97 találat a(z) adófizetés cimkére

Az APEH válaszol: kell-e adót fizetni a nászajándék után? Cikk

Kell a fiatal párnak adót fizetnie a nászajándékba kapott autó után? Az adóhatóság munkatársai válaszolnak.

Internetes ingó értékesítés: mikor lehet üzletszerű, hogyan kell adózni? Cikk

Az MTV Ma reggel című műsorában néhány nappal ezelőtt Papp István APEH főosztályvezető cáfolta, hogy lenne valóságalapja annak, hogy az internetes ingó értékesítés után a törvényben foglalt adó akár tízszeresét is felszámítanák.

PwC: válságkezelést adókönnyítéssel! Cikk

A világgazdasági recesszió miatt 18 átmeneti adókönnyítési javaslatot készít a PricewaterhouseCoopers (PwC), bevonva az Amerikai Kereskedelmi Kamarát (AmCham) és konzultálva a többi adótanácsadóval, a "Mozgástér" című munkaanyagról kedden konzultáció lesz a Pénzügyminisztériumban - mondta Erdős Gabriella, a PwC cégtársa.

Melyik városban kell 20 millióval kevesebb adót fizetni? Cikk

Megközelítőleg húsz millió forinttal csökken Békés város lakosságának jövő évi adóterhelése, mert a város képviselő-testülete különböző kedvezmények bevezetéséről döntött - közölte az a térség fideszes országgyűlési képviselője, a település alpolgármestere.

Mit kell tudni az angliai munkavállalásról? Cikk

Írország mellett Nagy-Britannia volt az egyetlen ország, amely lehetővé tette a magyar állampolgárok legális munkavállalását uniós csatlakozásunk első napjától. 2004. május 1-től magyar munkavállalóknak nincs szükségük munkavállalási engedélyre az Egyesült Királyságban, azonban a munkába állást követő 30 napon belül kötelező regisztráltatni magukat az Egyesült Királyság Bevándorlási Hivatalánál, illetve társadalombiztosítási számot kell igényelniük az állás megszerzését követően.

Az APEH válaszol: örökösödési illeték, ingatlanvásárlás, szocpol Cikk

Ebben az évben vásároltam gépkocsit, felét önerőből fizettem ki, felét hitelből, kell utána illetéket fizetni, és mennyit? Eltartási szerződésünk volt, a hölgy elhunyt, eladtuk a lakást augusztusban. Mikor és mennyit kell fizetnünk? Édesanyám örökölt egy házat a szüleitől, ha azt eladja, s az árát nekünk ajándékozza, mi pedig abból építkezünk, akkor milyen és mennyi adót, illetéket kell fizetnie édesanyámnak és nekünk?

Adóhajrá evásoknak Cikk

A rohamosan közeledik december 20-a, ameddig a vállalkozásoknak - a havi bevallók és befizetők szokásos kötelezettségein túl - számos, évente csak ilyenkor esedékes dolgot kell bejelenteniük és befizetniük az adóhatóság részére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkavállalótól letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Folyamatos munkavégzés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Igazolt fizetetlen távollét képzés idejére

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X