296 találat a(z) adómentes cimkére

Munkáltatói lakástámogatás: az adómentességhez ezeket kell betartani Cikk

Milyen esetekben adhat adómentes támogatást lakáscélú hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez a munkáltató. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatót adott ki a feltételekről.

Támogatná dolgozója devizahitel-törlesztését? Így van rá lehetősége Cikk

Adhat-e a gazdasági társaság tagjának vagy munkavállalójának devizahitel törlesztésére támogatást? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné adószakértőnk válaszolt.

Adómentes perselypénz, avagy papok, egyházi személyek közterhei Cikk

Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, annak az adót, akinek a vámmal, annak a vámot, akinek a félelemmel, annak a félelmet, akinek pedig tisztelettel: a tiszteletet. Pál apostol rómaiakhoz írt levelét (13:7) citálva összefoglaltuk, hogy Magyarországon milyen közterheket viselnek a vallási közösségek szolgálatában álló személyek, illetve milyen mentességek, kedvezmények illetik meg ezt a kört.

Hallgatói munkaszerződés Kérdés

Pálinkaharc: elbukott adómentesség Cikk

Nem egyeztethető össze az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, illetve főzetni – mondta ki múlt csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás Kérdés

Ötmilliós lakástámogatás adómentesen: megvan a rendelet! Cikk

Megjelent az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól szóló 15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet. A szigorításokat visszamenőlegesen nem kell alkalmazni, a kedvező szabályokat viszont 2014. január 1-jétől lehet.

Ingyen, adómentesen akár Barcelona-meccsekre is? Eltérő álláspontok Cikk

Belépőjegy a Roland Garros döntőjére, vagy a Barcelona legközelebbi meccsére? A sportrendezvényre szóló belépők új szabályai kapcsán már többekben felmerült: adható-e adómentesen ingyenjegy a dolgozónak, ha az esemény külföldön zajlik? Megkérdeztük.

Elbukhat a házi pálinkafőzés adómentessége Cikk

Április 10-én hirdet ítéletet az Európai Bíróság abban a perben, amelyet az Európai Bizottság indított Magyarország ellen a házi pálinkafőzés adómentessé tétele miatt. Korábban kiszivárgott hírek szerint a bíróság „elmeszeli” a jelenlegi magyar szabályozást, vagyis az adómentes státus egyáltalán nem lesz fenntartható, illetve a mostani szabályozást jelentősen át kell majd alakítani –írja az agrárszektor.hu.

Ilyenkor adómentes az export Cikk

Mikor áfamentes a termékexport, vagyis a termék EU-n kívüli értékesítése? NAV-tájékoztató az idén januártól hatályos szabályokról.

Lakáscélú munkáltatói támogatás: itt vannak a részletek! Cikk

Közzétették végre a nemzetgazdasági miniszter rendeletének tervezetét, amely lakáscélú bankhitelek visszafizetésére január elseje óta adómentesen adható munkáltatói támogatás végrehajtási szabályait tartalmazza. Mire lehet számítani?

Adómentes munkaadói lakástámogatás: itt a rendelettervezet! Cikk

Elkészült a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás folyósításának szabályairól, a kormány honlapján olvasható dokumentum egyebek mellett szabályozza a támogatás felhasználásának igazolási módját.

Lakáshitelesek figyelem! Változnak a munkáltatói lakáscélú támogatások szabályai! Cikk

Az ötödik sebességre kapcsolt törvénygyár váratlan meglepetéssel szolgál a bankhitelektől megszorult munkavállalóikat segíteni akaró munkáltatók számára: a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz a gazdasági és informatikai bizottság egyik vaskos módosító indítványa többek között ismét módosítja a személyi jövedelemadó törvénynek a lakáscélú támogatásokra vonatkozó rendelkezéseit. Érdemes megvárni a végszavazást.

Irány az adómentes aréna! Itt vannak az újabb adóváltozások Cikk

Bő két héttel az után, hogy az Országgyűlés elfogadta a 2014-re szóló adócsomagot, a parlament gazdasági bizottsága másféltucatnyi adóváltoztatási javaslattal egészítette ki az egyik – jogharmonizációs céllal indokolt – törvénymódosító salátatörvényt.

Adókedvezmény művészeknek Cikk

A mostaninál kedvezőbb adózási feltételeket javasol a Magyarországon fellépő külföldi zenészeknek, énekeseknek, színészeknek, táncművészeknek, artistáknak és más művészeknek az adócsomaghoz benyújtott költségvetési indítványában a Parlament költségvetési bizottsága.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termékimporthoz kapcsolódó fuvarköltség

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ekáerváltozás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Ingatlan-bérbeadás bérletidíj-előleg

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close