62 találat a(z) adójóváírás cimkére

Sovány bérkompenzáció várhat a munkavállalókra Cikk

Csupán 170-180 ezer forintig kompenzálnák a munkavállalókat az adóváltozások és a járulékemelés miatt. A kormány és a munkáltatók koncepciója a névleges nettó keresetek megtartását célozza, vagyis a kompenzált bérek reálértéke csökkenni fog jövőre. A kompenzáció 65-75 százalékát az állam állná, ami 100 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek.

Szja, áfa, adóellenőrzés - mozgalmas hét előttünk, utánunk Cikk

Eseménydús hét volt ez az adózás szempontjából: a kormány a személyi jövedelmadót érintő terveiről beszélt, a szakértők számoltak és kételkedtek, az áfa-visszatérítésről döntött a parlament, miközben a NAV az elkövetkező hónapkra tervezett fokozott áfa-ellenőrzéseket jelentette be. Heti összefoglaló.

Mitől is lesz egyszerűbb az adózás? Cikk

Az adórendszer megtisztítása jó, de a módszer, a kormányzati tervek komoly zavart okozhatnak a fejekben.

Szijjártó: az adórendszer a hibás Cikk

Az arányos adórendszer az egyetlen eszköz arra, hogy Magyarországon ismét gazdasági növekedés legyen, munkahelyek jöjjenek létre, és megérje dolgozni - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön, Miskolcon, a Bosch új gyártócsarnokának avatása után újságíróknak.

Szijjártó: a kormány nem akar torz, többkulcsos adórendszert Cikk

A kormánynak "esze ágában sincs" visszatérni a többkulcsos, progresszív adórendszerhez - közölte a miniszterelnök szóvivője, hangsúlyozva: a kabinet az egykulcsos, arányos adórendszer kiteljesítésének útján megy tovább.

Adójóváírás: önellenőrzéssel juthat az elmaradt pénzhez Kérdés

Mit tehet a munkavállaló, ha évek óta nem jut hozzá az őt megillető adójóváíráshoz? Az önrevízió meddig lehetséges és milyen következménye lehet? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai válaszolnak.

A NAV válaszol: ki fizeti a bírságot a jogosulatlan adójóváírás miatt? Kérdés

Mit tehet, ha munkáltatója kérése ellenére adójóváírást érvényesített. Kit terhel a bírság? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai válaszolnak.

Bérkompenzáció jövőre: így nem vinnének haza kevesebbet a minimálbéresek Cikk

A szuperbruttó jövő évi felezésével ugyan kevesebb szja-t kéne fizetni, de nem ugyanannyival csökkenne a minimálbéresek adója, mint a másfélszer annyit keresőké. Van megoldás, hogy ne járjanak rosszul a minimálbéresek.

A NAV válaszol: melyik adókedvezményt válasszam? Kérdés

Adóelőleg, adójóváírás vagy családi adókedvezmény? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai annak eldöntésében segítenek, hogy melyiket vegye igénybe olvasónk.

"Eldőlt: 2 év alatt vezetik ki az adójóváírást és jön az újabb adóemelés" Cikk

Az már jó pár hónapja kiderült, hogy a 2011-es adójogszabályokkal nem igazán jártak jól azok, akik nem jogosultak családi kedvezményre és havi jövedelmük nem éri el a 294 ezer forintot. Rogán Antal fideszes képviselő javaslatát vélhetően épp e helyzet rendezésére nyújtotta be.

Családi kedvezmény és adójóváírás: mit mond a NAV? Kérdés

Egyetemista gyermek után jár-e családi adókedvezmény, s az egyéni vállalkozó édesanya kérhet-e adójóváírást? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal válaszol.

Elszámolta az adójóváírást a GKI Cikk

A Gazdaságkutató Intézet elemzése szerint 8 ezer forinttal kellene csökkenteni az adójóváírást ahhoz, hogy az állami bevételek 140 milliárd forinttal nőjenek. A számítás azonban hibás, a GKI, az Adózóna szakértője szerint, rossz adatokkal számol.

Vámosi-Nagy az adójóváírásról: az erőltetett kivezetés ront a helyzeten Cikk

Adószakmai szempontból egyetért az adójóváírás kivezetésével Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő, úgy véli azonban, hogy társadalompolitikai hátrányai miatt erre hosszabb időszak alatt kellene sort keríteni.

Kisebb jövedelem: az adójóváírás csökkentése hogyan kompenzálható? Cikk

Az igazi probléma a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint, hogy a munkavállalók háromnegyedének csökkent a nettó keresete, és ami most történik, az nem béremelés, hanem kompenzáció, ami nem jelent keresetnövekedést a tavalyi évhez képest, miközben az árak elrohantak.

Töltse le a nyilatkozatokat: családi kedvezmény, adójóváírás Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján megjelentek az adóelőleg-nyilatkozatok javasolt mintái – tudatta a hivatal közleményébem.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Bérlő személyes adatainak nyilvántartása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Utalványok értékesítése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Rezsiköltség megosztása a tulajdonosok között

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs