280 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Bírsággal fenyeget a NAV: be kell jelenteni, ha a könyvelőnél vannak az iratok? Cikk

Minden vállalkozásnak külön be kell jelentenie a könyvelő címét, ha csak a könyvelőiroda számítógépen van meg a könyvelése az adóhatóság kialakulóban lévő gyakorlata és az azt megerősítő írásbeli álláspontja szerint – figyelmeztetett az Adótanácsadók Egyesülete. Álláspontja szerint a kialakult gyakorlattól eltérő új bejelentés megkövetelése a vállalkozókat értelmetlen többletmunkára kényszeríti.

Adóellenőrzés: 15 milliós fogás az ekáerrel Cikk

Szabálytalanságokat tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer segítségével egy húsipari vállalkozásnál, melynek vezetője a kiszabott 15 millió forint adótartozást készpénzben megfizette – közölte honlapján az adóhatóság.

Készletnyilvántartási és árnyilvántartási kötelezettség II. Kérdés

Tényleg minden számlát lát jövőre a NAV? Cikk

Ugyan helyes célkitűzés az áfacsalások megakadályozása a tisztességes vállalkozások érdekében, de a számlázó programok bekötése a NAV-hoz nem jelenthet teljes körű megoldást. Ez ugyanis jogi és gyakorlati akadályokba ütközik, és továbbra is megkerülhető marad – véli Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke.

Vigyázat, hamis dísztárcsákat találtak az adóellenőrök! Cikk

Egy szegedi telephelyen 546 darab hamis dísztárcsát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A világmárkák védjegyével ellátott termékeket lefoglalták, az ügyben büntetőfeljelentést tettek.

Adóellenőrzés a gyakorlatban – megjelent hiánypótló kiadványunk Cikk

A HVG Kiadó Adózóna portálja a szakértőihez intézett kérdéseken keresztül gyakran találkozik az Önök adóellenőrzéshez kapcsolódó problémáival, kétségeivel. Tematikus kiadványunk célja, hogy átfogó képet adjon az adóellenőrzés folyamatáról, buktatóiról, az ahhoz fűződő jogokról és kötelezettségekről, s a felkészüléstől a jogorvoslatig hasznos tanácsokkal segítse az adózókat.

Kimaradt egy vevőszámla Kérdés

Adóellenőrzés Kérdés

Így ellenőrizhetik a vállalkozások üzleti partnereiket a NAV-nál Cikk

Megbízható adatokhoz lehet-e jutni az adóhatóságtól arról, hogy egy adott munkáltató adott esetben hány munkavállalót foglalkoztat? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, okleveles adószakértőnk válaszolt.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Joggal tartanak az vállalkozások, magánszemélyek az adóellenőrzéstől, mert még azoknál is kedvezőtlen következményekkel járhat az eljárás, akik mindent megtesznek, hogy jogkövető módon teljesítsék adókötelezettségeiket. Tapasztalatok szerint sokan nincsenek tisztában a jogaikkal, s azzal, hogy mire kell különösen odafigyelniük észrevétel, fellebbezés, önellenőrzés, az adóhatósági határozattal szembeni bírósági eljárás során.

Lecsapott a NAV az autószervizekre: 9 milliárd forint adót nem fizettek be Cikk

Majdnem kilencmilliárd forinttal kevesebb adót fizettek meg az elmúlt másfél évben ellenőrzött szervizek, autó- és a motoralkatrész-kereskedők, mint amennyit kellett volna nekik – állapította meg az adóhatóság az érintett vállalkozásoknál több mint négyezer alkalommal végzett vizsgálatok során a Magyar Idők értesülése szerint. Ráadásul több esetben bűncselekményre is fény derült.

Katás bt., katás egyéni vállalkozás Kérdés

Figyelem, lakáskiadók a NAV célkeresztjében! Cikk

Megkezdte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a közösségi szálláshelymegosztó-portálok adatainak elemzését. A májusi adatok alapján több mint ezer bérbeadónak érdemes rendeznie az államkassza felé az ingatlankiadásból származó jövedelme utáni elszámolást – hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

NAV-ellenőrzés: új rendszer, brutális számok! Cikk

Célzottan kiválasztott adózók ellenőrzése, a jelenben zajló gazdasági események vizsgálata, az áfára koncentráló adóellenőrzések, az ekáer, az onlinepénztárgép-rendszer és a nemzetközi adatok beépítése a kockázatok feltérképezésébe – egyebek mellett ezekre az elemekre épül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új ellenőrzési rendszere. Erről Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára tájékoztatta ma a sajtót.

Felelősségvállalás – ekáer Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kényszertörölt vállalkozással szembeni követelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Csekély összegű ajándék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X