adóelkerülési) lehetőségük volt, szemben a vállalkozókkal. Ez a 2000-es években megváltozott. Az úgynevezett cafetéria elemek felfuttatása révén a bérből-fizetésből élők is jelentős adómentes bevételekhez juthattak. Mi történt ezután?

Havi standolás, zárjegyelszámolás és e-adatszolgáltatás Cikk

Napi helyett havi standolás, zárjegyelszámolás és elektronikus adatszolgáltatás a jövedéki törvény idei változásának néhány fontos eleme, melyek egy része az érintett termékek feketepiacának visszaszorítását célozza.

Adózóna-konferenciák - 2009. május - június Cikk

Az Adózóna és partnere, a Conforg 2009-ben is több, az adózást érintő témában rendez konferenciát. Az elméleti előadásokon kívül számos konzultációs lehetőséget biztosítunk a szakértőkkel, akik a témákat a legjobban ismerik.

Megszűnő adókedvezmények és megadóztatott cafeteria, mi változik még? Cikk

Több mint húsz törvény módosítására van szükség a kormány gazdaságösztönző programjának megvalósításához, amelynek konkrét intézkedéseit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn a parlamentben ismerteti

Adóváltozások február 1-től Cikk

Néhány, az adót és az illetékeket érintő változás lép hatályba február elsején, ilyen a 250 ezer forint feletti készpénzforgalom korlátozása, a módosított cégautóadó, a standolási szabályok változása, illetve a parlamenti képviselők költségtérítése után megfizetendő 15 százalékos adó.

Hogyan lehetne megfékezni az "elbocsátás-számlálót"? Cikk

Rendkívüli időkben érdemes elgondolkodni azon, hogy az adótörvényeken keresztül is próbáljunk enyhíteni a vállalkozások terhein, illetve, hogy érdemes lenne felülvizsgálni korábbi álláspontokat, dogmákat. Véleményem szerint a mostani válság több adóalap-módosító tétel felülvizsgálatát is megkívánhatja. Egy életből vett példával illusztrálva.

Adójavaslatok: 3 milliós határ, 3 százalékos felajánlás, levonható hipa Cikk

Az SZDSZ által javasolt adó- és járulékintézkedések - a kormány által beterjesztettekkel együtt - több mint 400 milliárd forinttal javítanák az adófizetők és a vállalkozók versenyképességét - mondta Kóka János frakcióvezető a párt parlamenti képviselőcsoportjának és ügyvivő testületének közös csütörtöki budapesti ülése után.

Adójogi és számviteli változások az energiaiparban Cikk

Az energiaipari szektor szereplőinek számolniuk kell a több ponton módosult számviteli törvény új rendelkezéseivel, valamint a transzferárak és a helyi iparűzési adó megváltozott szabályozásával. Eközben eleget kell tenniük az áfatörvény legújabb módosításából következő kötelezettségeiknek is. A Delloitte szakértői az energiaipar aktuális adójogi és számviteli változásaira hívják fel a figyelmet.

Veres 200 milliárd forintos teherkönnyítés lehetséges Cikk

A 2009. évi adóváltoztatások keretében 200 milliárd forintos teherkönnyítésre lát lehetőséget a Pénzügyminisztérium, ezen belül a direkt adókönnyítésre 100 milliárd forint juthat - mondta Veres János pénzügyminiszter a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) csütörtöki elnökségi ülésén.

Mégsem kellenek új adók a költségvetési lyukak betöméséhez? Cikk

Az Alkotmánybíróság (AB) által megsemmisített házipénztáradó és a részben már visszatérített regisztrációs adó után újabb változások borzolták az adózók kedélyeit. Az elvárt adó helyetti szigorúbb APEH-revízió, az EU-kompatibilis iparűzési adó mellett a legnagyobb felhördülést az ingatlanadó várható bevezetése okozta. Egyes adószakértők szerint azonban új adók nélkül is pótolható a költségvetési hiány.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs