296 találat a(z) adómentes cimkére

Értékhatár nélkül, adómentesen fizethetnek a szülők a Start-számlára Cikk

Nemcsak a szülők, hanem más hozzátartozók is nyithatnak Start-számlát a megszületett gyermekeknek, az életkezdési támogatás kezelésére szolgáló számlára a hozzátartozók már értékhatár nélkül fizethetnek be, adómentesen.

Vége az adómentes pálinkának: bódulat után kijózanodás? Cikk

Aki a témát valamelyest ismeri, azt nem érhette igazán meglepetés akkor, amikor az Európai Bizottság (EB) felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a személyes használatra szóló, háztartásonként 50 liter/év mennyiségig terjedő jövedékiadó-mentességet a pálinkára, amelyet az érintett háztartások saját alapanyagból saját maguk vagy – a saját alapanyagot szolgáltatva – szeszfőzdék bérfőzetésben állítanak elő. Inkább az a meglepetés, hogy minderre közel két év után került sor.

Már csak néhány napig lehet adómentesen végtörleszteni Cikk

Csak december 31-ig lesz folyósítható adómentesen a munkáltató végtörlesztési támogatása. Közeleg a december 30-i bejelentési határidő, amelynél azért figyelni kell, hogy nem december 31-e, hanem 30-a.

Ahol megúszhatják az adót a kisvállalkozások Cikk

Adómentességgel segít a legalacsonyabb havi forgalmat bonyolító kisvállalkozásokon a kínai vezetés.

Szinte adómentesen vihető ki a profit az országból Cikk

Szinte adómentesen vihető ki a profit a pénzügyi szolgáltatók magyarországi leányain keresztül, jóllehet az offshore-világ öt éve megszűnt.

Biztosítás: meddig ne nyúljunk a pénzünkhöz? Cikk

Biztosítási szerződés alapján kifizetett összegek meddig és milyen feltételekkel lehetnek adómentesek? Összefoglaltuk alegfontoabb tudnivalókat.

Mikor nem adómentes a juttatás? Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló (szja) törvény 1.sz. mellékletének 3. pontja tartalmazza egyebek között azokat az ún. közcélú juttatásokat, amelyeket a közhasznú és egyes más szervezetek adómentesen adhatnak magánszemélyeknek.

Becsukódik egy adókiskapu a befektetők előtt Cikk

Csökken jövőre a kamatadó, de az eddig adómentes hozamokra is kivetik. Becsukódik egy adókiskapu a befektetők és a megtakarítók előtt.

Végkielégítés különadója: sok múlik az APEH-nyomtatványán Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint félreértésen alapszik az az Adózóna által elsőként közölt jogszabály-magyarázat, miszerint akár a négymillió forintig is különadómentes lehet a végkielégítés. Angyal József szerint azonban az NGM álláspontja a jogszabály téves értelmezésén alapul.

Lex takarítónő: hol van a buktató? Cikk

Sokan találgatták, hogy mi lehetett a jogalkotó szándéka a házkörüli munkák adómentessé tételével. Jelentősebb bevétel ugyanis ebből nem fog befolyni, továbbá olyan munkát tett a jogalkotó adómentessé, ami után eddig sem fizettek adót. A megoldást a regisztrációban kell keresni.

Adómentes alkalmi munka és illetékmentes öröklés Cikk

Augusztustól nem kell bevallani az alkalmi munkát és adómentes a háztartásban végzett alkalmi munka, nem kell befizetni a luxusadó második részletét és illetékmentes lesz az öröklés egyeneságon. Az adóváltozások egy része már augusztusban életbe lép.

Meddig különadó-mentes a végkielégítés? - számítási példák Cikk

Különadó-mentesek a havi egymillió forint alatti jövedelmek alapján fizetett végkielégítések, amennyiben nem több mint 4 hónapig fizetik. Az erről szóló törvényjavaslatot pénteken terjesztették be. Kiknek kell 98 százalékos különadót fizetni és mekkora összegtől?

Cafetéria: csak egy juttatás lesz adómentes januártól Cikk

A béren kívüli juttatások adózására vonatkozó szabályokat a 2010-es adócsomag több ponton is felülírta. Beszűkül az adómentesen igénybe vehető juttatások köre, még mindig juttatásban részesülő magánszemély által felhasználható érték még így is magasabb, mintha ugyanazt bérként kapta volna meg. Érdemes élniük a munkavállalóknak a kedvezményes adózási körbe tartozó juttatási formákkal.

Hogyan úszhatjuk meg az ingatlanadót? Cikk

A most megszavazott vagyonadó törvényben az adó tárgya az ingatlan. Tévesen került kommunikálásra, hogy 30 millióig adómentes az ingatlan. Valójában minden ingatlan - mint az adó tárgya - adóköteles. Adókedvezményeket, adó alóli mentességeket az adó alanyai (adófizetésre kötelezettek), a magánszemélyek kaphatnak. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Iskolakezdési támogatás: még adómentesen, már júniustól Cikk

A béren kívüli juttatások rendszerében az iskolakezdési támogatás nyújt segítséget az iskolakorú gyermekes szülők számára, idén még változatlanul adó- és járulékmentesen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Belső szabályzat

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close