61 találat a(z) adójóváírás cimkére

Szja, áfa, adóellenőrzés - mozgalmas hét előttünk, utánunk Cikk

Eseménydús hét volt ez az adózás szempontjából: a kormány a személyi jövedelmadót érintő terveiről beszélt, a szakértők számoltak és kételkedtek, az áfa-visszatérítésről döntött a parlament, miközben a NAV az elkövetkező hónapkra tervezett fokozott áfa-ellenőrzéseket jelentette be. Heti összefoglaló.

Mitől is lesz egyszerűbb az adózás? Cikk

Az adórendszer megtisztítása jó, de a módszer, a kormányzati tervek komoly zavart okozhatnak a fejekben.

Szijjártó: az adórendszer a hibás Cikk

Az arányos adórendszer az egyetlen eszköz arra, hogy Magyarországon ismét gazdasági növekedés legyen, munkahelyek jöjjenek létre, és megérje dolgozni - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön, Miskolcon, a Bosch új gyártócsarnokának avatása után újságíróknak.

Szijjártó: a kormány nem akar torz, többkulcsos adórendszert Cikk

A kormánynak "esze ágában sincs" visszatérni a többkulcsos, progresszív adórendszerhez - közölte a miniszterelnök szóvivője, hangsúlyozva: a kabinet az egykulcsos, arányos adórendszer kiteljesítésének útján megy tovább.

Adójóváírás: önellenőrzéssel juthat az elmaradt pénzhez Kérdés

Mit tehet a munkavállaló, ha évek óta nem jut hozzá az őt megillető adójóváíráshoz? Az önrevízió meddig lehetséges és milyen következménye lehet? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai válaszolnak.

A NAV válaszol: ki fizeti a bírságot a jogosulatlan adójóváírás miatt? Kérdés

Mit tehet, ha munkáltatója kérése ellenére adójóváírást érvényesített. Kit terhel a bírság? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai válaszolnak.

Bérkompenzáció jövőre: így nem vinnének haza kevesebbet a minimálbéresek Cikk

A szuperbruttó jövő évi felezésével ugyan kevesebb szja-t kéne fizetni, de nem ugyanannyival csökkenne a minimálbéresek adója, mint a másfélszer annyit keresőké. Van megoldás, hogy ne járjanak rosszul a minimálbéresek.

A NAV válaszol: melyik adókedvezményt válasszam? Kérdés

Adóelőleg, adójóváírás vagy családi adókedvezmény? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai annak eldöntésében segítenek, hogy melyiket vegye igénybe olvasónk.

"Eldőlt: 2 év alatt vezetik ki az adójóváírást és jön az újabb adóemelés" Cikk

Az már jó pár hónapja kiderült, hogy a 2011-es adójogszabályokkal nem igazán jártak jól azok, akik nem jogosultak családi kedvezményre és havi jövedelmük nem éri el a 294 ezer forintot. Rogán Antal fideszes képviselő javaslatát vélhetően épp e helyzet rendezésére nyújtotta be.

Családi kedvezmény és adójóváírás: mit mond a NAV? Kérdés

Egyetemista gyermek után jár-e családi adókedvezmény, s az egyéni vállalkozó édesanya kérhet-e adójóváírást? Olvasónk kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal válaszol.

Elszámolta az adójóváírást a GKI Cikk

A Gazdaságkutató Intézet elemzése szerint 8 ezer forinttal kellene csökkenteni az adójóváírást ahhoz, hogy az állami bevételek 140 milliárd forinttal nőjenek. A számítás azonban hibás, a GKI, az Adózóna szakértője szerint, rossz adatokkal számol.

Vámosi-Nagy az adójóváírásról: az erőltetett kivezetés ront a helyzeten Cikk

Adószakmai szempontból egyetért az adójóváírás kivezetésével Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő, úgy véli azonban, hogy társadalompolitikai hátrányai miatt erre hosszabb időszak alatt kellene sort keríteni.

Kisebb jövedelem: az adójóváírás csökkentése hogyan kompenzálható? Cikk

Az igazi probléma a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint, hogy a munkavállalók háromnegyedének csökkent a nettó keresete, és ami most történik, az nem béremelés, hanem kompenzáció, ami nem jelent keresetnövekedést a tavalyi évhez képest, miközben az árak elrohantak.

Töltse le a nyilatkozatokat: családi kedvezmény, adójóváírás Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján megjelentek az adóelőleg-nyilatkozatok javasolt mintái – tudatta a hivatal közleményébem.

Adóváltozások: kinek mi jár majd jövőre? Cikk

Az egyik legjelentősebb jövő évi változás az adózásban a jövedelemkorláthoz nem kötött, már az első gyermek vállalását is támogató családi adókedvezmény. Eszerint egy és két eltartott után 62 500 forinttal, három eltartott esetén 206 250 forinttal lehet az összevont adóalapot csökkenteni. Közelebbről is szemügyre vettük a részleteket, s kiderült, hogy nem mindenki örülhet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlaneladás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Személygépkocsi – áfa

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs