97 találat a(z) adófizetés cimkére

A NAV a katásokat figyelmezteti Cikk

Az állami adóhatóság több esetben is azt tapasztalta, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) alanyiságot választott adózók hátralékkal rendelkeznek, ami végrehajtási eljárás megindítását vonja maga után - hívja fel a figyelmet a Nemzet Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egyre többen nem fizetnek adót Cikk

Március végén megközelítőleg kétezermilliárd forintnyi köztartozást tartott számon az adóhivatal, a tartozást félmillió cég és 1,2 millió magánszemély, e körben az összes adóköteles egynegyede halmozta fel - ismerteti hétfői számában a Magyar Nemzet.

Nyolc jó dolog adóforintokból Cikk

Az adónk újraelosztása közben, a méretes bakik mellett találni néhány olyan projektet is, aminek akár örülhet is az, aki befizette rá a beugrót. A lista természetesen nem tükröz semmilyen sorrendet és teljességet. Kedves olvasók, kommentben várjuk a Ti kedvenceiteket!

Tavaly nem fizetett adót a Facebook Cikk

A Facebook tavaly nem fizetett társasági adót, sőt 429 millió dollár adó-visszatérítés is jár neki - írja a Citizens for Tax Justice szervezet jelentése.

Cafeteria: trükk vagy bumeráng? Szakértői Kommentár

Az interneten kering egy tévhit, mely szerint az úgynevezett „cafeteria-trükkel” könnyen kikerülhető a munkabér vagy más járandóság közterheinek egy része vagy akár egésze. Az ötletgazda szerint a megoldás a magánszemélynek adott olyan kedvezményes vagy adómentes adózású utalvány-juttatás, amelyet az utalvány forgalmazója némi jutalék ellenében közvetlenül a magánszemélytől vált pénzre. Bizonyos cégek már hirdetnek is ilyen konstrukciókat, sőt „utalványtőzsde” is létezik. Úgy tűnik, a „trükk” még nem érte el a hatóságok ingerküszöbét, de csak idő kérdése, hogy a NAV ellenőrzési kampányt indítson, akkor pedig pórul járhatnak azok, akik felülnek az effajta adókímélő buzdításnak.

Nyeremény adófizetési köteltzettsége Kérdés

Gérard Depardieu kevesebb adót akar fizetni Cikk

Belga területen vásárolt magának lakhelyet Gérard Dépardieu francia színész, hogy kevesebb adót kelljen fizetnie - erősítette meg a belga médiának egy határ menti település polgármestere.

Külföldi jövedelem adózása Kérdés

Mi a következménye a tartós befektetés megszűnésének? Szakértői Kommentár

A tartós befektetésből származó jövedelem a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint egy megkülönböztetett, tartósan lekötött megtakarításból származó jövedelemfajta, amely után meghatározott feltételek teljesülése ötévi lekötés után nincs adó, háromévi lekötés után 10 százalék az adó. De mi mit kell tudni az olyan esetekről, amikor a valaki kénytelen a megtakarítását felhasználni még azelőtt, mielőtt megilletné az adómentesség? Mi a teendő, ha valaki folytatná a tartós lekötést?

Mit jelent a tartós befektetésből származó jövedelem? Szakértői Kommentár

A tartós befektetésből származó jövedelem egy olyan különleges jövedelemfajta, amely után a törvényben meghatározott feltételek teljesülése esetén – az elnevezéséből is következően – a hosszabb időre (öt évre) lekötött, befektetett megtakarítás kamata, hozama után nincs adó, illetve (három év után) az általánosnál kevesebb (10 százalék) az adó.

Nyugtaadás: segítséget kér és bejelentéseket vár a NAV Cikk

Annak érdekében, hogy valamennyi vállalkozás eleget tegyen adófizetési kötelezettségének, a NAV fokozott ellenőrzési tevékenységet folytat, amely során a számla- és nyugtaadási kötelezettséget is ellenőrzi (kimondottan igaz ez a nyárra). Ez azért is fontos, mert a számla- és nyugtaadás elmulasztásával a vállalkozás eltitkolja bevételét és így adót sem fizet utána - írja sajtóközleményében a NAV.

Adószakértők: a munkahelyvédelmi akció segítheti a munkahelyek megtartását Cikk

A miniszterelnök által hétfőn bejelentett intézkedéscsomag adószakértők szerint segítheti a munkahelyek megtartását, az MTI-nek nyilatkozó szakértők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a részletszabályok még nem ismertek.

Mellékfoglalkozású egyéni vállalkozó adófizetési kötelezettsége Kérdés

Obama: magasabb adókulcs, kevesebb adókedvezmény a vagyonosoknak Cikk

"Helytelen és igazságtalan", hogy a leggazdagabb amerikaiak alacsonyabb rátájú adót fizetnek, mint a középosztály - jelentette ki kedden a floridai Boca Ratonban kampányolva Barack Obama demokrata párti amerikai elnök, aki sürgette, hogy a kongresszus az ún. Buffet-szabály értelmében változtasson ezen.

Visa Europe, Mastercard: külföldön adóznak a hazai milliárdok Cikk

Miközben a bankkártyás vásárlás a vevő számára ingyenes, addig a pénzintézetek az ilyen műveletek után éves szinten több milliárd forintot tesznek zsebre. Ugyancsak milliárdos nagyságrendű a nemzetközi kártyatársaságokhoz befutó, a plasztiklapok használatából adódó díj nagysága - írja a hétfői Magyar Nemzet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Versenyen kapott tárgynyeremény adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X