11 találat a(z) adópolitika cimkére

Agresszív adópolitika bejelentése: sok még a kérdőjel Cikk

Nemcsak adótanácsadókra, hanem bankokra, könyvelőkre és egyéb tanácsadókra is kiterjed az adóstruktúrák bejelentésének kötelezettsége – derült ki a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara és a Jalsovszky Ügyvédi Iroda közös konferenciáján.

Varga: Magyarország nem támogatja a tagállami adópolitika korlátozását Cikk

Magyarország továbbra sem támogatja a tagállamok adópolitikai szuverenitását korlátozó javaslatokat – szögezte le Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozását (Ecofin) követően. Az Európai Bizottság a nemrég benyújtott javaslata alapján fokozatosan átállna az adózási kérdésekben az egyhangú döntéshozatalról a minősített többségi szavazásra, amit a tagállamok széles köre, köztük Magyarország is elutasít.

Tállai: ötezerrel több új lakás; tovább dagadó zsebek Cikk

Összefoglalta az idei eredményeket és a jövő évi kilátásokat évértékelő sajtótájékoztatóján Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Ez a baj a magyar adópolitikával Brüsszel szerint Cikk

Közzétette az uniós tagállamok számára készített országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásait szerdán az Európai Bizottság, amely Magyarország esetében öt ajánlást fogalmazott meg.

Kormányzati segítség az adóváltozások megértéséhez Cikk

A jövő évi adópolitika fókuszában a pénzügyi egyensúly biztosítása, a vállalkozni kívánók megbecsülése áll, valamint a jövedelmeket terhelő adók súlyának csökkentése a fogyasztási forgalmi adók szerepének növelése mellett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.

Adóváltozások: ezeket tervezi a kormány 2013-ban Cikk

A kormány jövőre is folytatja az adórendszer átalakítását, így többek között célzott adókedvezményekkel segíti a munkahelyek megőrzését, jön a kisadózók tételes adója és a tranzakciós illeték, valamint újabb három kisadó szűnik meg - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) A megújuló Magyarország adópolitikája című összegzésében.

Regionális visegrádi adóügyi konferenciát tartottak Prágában Cikk

Az adópolitika hatása a négy visegrádi ország gazdaságára a mai nehéz pénzügyi-gazdasági helyzetben volt a fő témája annak a regionális adóügyi konferenciának, amelyet kedden tartott Prágában az Amerikai Kereskedelmi Kamara.

Orbán: a kormány nem adja fel az önálló magyar adópolitikát Cikk

Az eurózóna kormányközi megállapodásához való csatlakozással kapcsolatban ami biztos, hogy Magyarország nem kíván csatlakozni semmilyen megállapodáshoz, amely adóharmonizációs lépéseket tartalmaz, vagyis a kormány nem hajlandó feladni az önálló magyar adópolitikának a gazdaságot versenyképessé tevő intézkedéseit - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután hivatalos látogatáson fogadta Petr Necas cseh kormányfőt.

Navracsics: "Pontosan tudtuk, mi fog történni Cikk

A kormány számított arra, hogy lesz népszerűségvesztés, hiszen egy szétzilált Magyarországot kell olyan állapotba hoznia a ciklus végére, hogy erős gazdasága és erős társadalma legyen, versenyképes országgá váljon - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Népszabadság szombati számában megjelent interjúban.

Vámosi-Nagy az adótörvények változásáról: túl a kafkai fantázián Cikk

Az adószabályok alakulása a mindennapok részévé vált, sajnos, a napi politika szerves eleme is. Ez utóbbit azért nevezem sajnálatosnak, mert a politikai gondolkodás természetszerűleg megelőzi a szakmait, s ez - adott esetben - igencsak furcsa végeredményhez vezet - írja Vámosi-Nagy Szabolcs az Élet és Irodalomban.

Van-e összefüggés: évközi adóváltozások és a szomszédos adópolitika Cikk

A déli szomszédos országok erős adójogi vonzerőt gyakorolnak a magyar vállalkozókra – erősíti meg Gerendy Zoltán, a BDO Forte könyvvizsgáló cég ügyvezető partnere, aki külföldi kollégáival nemrég csokorba szedte a régió országainak adómértékét. Az adóreform csak a második lépés lehet a jelenlegi helyzetben – mondja a válságkezelésről. Mi legyen az első?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás, kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Minimumjárulék és gyes

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Táppénz-jogosultság

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close