14 találat a(z) adómérséklés cimkére

2022-ben is igénybe vehetőek a rendkívüli adókönnyítések Cikk

Egy november 17-én kihirdetett jogszabály lehetővé teszi, hogy a vállalkozások 2022-ben is éljenek a rendkívüli adókönnyítéssel, illetve adómérsékléssel.

Rendkívüli fizetési könnyítések az adótartozásokra Cikk

December 31-éig rendkívüli fizetési könnyítéseket tesz lehetővé a koronavírus-világjárványt követő, a gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedésekről szóló 318/2021. kormányrendelet azok számára, akik a veszélyhelyzet miatt nem tudják megfizetni az adótartozásukat.

Adófizetési kedvezmények gazdálkodó szervezeteknek Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, melyek az adózók széles körét érintik – közölte honlapján az adóhatóság.

Adómérséklés: július közepéig kérhető a NAV-tól a veszélyhelyzetre hivatkozva Cikk

Június 16-án megszavazta az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, másnap a kormány jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló rendeletet. Ennek folyományaként már csak alig egy hónapig kérelmezhetik a NAV-tól a cégek adótartozásuk mérséklését – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Nem mindenkinek éri meg elhalasztani a tao-bevallást Cikk

Több szempontot kell mérlegelniük a társasági adó alanyainak, amikor eldöntik, hogy élnek-e az adóbevallás elhalasztásának lehetőségével. A szokásos májusi vagy a szeptember végi határidő választása is befolyásolja a közben fizetendő tao-előlegeket.

Adatlapok fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmekhez Cikk

Megjelentek a fizetési könnyítésre, illetve mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához szükséges adatlapok a NAV honlapján.

További adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály Cikk

Halasztható egyes adók megfizetése, továbbá adómérséklés is kérelmezhető – többek között ezekről a kormánydöntésekről számolt be Facebook oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály szerint a kormány nem tett le az szja mérsékléséről Cikk

A kormány nem tett le arról a tervéről, hogy a személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalékos kulcsát egy számjegyűre változtassa – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek.

Sokan már csak így kérhetnek adófizetési könnyítést, mérséklést Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmek elbírálásához szükséges adatlapokat.

Kevesebb társasági adóelőleget fizetne? Így teheti meg Cikk

Gyakran szembesülnek az adózók a társasági adóbevallás benyújtását követően azzal a kellemetlen ténnyel, hogy a bevallással érintett időszak adóteljesítménye alapján akár jelentős mértékben is megnövekedhet a továbbiakban fizetendő társasági adóelőleg összege, rontva a cég likviditási helyzetét. Az adózóknak azonban lehetőségük van arra, hogy az adóelőleg mérséklését kérjék az adóhatóságtól.

A fizetési kedvezmények szabályai megváltoztak Cikk

Január 1-jétől változtak egyes, a fizetési kedvezményi eljárásokat érintő szabályok - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

Már két évet sem kell várni az evára - kiskapu? Cikk

Evás cégek bérlésével a munkáltató spórolhat alkalmazottai járulékain és a bevételből is jóval több marad a zsebében. Az Eva Broker legális kiskapunak gondolja a több éve nyújtott szolgáltatását, a szakértők azonban adóelkerülésnek tartják.

Adószám-felfüggesztés: mikor lép az APEH? Cikk

Az APEH az idén is kiemelten figyel az újonnan alakult társaságokra, a kiválasztott adózóknál a helyszínen vizsgálja a bejelentett adatok egyezőségét. Az adóhatóság sajtóközleménye szerint eddig a cégek székhelyével, és az ügyvezetők személyével akadt a legtöbb gond. Az APEH minden olyan esetben felfüggesztette a társaság adószámát, illetve a képviselő ellen büntető feljelentést tett, amikor a bejelentett adatokkal nem egyezett a valóság.

Harmadszorra sem szavazták meg a Nemzeti Színház adótartozásának mérséklését Cikk

Harmadik nekifutásra sem szavazta meg a ferencvárosi képviselő-testület a Nemzeti Színház adótartozásának mérséklésére benyújtott előterjesztést - tájékoztatta Gegesy Ferenc, a IX. kerület független polgármestere

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs