61 találat a(z) adójóváírás cimkére

Családi adókedvezmény, adójóváírás: 40 milliárdos baki a büdzsében Cikk

Alighanem hiba csúszott a számításba, amikor a költségvetési törvényjavaslatot benyújtották, ugyanis majd 37,7 milliárddal kevesebb adóbevétel-kieséssel számol a körmány, mint amennyi a háttérszámításokból következik. Eszerint 314 helyett 347,7 milliárd forint lenne a hiány.

Adóváltozások 2011: többszázezres adókedvezmény gyerekeseknek és a megszűnő tb-járulék Cikk

Jövőre több mint félmillió forintos adókedvezmény jár háromgyerekes családoknak, átalakulnak a természetbeni juttatások és nem kell tb a tevékenységre jellemző kereset után. Csupán néhány munkavállalókat és gyermeket nevelőket érintő változás, ami jövőre életbe lép.

Marad a szuperbruttó: számszaki hiba az új adócsomagban Cikk

A kormány tervezett adócsomagjának részletei kerültek ma a hírekbe. Van, aki azonban másként látja a számokat, mint ahogy azzal a tervekben kalkuláltak.

Adójóváírás: megszüntetés és kompenzálás Cikk

Az adójóváírás kivezetésének bejelentése megmozgatta az érdekképviseletek és a szakértők fantáziáját is. Kiket és hogyan kell kompenzálni a kieső nettó bér miatt?

Az APEH válaszol: nyugdíj és adójóváírás Cikk

Mikor és milyen módon érvényesíthető az adókedvezmény lakáscélú hitel törlesztésével kapcsolatban? Nyugdíj és munka vagy nyugdíj melletti munka - másképp számol a rendszer? Az osztalékkal növelt bérjövedelem mellett miképp érvényesíthető az adójóváírás? Olvasóink kérdéseire az APEH válaszol.

Jogértelmezési polémia az adójóváírásnál Cikk

Az adójóváírás bevallása kapcsán ismét jogértelmezési polémia alakult ki, pedig szó sincs konspirációról, az adhatóság nem "gyárt" plusz költségvetési bevételeket az adójóváírás csűrés-csavarásából - mondta az Adózónának Ruszin Zsolt a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke.

Több tízezret spórolhatunk a májusi adóbevallással Cikk

Azzal, hogy megismertük az adójóváírásra vonatkozó legfontosabb szabályt az adóelőlegnél, mindjárt havi 15 100 forinttal több lehetett a nettó fizetésünk. További 10 ezreket jelenthet pluszban a pénztárcánknak a májusi adóbevalláskor.

Évközi adójóváírás:tájékoztat és utal az APEH Cikk

Az APEH elfogadta az Adózóna jogértelmezését az adójóváírás évközi figyelembe vételével kapcsolatban, s erről az adózókat külön levélben is tájékoztatta.

Szuperbruttó: 3 hónapnyi pluszpénz a közszférában Cikk

A munkavállalónak külön kérnie kell, hogy az adójóváírást havonta megkapja, ellenkező esetben az éves összeget jövőre egyben utalja vissza neki az adóhivatal - közölte a kormányszóvivő.

Szuperbruttó és adójóváírás: hogyan lehet jóljárni? Cikk

A 2010-től érvényes adócsökkentéssel kapcsolatosan sem az adóhatóság sem a munkáltatók általában nem tettek eleget maradéktalanul tájékoztatási kötelezettségüknek. Ennek következtében a magánszemélyek jelentős körét kár érte: a várt adócsökkentés helyett a nettó jövedelmük csökkent.

Adójóváírás: mi volt és mi lesz? Cikk

Az adójóváírás (alkalmazotti kedvezmény) jelenleg is használatos formája 1997-ben került be a személyi jövedelemadó törvénybe. Bevezetését indokolta, hogy ez időben az alkalmazottaknak viszonylag csekély „adótervezési” (adóelkerülési) lehetőségük volt, szemben a vállalkozókkal. Ez a 2000-es években megváltozott. Az úgynevezett cafetéria elemek felfuttatása révén a bérből-fizetésből élők is jelentős adómentes bevételekhez juthattak. Mi történt ezután?

Alternatíva Bokros, a kormány és a Reformszövetség javaslatára Cikk

Az elmúlt időben sorra jelentek meg javaslatok a válság kezelésére, adóreformra. Jelenleg a kormány, a Reformszövetség és Bokros Lajos javaslata van napirenden. Közös bennük, hogy nem választják szét a válságkezelést az adóreformtól. Angyal József okleveles adószakértő szerint azonban egy negyedik javaslatot fogalmazott meg. Ennek tükrében milyen változásokra lenne szükség július 1-jétől?

Adóbevallás: hibásan számol az APEH szoftvere Cikk

Az APEH szja-bevallást támogató nyomtatványkitöltő szoftvere megjelenése óta hibás - véli szakértőnk. A program az év végén igénybe vehető adójóváírás összegénél megengedi, hogy az adózó saját kárára tévedjen. A problémát a közelgő bevallási határidőre tekintettel már a Pénzügyminisztérium is vizsgálja.

A legmagasabb jövedelem 1 milliárd volt tavaly Cikk

A magánszemélyek körében realizált legnagyobb összevont jövedelem tavaly 1,7 milliárd forintot tett ki, ez 1,2 milliárddal alacsonyabb az előző évinél - derül ki a 2007. évi jövedelembevallásokból, amelyek főbb adatait sajtótájékoztatón ismertette Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke.

Az APEH válaszol: bevallás, rokkantság, adójóváírás Cikk

Külföldön is dolgoztam és itthon munkanélküli segélyen is voltam, hogyan kell ezt szerepeltetni az adóbevallásomban? Rokkantság esetén melyek az adócsökkentő tényezők és milyen formában kell igazolni a sérülés fokát? Ha a házunkat egy eladott ingatlanból származó jövedelemből újítanánk, akkor az levonható az adóból? Lehet havonta, arányosan érvényesíteni az adójóváírást?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs