106 találat a(z) adófizetés cimkére

Gérard Depardieu kevesebb adót akar fizetni Cikk

Belga területen vásárolt magának lakhelyet Gérard Dépardieu francia színész, hogy kevesebb adót kelljen fizetnie - erősítette meg a belga médiának egy határ menti település polgármestere.

Külföldi jövedelem adózása Kérdés

Tisztelt Adószakértő!Franci állampolgárságú munkavállalónk adózási szempontból belföldi illetőségű, cégünkkel munkaviszonyban áll, adó és járulékfizetési kötelezettségünket e jogiszony alapján teljesítjük.Francia anyavállalat részére havi rendszerességgel önkéntes nyugdíjbiztosítási befizetéseket teljesít, amely kint adómentes juttatás, de nálunk adókötelesnek számít.Kérdésem, hogy a munkavállalónak milyen adó- és járulékfizetési kötelezettségei keletkeznek Mo-on, illetve ha a cégünk a bevétel kifizetőjeként jár el, átvállalva az adófizetést, milyen kötelezettségeink vannak. Ez esetben a 08-as bevallásban hol kell szerepeltetni a járulékokat, és milyen összeg után?

Mi a következménye a tartós befektetés megszűnésének? Szakértői Kommentár

A tartós befektetésből származó jövedelem a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint egy megkülönböztetett, tartósan lekötött megtakarításból származó jövedelemfajta, amely után meghatározott feltételek teljesülése ötévi lekötés után nincs adó, háromévi lekötés után 10 százalék az adó. De mi mit kell tudni az olyan esetekről, amikor a valaki kénytelen a megtakarítását felhasználni még azelőtt, mielőtt megilletné az adómentesség? Mi a teendő, ha valaki folytatná a tartós lekötést?

Mit jelent a tartós befektetésből származó jövedelem? Szakértői Kommentár

A tartós befektetésből származó jövedelem egy olyan különleges jövedelemfajta, amely után a törvényben meghatározott feltételek teljesülése esetén – az elnevezéséből is következően – a hosszabb időre (öt évre) lekötött, befektetett megtakarítás kamata, hozama után nincs adó, illetve (három év után) az általánosnál kevesebb (10 százalék) az adó.

Nyugtaadás: segítséget kér és bejelentéseket vár a NAV Cikk

Annak érdekében, hogy valamennyi vállalkozás eleget tegyen adófizetési kötelezettségének, a NAV fokozott ellenőrzési tevékenységet folytat, amely során a számla- és nyugtaadási kötelezettséget is ellenőrzi (kimondottan igaz ez a nyárra). Ez azért is fontos, mert a számla- és nyugtaadás elmulasztásával a vállalkozás eltitkolja bevételét és így adót sem fizet utána - írja sajtóközleményében a NAV.

Adószakértők: a munkahelyvédelmi akció segítheti a munkahelyek megtartását Cikk

A miniszterelnök által hétfőn bejelentett intézkedéscsomag adószakértők szerint segítheti a munkahelyek megtartását, az MTI-nek nyilatkozó szakértők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a részletszabályok még nem ismertek.

Mellékfoglalkozású egyéni vállalkozó adófizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő!Heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszony melletti egyéni vállalkozó vagyok. A befolyt bevételből nincs vállalkozói kivétem. Milyen adófizetési kötelezettségem van?

Obama: magasabb adókulcs, kevesebb adókedvezmény a vagyonosoknak Cikk

"Helytelen és igazságtalan", hogy a leggazdagabb amerikaiak alacsonyabb rátájú adót fizetnek, mint a középosztály - jelentette ki kedden a floridai Boca Ratonban kampányolva Barack Obama demokrata párti amerikai elnök, aki sürgette, hogy a kongresszus az ún. Buffet-szabály értelmében változtasson ezen.

Visa Europe, Mastercard: külföldön adóznak a hazai milliárdok Cikk

Miközben a bankkártyás vásárlás a vevő számára ingyenes, addig a pénzintézetek az ilyen műveletek után éves szinten több milliárd forintot tesznek zsebre. Ugyancsak milliárdos nagyságrendű a nemzetközi kártyatársaságokhoz befutó, a plasztiklapok használatából adódó díj nagysága - írja a hétfői Magyar Nemzet.

Az APEH válaszol: kell-e adót fizetni a nászajándék után? Cikk

Kell a fiatal párnak adót fizetnie a nászajándékba kapott autó után? Az adóhatóság munkatársai válaszolnak.

Internetes ingó értékesítés: mikor lehet üzletszerű, hogyan kell adózni? Cikk

Az MTV Ma reggel című műsorában néhány nappal ezelőtt Papp István APEH főosztályvezető cáfolta, hogy lenne valóságalapja annak, hogy az internetes ingó értékesítés után a törvényben foglalt adó akár tízszeresét is felszámítanák.

PwC: válságkezelést adókönnyítéssel! Cikk

A világgazdasági recesszió miatt 18 átmeneti adókönnyítési javaslatot készít a PricewaterhouseCoopers (PwC), bevonva az Amerikai Kereskedelmi Kamarát (AmCham) és konzultálva a többi adótanácsadóval, a "Mozgástér" című munkaanyagról kedden konzultáció lesz a Pénzügyminisztériumban - mondta Erdős Gabriella, a PwC cégtársa.

Melyik városban kell 20 millióval kevesebb adót fizetni? Cikk

Megközelítőleg húsz millió forinttal csökken Békés város lakosságának jövő évi adóterhelése, mert a város képviselő-testülete különböző kedvezmények bevezetéséről döntött - közölte az a térség fideszes országgyűlési képviselője, a település alpolgármestere.

Mit kell tudni az angliai munkavállalásról? Cikk

Írország mellett Nagy-Britannia volt az egyetlen ország, amely lehetővé tette a magyar állampolgárok legális munkavállalását uniós csatlakozásunk első napjától. 2004. május 1-től magyar munkavállalóknak nincs szükségük munkavállalási engedélyre az Egyesült Királyságban, azonban a munkába állást követő 30 napon belül kötelező regisztráltatni magukat az Egyesült Királyság Bevándorlási Hivatalánál, illetve társadalombiztosítási számot kell igényelniük az állás megszerzését követően.

Az APEH válaszol: örökösödési illeték, ingatlanvásárlás, szocpol Cikk

Ebben az évben vásároltam gépkocsit, felét önerőből fizettem ki, felét hitelből, kell utána illetéket fizetni, és mennyit? Eltartási szerződésünk volt, a hölgy elhunyt, eladtuk a lakást augusztusban. Mikor és mennyit kell fizetnünk? Édesanyám örökölt egy házat a szüleitől, ha azt eladja, s az árát nekünk ajándékozza, mi pedig abból építkezünk, akkor milyen és mennyi adót, illetéket kell fizetnie édesanyámnak és nekünk?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Horvátországi áfa

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close