53 találat a(z) adóemelés cimkére

Balog Ádám: nincs szükség újabb adóemelésre Cikk

A magyar adórendszer véglegessé vált, a költségvetés négyszázmilliárdos tartaléka biztosítja, hogy a jövőben ne legyen szükség adóemelésre - nyilatkozta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Adó- és díjemelésekről döntött a kaposvári közgyűlés Cikk

Kaposvár a közszolgáltatási díjak tekintetében továbbra is a legolcsóbb városok egyike marad - hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a városi közgyűlés csütörtöki ülésén, amelyen a jövő évre szóló adó- és díjemelésekről döntött a testület.

Az olasz kormány adókönnyítésről döntött Cikk

Az olasz kormány a személyi jövedelem alsó két kulcsának csökkentéséről, illetve az általános forgalmi adó kisebb mértékű emeléséről döntött szerda hajnalig tartó ülésén.

NGM a dohánytermékek adójáról: idén 2 milliárddal több, jövőre 10 milliárddal kevesebb folyhat be Cikk

A 2012-es költségvetési bevételeket eredményszemléletben mintegy 2 milliárd forinttal növelheti a dohánygyártmányok tervezettnél alacsonyabb, de már az idén életbe lépő jövedékiadó-emelése, jövőre azonban az előirányzatnál 10 milliárddal kevesebb jövedéki adó folyhat be a dohánytermékek után - jelezte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Extra adók és magasabb szja Portugáliában Cikk

Újabb adóemeléseket jelentett be szerdán a portugál pénzügyminiszter.

75 százalékos adókulcs is lesz Franciaországban Cikk

"Példa nélküli" megtakarítást kér jövőre a francia kormány a lakosságtól annak érdekében, hogy az államháztartási hiány 2013-ban ne haladja meg a GDP-arányos 3 százalékot. A pénteki kormányülésen elfogadott költségvetési tervezet 36,9 milliárd eurós adóemelést és kiadáscsökkentést irányoz elő.

A gazdag franciák elmenekülhetnek az adó- és illetékemelés elől Cikk

Húszmilliárd eurós illeték- és adóemelést jelentett be vasárnap esti tv-beszédében a francia államfő: a fenti összegből tízmilliárd az állampolgárokat, tízmilliárd pedig a vállalatokat sújtja. A lépés célja az állami költségvetés hiányának mérséklése: Francois Hollande így akarja elérni, hogy az idei 4,5 százalékról jövőre a GDP 3 százalékára csökkenjen a deficit.

A francia elnök 20 milliárd eurós adóemelést jelentett be Cikk

Francois Hollande vasárnap késő esti, rendkívül nagy érdeklődéssel várt televíziós nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy kormánya nagymértékű adóemeléssel és szigorú takarékoskodással kívánja mérsékelni a költségvetési deficitet.

Tízezreket bukunk az adóemelés miatt Cikk

Több termékcsoport esetében is nagyon komoly drágulást hozott, illetve hoz a közeljövőben a jövedéki adó emelése. A legrosszabbul a dohányosok jártak, de az autósok terhe és az alkoholtartalmú italok ára is nő. Egy átlag családnak évente akár 66 ezer forintba is kerülhet az adóemelés.

Államfői bírálat a cseh miniszterelnöknek: végzetes hiba az adóemelés Cikk

Petr Necas miniszterelnök végzetes hibát követ el, amikor a jelenlegi gazdasági helyzetben adóemelést kíván végrehajtani Csehországban - állítja Václav Klaus cseh államfő, aki a Mladá Fronta Dnes című liberális prágai napilap szombati kiadásának nyilatkozva élesen bírálta a kormányfőt.

Benyújtotta a jövedéki adóemelésre vonatkozó törvényjavaslatot a kormány Cikk

Benyújtotta a kormány kedden az egészségügy többletforráshoz juttatása érdekében szükséges törvényjavaslatokat, ezen belül emelik egyes termékek jövedéki adóját, a 98 százalékos és a 90 százalékos társadalombiztosítási támogatást élvező gyógyászati segédeszközök áfáját azonban 5 százalékra csökkentik.

Adóemelés Franciaországban Cikk

A francia kormány 7,2 milliárd eurós adóemelésről és 1,5 milliárd eurós költségvetési megtakarításról döntött szerdán, amit a 2012-es költségvetés korrekciójaként terjeszt a nemzetgyűlés elé. A tucatnyi, korábban már kiszivárgott intézkedés elsősorban a magas jövedelműeket és a nyereséges nagyvállalatokat sújtja.

MSZP: úk adókra és adóemelésre épít a kormány Cikk

Az MSZP szerint új adókra és adóemelésekre épül, ezért elfogadhatatlan a jövő évi költségvetés tervezete, amelyet csütörtökön ismertetett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Kevesebb beruházás lehet Szlovákiában az adóemelés miatt Cikk

A szlovák kormány által jelzett, a jövő évtől esedékes adóemelések a szlovák vállalatok beruházásait negyedével, alkalmazottaik számát pedig 5 százalékkal csökkenthetik - közölte Szlovákia Vállalkozói Szövetsége (PAS) csütörtökön a tagjai körében végzett felmérésére hivatkozva.

Emelkednek a helyi adók, kevesebb lesz a mentesség Pécsett Cikk

Több helyi adó emelésével és a mentességek megszüntetésével kívánja növelni bevételeit Pécs önkormányzata jövőre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU-s termékértékesítés áfabevallás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Őstermelő

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close